Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Калинић: Настављамо са сјајним отварањем ове сезоне

Кошаркаши Црвене звезде остварили су и пету победу у пет мечева од почетка нове сезоне. Црвено-бели су савладали млади састав Мега Визуре са убедљивих 93:77 и учврстили се на првом месту табеле у АБА лиги са максималним учинком од четири тријумфа, колико има и подгоричка Будућност, али је на страни Звезде знатно боља кош разлика.

На овом мечу су блистали капитен Лука Митровић и центар Бобан Марјановић. Лука је постигао 27 поена уз седам скокова, по две асистенције и украдене лопте и сјајан шут: 5-5 за три, 6-5 за два поена и 2-2 са линије слободних бацања. Забележио је индекс 34 и најозбиљнији је кандидат за титулу МВП-а четвртог кола регионалног такмичења. Остало је да се одигра меч између Цибоне и Задра у понедељак, и ако неко на тој утакмици не одигра бриљантно и не засени фантастичан учинак Звездиног капитена, Митровић ће бити најкориснији кошаркаш четврте рунде такмичења. Стандардно сјајан учинак имао је и Боби Марјановић. За само 21 минут у игри нанизао је 20 поена, девет скокова, три асистенције, по једну украдену лопту и блокаду уз шут из игре 12-9 за индекс 31, по чему је други играч четвртог кола.

Никола Калинић је пружио добру партију. Постигао је осам поена уз четири ухваћене лопте, али није био у потпуности задовољан:

– Још једна победа, настављамо са сјајним отварањем ове сезоне. Ипак, није све било сјајно. Прву четвртину смо јако лоше одиграли, о томе говори број од чак 29 примљених поена. После смо се мало консолидовали, заиграли јачу одбрану и то је дало резултат – рекао је Калинић и честитао екипи Мега Визуре на борбености.

Повезане вести

Leave a Comment