Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле гостују у Вршцу

Кошаркашице Црвене звезде путују у Вршац на меч другог кола Прве женске лиге Србије. Црвено-беле ће покушати да наставе са победама на неугодном гостовању, а утакмица у вршачкој хали Миленијум игра се у суботу са почетком у 20 часова и 30 минута.

Најмлађи тим у историји нашег женског кошаркашког клуба сјајно је стартовао у новој сезони. Екипа је претходне суботе феноменално одиграла против Спартака и славила са огромних 49 поена разлике. Црвено-беле су пружиле партију изнад свих очекивања, а истакла су се и нова имена у потпуно промењеном саставу у односу на прошлу сезону. Плејмејкер Александра Катанић је бриљирала са 29 индексних поена. Она ће ове сезоне бити прави мозак екипе, а против Спартака је добро испунила све статистичке категорије. Имала је 16 поена, девет асистенција, шест скокова и пет украдених лопти. Бек Снежана Богићевић се истакла са три погођене тројке без промашаја. Укупно је постигла 15 поена уз седам скокова. Под кошем су доминирале Мина Ђорђевић, Јована Вучетић и Милица Бојовић. Мина је уписала дабл-дабл на дебију у такмичарским сусретима (14 поена и 12 скокова), Јована је уз 13 поена додала и седам ухваћених лопти, док је Милица стигла до 11 поена и пет скокова.

10155010_821814384546126_527127498161702663_n

Све то би било нормално да поменуте кошаркашице црвено-белог тима имају иза себе неколико сезона у првом тиму, али веровали или не оне су старе између 15 и 17 година, али и поред тога су одиграле први меч у сезони као да већ годинама предводе најтрофејнији српски клуб. Нова прилика за доказивање и демонстрацију великог талента је утакмица против Вршца који је сигурно знатно квалитетнији од Спартака. Вршац је у првом колу тек после продужетка успео да савлада незгодну екипу Србобрана резултатом 80:75. У вршачком саставу на том мечу се истакла Инес Ћорда са 21 поеном и седам асистенција, а подршку јој је пружила Марина Мандић са 18 поена и осам скокова. Вршац већ дуже време игра са малим бројем играчица, као што је то био случај у некадашњој великој Југославији, где су тимови на тај начин стварали асове светске кошарке. Поред ударног двојца наредног Звездиног противника, треба издвојити још центра Жаклину Јанковић, бека Јовану Веселиновић и крилног центра Драгану Николић.

Црвено-беле су у четвртак биле гошће у Арени на мечу кошаркаша, где су могле да уживају у тријумфу њихових колега против Галатасараја у Евролиги, а инспирацију са тог меча моћи ће да примене на гостовању у Вршцу и у случају тријумфа остану на челу табеле. Помоћ навијача из Вршца и околине биће изузетно драгоцена за Звездин изузетно талентовани и изразито млади тим.

Вршац Свислајон – Црвена звезда

2. коло Прве женске лиге Србије

субота, 18. октобар 2014.

Хала Миленијум – Вршац, 20:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment