Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти поражени од Хановера

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од Хановера резултатом 10:11 (3:3, 2:2, 1:4, 4:2)  у 1. колу друге рунде квалификација за Лигу шампиона. Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Страхиња Рашовић са четири гола.

Нису успели пулени Дејана Савића да забележе победу на старту турнира и тиме се приближе пласману у плеј-оф. Повели су домаћини 2:0, црвено-бели преокренули на 3:2, а у последњој секунди прве четвртине Хановер је са играчем више дошао до 3:3. У другој четвртини водила се изједначена борба, па се на полувреме отишло са 5:5.

Црвена звезда је отворила трећу деоницу голом за 6:5, али тад се десио кључан период. Хановер је серијом 4:0, дошао до 9:6 и практично осигурао победу. Нису се предавали црвено-бели, али осим часних 11:10 нису могли више.

Страхиња Рашовић је са четири гола био најефикаснији, Димитрије Обрадовић је постигао два, а по једном су се у стрелце уписали Виктор Рашовић, Никола Ешкерт, Радомир Драшовић и Иван Рацков. У немачкој екипи по три поготка забележили су Предраг Јокић и Марко Боловић.

Хановер – Црвена звезда 11:10 (3:3, 2:2, 4:1, 2:4)

Базен у Хановеру. Судије: Маргета (Словенија), Тајлан (Турска). Гледалаца: 600.

Хановер: Конг, Шлотербек, Буковски 2, Таплик, Балатони 1, Клајне, Јокић 3, Пикерт, Харштик, Тот 1, Боловић 3, Пауновић 1, Саги.

Црвена звезда: Шефик, С. Рашовић 4, Колашинац, Танкосић, Томашевић, Ешкерт 1, Драшовић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Његован, Рацков 1, Обрадовић 2, Драксимовић.

У првом мечу групе, Про Реко је савладао Спартак 14:8. У суботу од 18 часова у 2. колу, Црвена звезда игра против Спартака из Волгограда.

Повезане вести

Leave a Comment