Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Рибница – Црвена звезда

Црвена звезда је тријумфално отворила нову одбојкашку сезону, освојивши и 4. Суперкуп у историји, а данас играју прву утакмицу у новом шампионату Србије у коме такође бране титулу. Противник у првом колу је исти онај из Суперкупа – екипа Рибнице, а утакмица се поново игра у Краљеву.

Било је доста промена у тиму, прошле сезоне је Црвена звезда одбранила сва три трофеја, предвођена фантастичним Душаном Петковићем, који је након тога напустио клуб и појачао француски Кан. Звездино дете, Филип Вујић, такође је напустио екипу на крају сезоне, а био је шест сезона у сениорском тиму Звезде. Милан Перић се након четири сезоне проведене у Црвеној Звезди вратио у родни град, и браниће боје Спартака из Љига. У тиму више нису ни Никола Мунћан, Никола Стоковић, Рашко и Никола Јовановић.

Ипак, неколико играча који су одиграли велике улоге у Звездиној жетви трофеја су и даље ту: Александар Околић (блокер), Лазар Копривица (примач), Филип Стоиловић (примач), Вук Милутиновић (блокер), као и нови капитен, Максим Буцуљевић (техничар). Звезда ће се ослањати и на одбојкаше из своје школе, Александар Гмитровић је и прошле сезоне забележио неколико значајних наступа за наш тим, мењајући Душана Петковића на позицији коректора. Већу минутажу чека и Алекса Брковић (примач). Наравно, стигла су појачања и из других клубова. Блокер Борис Мартиновић стигао је из новосадске Војводине, примач Урош Кецман из суботичког Спартака. Такође, промењен је тренер, Душко Николић, који је наставио трофејни низ Жељка Булатовића, коме је био помоћни тренер, прешао је у француски Шомон. Нови тренер Звезде је Драган Кобиљски, који је у досадашњој каријери предводио АЦХ Волеј из Словеније (са Игором Колаковићем, доскорашњим селектором репрезентације Србије), а пре тога био је други тренер Партизана. Кобиљски је потписао четворогодишњи уговор, а у Звезду је стигао након што је окончао двогодишњи уговор у Катару.

Одлазак Филипа Вујића покушаће да надомести Предраг Јевтић, нови либеро нашег тима, а у саставу Звезде су још и: Немања Стефановић (техничар), Милутин Нејић (примач), Александар Благојевић (коректор), Илија Лукић (техничар), Вукашин Ђорђевић (примач) и Данило Павловић (примач).

Црвена звезда је у оквиру Суперкупа лако савладала данашњег ривала, међутим, то неће опустити наше момке, верујемо да ће, као и до сада, улазити максимално у сваки меч. Тренер Црвене звезде, Кобиљски, сматра да ће бити теже него у среду. Његову изјаву пред меч преноси званични сајт нашег клуба:

„Очекујем тежу утакмицу. Рибница је добра екипа која има добре играче. У утакмици Суперкупа нису успели да преброде тај психички моменат и сигурно је да ће у недељу бити теже.“

Највећа опасност прети од коректора противничког тима, Стефана Окошановића, који је био најефикаснији и у мечу одиграном прошле среде. Највише поена за наш тим у тој утакмици постигао је Филип Стоиловић који је такође изнео своја очекивања пред данашњу утакмицу:

„Трудићемо се да и даље играмо добро, да јуримо трофеје, да наставимо где смо стали прошле године. Видели смо која екипа колико може. Надам се пуној дворани и да ће бити лепа атмосфера“.

Позивамо све навијаче, пре свега из Краљва и околине, да дођу и бодре наш тим, и помогну им да успешно започну такмичење и у Суперлиги Србије. Као што је напоменуто, Звездин тим је доста промењен, и сигурно им неће бити лако да одбране и преостала два трофеја, али верујемо да они то могу!

Идемо до нове победе!

I коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Рибница – Црвена звезда,

Хала спортова у Краљеву, недеља, 19. 10. 2014. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment