Moja Crvena Zvezda
Архива

UEFA ponovo kaznila Zvezdu

Delije u Bratislavi

Kako piše dnevni list „Sportski žurnal“, a prenosi internet portal sportal.rs, FK Crvena zvezda je ponovo novčano kažnjena zbog dešavanja na utakmicama protiv Slovana iz Bratislave. Tekst prenosimo u celosti:

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Crvenu zvezdu sa 27.000 evra zbog incidenata njenih navijača na utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U pitanju je zbirna kazna za prvu i drugu utakmicu protiv Slovana, piše Sportski žurnal.

Kako se saznaje, crveno-beli će morati da plate 7.000 evra zbog reakcije navijača, uprkos tome što je delegat meča na Marakani naveo da su incident izazvali simpatizeri gostujuće ekipe iz Slovačke. Pristalice Zvezde sa „istoka“ su, uostalom, samo uzvratile, odnosno vratile polomljene stolice, kojim su ih gađali fanovi Slovana.

Znatno veća kazna (20.000) je određena za incidente Delija u revanšu u Bratislavi, pre svega zbog korišćenja pirotehničkih sredstava. Za ispade svojih navijača u Beogradu i organizaciju utakmice na stadionu „Pasineki“, slovački klub moraće da plati po 15, odnosno ukupno 30 hiljada evra.

Klubovi imaju pravo na žalbu, međutim, sa „Marakane“ verovatno neće biti upućena, već će kazna biti uplaćena u kasu UEFA, koja ni ovog puta nije imala milosti.

Crvena zvezda je, inače, zbog sličnih ispada navijača i propusta u organizaciji evropskih utakmica u poslednjih 20-tak godine platila oko milion evra.

Повезане вести