Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Друла и Пјана: Не дирајте Јовића!

Прошао је вечити дерби, Звезда је изгубила, али приче о тој утакмици увек остану актуелне и после неког времена. Са наше стране Топчидерског брда се највише прича о паду Звезде у последњих пола сата, о томе да ли је био фаул над Лазовићем или не, а понајвише о промашајима Луке Јовића, најмлађег актера дербија у историји.

Дечко је показао одлично кретање, снагу у дуелима са старијим и искуснијим од себе, осећај за опасност пред голом, али је лопта два пута прешла незгодно преко ноге када није требало. И због тога су се неки усудили да помисле како је сва прича о таленту овог дечка „надувана“, а поједини су ишли дотле да га назову трагичарем или чак дунстером?! Ко је прави трагичар, прочитајте у блогу наше колегинице Јоване, а шта о свему томе мисли легендарни тандем Звезде Друла и Пјана, преноси нам Моцарт спорт.

– Мало ми смета што се у јавности створила клима да је Лука Јовић један од главних криваца за Звездин пораз. Људи, станите мало. То је младо момче, не можемо сад да га растргнемо. Морају сви да буду обазриви у изјавама како не бисмо изгубили класног играча… Нећу да причам о његовом потенцијалу, углавном се све зна. То је невиђен таленат, надам се да је нешто научио из овог дербија – рекао је Друлић, а одмах и додао:

– Живот шпицева је специфичан. Слушајте, када буде пробио чеп, мали Јовић ће давати голове и ушима. Тако је то са нападачима највише класе. Промашио је шансе, тај последњи потез је требало боље да изведе. Али мене је фасцинирало нешто друго – показао је да има осећај за простор, сјајно се отворио у обе ситуације. Верујем да ће нешто научити из овог дербија, јер о његовом потенцијалу нема потребе да причам. Дечко је сјајан, мора само да ради и не обазире се на ово што је прошло. Па и ја сам у мечевима са Партизаном постигао само један гол, а одиграо сам много дербија. И нико ми није скидао главу – завршио је Друлић у охрабрујућем тону.

Слично мишљење дели и Михајло Пјановић који је у мечевима против вечиторг ривала нарочито био расположен за игру.

– Не можемо да говоримо о кризи када причамо о детету од 16 година. Искрено мислим да је Јовић добро одиграо. Ко познаје фудбал похвалиће његово кретање, начин на који се нашао у обе шансе. Звучаће можда грубо, али он је, према мом мишљењу, боље одиграо од шпицева Партизана. Дешавају се у каријери слични промашаји. Рутина долази са искуством, а када ту лекцију научи будите убеђени да ће Јовић лако решавати и много теже ситуације од оних – каже Пјановић и додаје да узрок пораза нису ни искључиво његови промашаји ни сјајан шут Дринчића, већ несхватљив пад целог Звездиног тима у другом полувремену.

Лука, чуо си једне од најбољих. Наш савет ти је да само такве и слушаш јер је твоје место међу њима!

Повезане вести

10 comments

Rajko Delija окт 20, 2014 at 19:21

Puna podrška svim našim igračima,naročito mladima.Samo hrabro momci ništa još nije gotovo ima još da se igra. Rajko,Luka,Ristić Aca tenk Grujić i svi ostali i mladi i stariji puna podrška od svih pravih navijača Crvene Zvezde. 😆

Reply
apac окт 20, 2014 at 17:42

Ostavite decka na miru,napadate njega sto je sa 16 godina promasio 2 sanse,ko da prosli derbi nisu promasili 2 penala mnogo iskusniji od njega,samo sto tada niste dizali toliku frku…inace imam neki osecaj da ce Jovic i ostali klinci na prolecnom derbiju da vrate groblju sa kamatom… 😀

Reply
Aleksandar окт 20, 2014 at 16:57

Niste ni svesni kakav osecaj imam kada citam ove komentare. Konacno Delije umeju da cene svoje igrace i da budu realni ali i upravu koja ne pljuje svoju decu. Videli ste i sami da je Ristic pokidao vezni red Partizana, ali ovo je bila utakmica visokog tempa a klincima su tela jos uvek u formiranju i ne mogu oni fizicki da budu impariorni ceo mec. Kovacevic je klasa, Lazic je dobar, igra na visikom nivou za razliku od prosle sezone. Nesreca je povreda Petkovica. Jovic je dobar i zaista cesto ulazi u sanse i uvek mu za malo treba, da li je to prevelika zelja za golom ili sta vec. Bice sve dobro, ja jesam tuzan zbog poraza ali ujedno i ponosan na klince. I da ne zaboravim, Rajko je napravio polu kiks, kao bivsi golman znam sta govorim. Za nijansu se losije ON postavio, i za nijansu zakasnio kod intervencije ali bio je i veoma jak udarac i kada dodamo neiskustvo eto gola. A do tada je dominirao u svom kaznenom prostoru, znaci kvalitet je tu, sansa je potrebna a pre svega POVERENJE..

Reply
Teks Viler ponovo ceka titulu окт 20, 2014 at 16:49

Najzad,prvi put posle generacije 84 imamo bolje mlade igrace i perspektivniji tim od zebri!Jos Radonjica,velikog deliju da dovedemo u nas klub i idemo,gazi!

Reply
czv окт 20, 2014 at 16:18

Jovicu realno nema sta da se zameri i nadam se kad da prvi gol da ce sve ici lakse,grujica trebamo ocekivati od zime do tada on i jokic imaju solidnu minutazu u kolubari,sve pohvale za menadzment kluba koji je obezbedio klubove nasim mladim igracima.Stojkovic igra u borci standardno,marinkovic i karaklajic takodje standardni u sindjelicu,ahcin u mladosti konacno odigrao celu utakmicu protiv donjeg srema,mbodj igrao 20 min u krusevcu,onjilo igra standardno u ermisu propustio samo jednu utakmicu i postigao gol jedan nadam se da ce ga ovi kupiti na kraju sezone,mozda bi trebalo malo vise da se pozabavimo nasim igracima na pozajmnicama i da se malo vise pise o njima kao i o mladjim selekcijama.Nije vezano za ovu temu ali obratite paznju na napadaca Frajdeja iz lucana decko je protiv partizana pravio velike probleme stoperima dao gol i promaso sansu u nadoknadi za izjednacenje,a sad je dao gol u pecincima,dominantan igrac klasicna 9 malo me podseca na daudu,i sto kaze trener iz lucana on je igrac koji moze da promasi ali i da da gol i da resi utakmicu mozda bi trebali da ga dovedemo na zimu ili na leto ako prodamo onjila…

Reply
Lazaris окт 20, 2014 at 15:12

Jović se fenomenalno kreće,ima osećaj za prostor,čim primi loptu odlaze na stranu i nastavlja kretnju.Drago mi je zbog njega i Ristića što igraju,još da zaigra i Grujić i biće dobro,naša deca.Sada ih svi kritikuju a pre toga su ti isti pisali kako treba da se istrpe.

Reply
Djole-Jagodina окт 20, 2014 at 14:53

I ovde cu reci.Ostavite Luku na miru i novinari i svi ostali.Dovoljno je sto je decko usao u sansu neki ni to neznaju a to sto je promasio pa sta.Prosli derbi dva penala smo promasili pa nista.LUKA Jagodina je uz tebe i nemoj ni da citas kritike boli te uvo.Do juce je decko igrao u kadetima a sad hocemo da nam resava derbi.Novinari namerno rade ovo da bi ga demoralisali,grobarska posla.Gde ste bili kad je decko spavao po dva dana u kolima da bi igrao za pionire sto mu tad niko nije platio hotel a sad bi svi da se okoriste na razne nacine.LUKA JOVIC…….LUKA JOVIC e to hocu da cujem sa severa vec na sledecoj utakmici!!!!!AJMO DELIJE LUKA;LUKA;LUKA::::::::::::

Reply
djole окт 20, 2014 at 14:42

Ne mogu da vjerujem koliko kritika je na raznim forumima upuceno za igru Bosančića koji je, po meni, bio najbolji naš igrač na terenu. Obije stoprocentne šanse Jovića su njegova zasluga, kod prve je vukao loptu 50 metara a zatim odlično uposlio Lazovića na stranu, kod druge je spojio Jovića sa golom. Momak je kreativan, lucidan, jedina mu je mana fizička sprema, na proljeće bi kao centralni vezni mogao da nosi Zvezdinu igru. Ne treba se predavati unapijed, ima jako puno još da se igra. Bitno je da pobijedimo sve do kraja jesenjeg dijela, moraju i oni kiksnuti negdje i eto nas na -4 ili -5. U igri je još jedan derbi na našem stadionu, tu su tri boda u opticaju, ako dobijemo eto nas blizu. Nisam vidio da su po bilo čemu bolji od nas, osim što su mnogo iskusniji, znaju da padnu, da se zagrade, da bunare na Škuletića – da igraju na rezultat..Moramo se vratiti na formaciju koju igramo decenijama, sa dva špica, od kada kalkulantski ulazimo u utakmice sa jednim špicom, od tada nemamo rezultate ni u Evropi ni u Srbiji. Mislim da na zimu treba uraditi sve da se vrati Žigić, pored njega bi Jović eksplodirao a i protivničke ekipe bi bile prinuđene da igraju povučenije čime bi težište igre bilo prebačeno na njihovu polovinu. Sramota da je da protiv bilo koga u srpskoj ligi igramo sa jednim špicem, to i loše ekipe dosta lako zatvaraju..Zvezdina igra je decenijama poznata po „davljenju“ protivnika, ne po defanzivi..Na sredini treba da igramo romb, sa Kovačevićem kao zadnjim veznim, Ristićem i Avramovskim ispred, Bosančićem iza špiceva.Mislim da su Lazović i Pečnik za nas potrošena priča i da je na zimu vrijeme da se rastanemo. Pozadi treba probati sa Pavićevićem i Mijailovićem kao štoperima, Antićem lijevo i Lazićem desno. Novi trener svakako, Živadinović bi možda bio odlično rješenje – iskusan, motivator, voli Zvezdu i zna fudbal..

Reply
Милован окт 20, 2014 at 20:44

Пријатељу, мени се код Босанчића не свиђа што он некако секунд – две дуже сржи лопту…. довољно да пропадне неки квалитетнији пас…. такође често му се дешава кад прими јачи пас да му лопта оде до висине струка, и ту губи потребно време…. Више ми се свиђа како игра мали Ристић и то ме радује, јер је он будућност Звезде…. Аврамовски до сада није добио много минута, ал мислим да и он има штофа… Не знам укуси су разлучити, али ја би сада свакако гурао младост у први план….

Reply
mariachi окт 20, 2014 at 14:11

Ko kaze da je Luka kriv taj ne zeli dobro Zvezdi a videli smo da mediji samo cekaju da mali pogesi da ga odma razapnu! Samo napred Rajko, Rile, Vukane i Luka!

Reply

Leave a Comment