Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Ђорђевића, Дауде, Кадуа, Молине… (видео)

Још један фудбалски викенд је иза нас, а неколико бивших фудбалера Црвене звезде поново су затресли мреже. Филип Ђорђевић је својим голом отворио пут Лацију ка победи против Фиорентине, Абиола Дауда је оверио тријумф Витесеа у Холандији, мрежу је у молдавском шампионату погодио и Каду у убедљивом тријумфу Шерифа из Тираспоља, док је Маурисио Молина донео победу Сеулу у Јужној Кореји.

Преглед почињемо учинком некадашњих играча београдских црвено-белих у италијанској лиги, где традиционално игра велики број наших фудбалера.

Италија

Серија А

Фиорентина – Лацио 0:2

Репрезентативац Србије, Филип Ђорђевић, је постигао свој пети гол у у првенству од доласка у екипу римских небеско-плавих. Он је у 35. минуту на стадиону “Артемио Франки“ у Фиренци после асистенције Антонија Кандреве погодио мрежу бразилског чувара мреже Нетоа за вођство Римљана од 1:0, а само четири минута раније зарадио је жути картон. Голгетера Лација је у 89. минуту заменио Мирослав Клосе, најбољи стрелац у историји Светских првенстава. Ђорђевић је новим голом избио на четврто место листе стрелаца у Серији А, а његов саиграч Душан Баста још увек није спреман, после повреде, па није био у саставу за ову утакмицу. За Фиорентину је на овом сусрету свих 90 минута одиграо Ненад Томовић.

Интер – Наполи 2:2

Немања Видић је одиграо цео меч за неро-азуре, док је његов саиграч Здравко Кузмановић преседео целу утакмицу на клупи. Домаћи тим је извукао бод у 91. минуту и тако избегао нови шок на Меаци.

Верона – Милан 1:3

Екипа Вероне на свом Бентегодију није имала решење за сјајног Јапанца Кеисукеа Хонду, који је постигао два гола, а Бошко Јанковић је у поразу свог тима на терену био до 67. минута када га је заменио Бразилац Густаво Кампањаро.

Каљари – Сампдорија 2:2

Синиша Михајловић има најбољу сезону у тренерској каријери на клупи Сампдорије, али је овога пута његов клуб испустио вођство од 2:0 на Сардинији. Ипак, и поред тога тим из Ђенове се налази на одличном трећем месту које води у квалификације за Лигу шампиона.

Торино – Удинезе 1:0

Никола Максимовић је са клупе посматрао победу свог тима, док је помоћни тренер Удинезеа, Дејан Станковић, овога пута остао без бодова на неугодном гостовању, али и поред тога држе одлично пето место на табели.

Палермо – Ћезена 2:1

Некадашњи члан Звездиних млађих категорија, Милан Милановић, ни овај пут није био у комбинацији за меч у тиму Палерма, који је забележио победу и побегао из опасне зоне.

Серија Б

Вићенца – Пескара 2:1

Дефанзивац Урош Ћосић одиграо је цео меч за Пескару на гостовању у Вићенци, али је његов клуб поражен. Урош је зарадио и жути картон у 73. минуту.

Специја – Катанија 3:0

Филип Јанковић је био у саставу Катаније до 55. минута, када га је заменио његов вршњак из Словеније, Макс Баришич, али су претрпели убедљив пораз на гостовању и сада су претпоследњи на табели са само шест освојених бодова.

Нови гол Филипа Ђорђевића у дресу Лација можете погледати овде:

http://www.youtube.com/watch?v=L6ZToB6A1LM

Француска

Лига 1

Лион – Монпеље 5:1

Милан Бишевац се после успешног опоравка вратио на терен и поново био стуб одбране вишеструког првака Француске у убедљивој победи на Жерлану. Одиграо је цео меч и добио жути картон у 65. минуту, а Лион је стигао до четврте позиције на табели са 17 бодова.

Монако – Евијан 2:0

Евијан је након три узастопна тријумфа поражен на тешком гостовању на стадиону Луј Други, а Милош Нинковић је ушао у игру са клупе у 76. минуту, али није успео да преокрене ствари на терену. Ипак, његов клуб је сада на само бод изнад зоне испадања.

Марсељ – Тулуз 2:0

Марсељ ове сезоне игра одлично. Убедљиво су први после 10. кола са 25 освојених бодова, а ни Тулуз није успео да уради нешто озбиљно на Велодрому пред рекордних 61.846 гледалаца. У гостујућем саставу Павле Нинков је играо до 72. минута, док Урош Спајић због повреде није био у комбинацији за овај меч.

Лига 2

Тур – Ним 1:2

Екипа Ненада Ковачевића успела је да однесе три бода против претпоследњег клуба на табели у другом рангу такмичења, али некадашњи капитен Црвене звезде није био у саставу Нима.

Енглеска

Премијер лига

Кристал Палас – Челзи 1:2

Челзи наставља сигурним кораком да корача ка титули, а Немања Матић је био незаменљив и у овом мечу у саставу краљевско-плавих из Лондона. Матић је на Селхрст парку одиграо свих 90 минута, а Челзи је уписао нова три бода за вођство на табели са пет корака испред шампиона Манчестер ситија.

Манчестер сити – Тотенхем 4:1

Александар Коларов је са клупе посматрао убедљив тријумф браниоца титуле, у мечу на коме је бриљирао Аргентинац Серхио Кун Агуеро, који је постао најбољи стрелац клуба од оснивања Премијер лиге.

Шпанија

Примера

Барселона – Еибар 3:0

Дејан Лекић је некада у дресу Осасуне тресао мрежу Барсе, али овога пута је у опреми Еибара меч одгледао са клупе.

Кордоба – Малага 1:2

Кордоба је претрпела пораз на домаћем терену, а у саставу није било некадашњег одбрамбеног фудбалера Звезде, Александра Пантића, који није улазио у игру.

Немачка

Бундеслига

Мајнц – Аугзбург 2:1

Мајнц је наставио са добрим играма и осајањем нових бодова. После још једне победе су трећи на табели, а Филип Ђуричић је овога пута грејао клупу екипе која би могла и до Лиге шампиона ако настави у овом ритму.

Белгија

Про лига

Серкл Бриж – Лирс 2:1

Доласком Звездаша у Лирс ситуација се окренула у корист овог клуба, па је екипа коју предводи Славиша Стојановић са помоћником Братиславом Живковићем забележила другу победу у низу после које су изашли из опасне зоне. Бобан Бајковић је наравно бранио целу утакмицу за Лирс, али знајући његов карактер сигурно да није био расположен после неуспеха црвено-белих у вечитом дербију. Лирс је тренутно 13. на табели са 12 освојених бодова.

Мехелен – Андерлехт 1:1

Екипа тренера Александра Јанковића је на домаћем терену освојила бод против лидера на табели. Мехелен је тренутно девети са 14 освојених бодова.

Кортрајк – Беверен 2:1

Као што смо и раније писали Абубакар Оумару није у првом плану у екипи Беверена, а до када ће таква ситуација потрајати не зна се, али Камерунац још једном није био у протоколу за утакмицу.

Друга дивизија

Левен – Ексцелзиор 1:1

Ибрахим Соме је одиграо целу утакмицу за домаћи састав, који није успео да савлада петопласирану екипу друге лиге, али су ипак на бод изнад овог ривала.

Русија

Премијер лига

Локомотива Москва – Терек Грозни 2:1

Прва победа Миодрага Божовића “Грофа“ од преузимања Локомотиве, али у саставу поново није било дефанзивца Немање Пејчиновића.

Рубин – Мордовија 5:0

Екипа из Казања је забележила убедљив тријумф на домаћем терену, али у саставу није било бугарског интернационалца Благоја Георгијева.

Амкар – Динамо Москва одложено

Меч у Перму је одложен, тако да тренер домаћих Славољуб Муслин није имао такмичарске обавезе овог викенда.

Турска

Супер лига

Коња – Истанбул Башакшехир 0:0

Јагош Вуковић је одиграо цео сусрет за Коњу и добио жути картон у 30. минуту. После 6. кола његов клуб је 12. на табели са шест освојених бодова.

Бурса – Ескишехир 2:2

Горан Чаушић се усталио у тиму Ескишехира. Провео је свих 90 минута на терену и добио јавну опомену у 30. минуту, а његова екипа је освојила бод на неугодном гостовању поготком Аргентинца Фунес Морија у 85. минуту.

Акхисар Беледије – Касимпаша 2:0

Бруно Мезенга је стандардан у тиму Акхисара. Није успео да постигне гол, али је одиграо практично цео меч, јер је замењен у судијској надокнади. Његов клуб дели високо друго место са Галатасарајем.

Генчлербирлиги – Кајзери Ерције 0:0

Душко Тошић је одиграо још један цео меч за Генчлербирлиги, а зарадио је и жути картон у 62. минуту.

1. Лига

Елазиг – Маниса 2:0

Никола Микић, Ненад Милијаш и Бранимир Субашић одиграли су цео меч за Манису, која је после још једног пораза остала на дну табеле након шест кола другог ранга такмичења.

Кајзери – Букаспор 5:1

Срђан Мијаиловић “Мићко“ је пропустио убедљив тријумф свог тима код куће. Није био у протоколу за овај сусрет.

Холандија

Ередивизија

Виљем – Витесе 1:4

Абиола Дауда наставља са одличним партијама у Холандији, где се по традицији игра ефикасан фудбал. Нигеријац са шведским држављанством је прво асистирао Дејвију Проперу код водећег гола Витесеа, а на крају је оверио тријумф у 93. минуту. Био је то Даудин пети гол у сезони и он сада дели четврто место на листи стрелаца са још четворицом фудбалера. Витесе је тренутно седми са 14 освојених бодова после 9. кола.

Погодак Дауде можете погледати на снимку од 2:42:

Грчка

Супер лига

Ерготелис – Олимпијакос 2:3

Лука Миливојевић је одиграо целу утакмицу за братски Олимпијакос и асистирао код победоносног поготка Константиноса Митроглуа у 90. минуту.

Платанијас – Ксанти 1:0

Лука Милуновић је учествовао у победи домаћег састава и то као стартер, а из игре је изашао у 63. минуту. Платанијас је тренутно 12. на табели са шест бодова.

Панатинаикос – ОФИ 1:2

После дуго времена у саставу екипе са Крита нашао се Мирнес Шишић, који је ушао у игру у 87. минуту у изненађујућој победи против “зелених“ у Атини.

ПАОК – Атромитос 2:1

Португалац Рикардо Са Пинто предводи Атромитос као тренер од ове сезоне, а овога пута није пронашао пут до бодова на гостовању у Солуну против лидера на табели.

Фудбал лига

Аполон Каламарија – Пиерикос 0:0

Недавно је почело и такмичење у другом рангу грчког фудбала, па је Марјан Марковић одиграо цео меч за Пиерикос и добио жути картон у 23. минуту, а његов нови клуб је освојио бод на гостовању у Солуну.

Португал

Куп – 3. рунда

Порто – Спортинг Лисабон 1:3

У Португалу је за викенд играна трећа рунда Купа, а Порто је наставио да посрће, па је Спортинг славио победу на гостовању, а Евандро није играо у поразу свог тима.

Швајцарска

Супер лига

Сион – Тун 0:0

Андрија Калуђеровић је ушао са клупе за Тун у 70. минуту и тако учествовао у освајању бода у Сиону. Тун је после 12. кола на деоби трећег места са 21 бодом.

Арау – Сент Гален 0:3

Арау је претрпео тежак пораз на свом стадиону, а није им помогао ни Огњен Мудрински, који је ушао у игру тек у 83. минуту, па за тако мало времена није ни могао да дође до изражаја.

Јанг Бојс – Базел 0:1

Милан Вилотић је поново посматрао меч са клупе у опреми Јанг Бојса, који је забележио и трећи узастопни пораз рачунајући сва такмичења.

Челенџ лига

Бил-Бин – Вил 4:1

Марко Муслин је у убедљивом поразу на гостовању наступио за екипу Вила од старта утакмице, а из игре је изашао у 58. минуту.

Мађарска

НБ 1

Кечкемет – МТК 0:1

МТК је после 10. победе у низу у свим такмичењима задржао друго место на табели са 27 бодова, а Драган Вукмир је допринео новом успеху тима из Будимпеште одигравши свих 90 минута.

Папа – Диошђер 0:0

Милан Богуновић је одиграо целу утакмицу за домаћи састав који је освојио свој 10. бод и тренутно је на безбедном 13. месту.

Ђер – Ујпешт 0:0

У састав Ђера вратио се и Никола Трајковић, некада најбољи играч у Србији и Црној Гори, који је ушао са клупе у 62. минуту, да би 11 минута касније добио и жути картон.

Молдавија

Дивизија Национала

Верис – Шериф 0:3

Каду је постигао други гол за екипу из Тираспоља у 42. минуту, а из игре је изашао у 71. минуту. У саставу Вериса био је Владимир “Гума“ Богдановић и то у стартној постави.

Украјина

Премијер лига

Металург Доњецк – Зорја 0:0

Никола Игњатијевић је играо за екипу из Луганска свих 90 минута и на крају стигао до вредног бода на тешком гостовању.

Ворскла – Металист 0:0

Јован Маркоски је у опреми Ворскле меч посматрао са клупе, а на другој страни у тиму Металиста прилику да истрчи на терен није добио голман Владимир Дишљенковић, који је друга опција тренера Игора Рахајева.

Белорусија

Премијер лига

Гомељ – Динамо Минск 0:2

Немања Николић је одиграо свих 90 минута за Динамо, који је наставио потеру за водећим тимом БАТЕ Борисова. Тренутно су три бода иза њих.

Шахтјор Солигорск – БАТЕ Борисов 1:4

Филип Младеновић је пропустио убедљиву победу учесника Лиге шампиона на гостовању у Солигорску.

Казахстан

Премијер лига

Атирау – Жетису 1:0

Атирау је прекинуо низ од четири меча без тријумфа, а томе су допринели Милош Трифуновић и Марко Блажић. Трифуновић је одиграо цео меч, док је Блажић изашао из игре у надокнади изгубљеног времена.

Спартак Семеј – Иртиш 2:0

Игор Бурзановић је играо за госте до 71. минута, али су поражени против последњепласираног тима на табели, који се овим тријумфом вратио у игру, док Иртиш сада није тако безбедан по питању опстанка као што је то раније био случај.

Грузија

Умаглеси лига

Дила Гори – Зестафони 2:2

Бојан Павловић је бранио за Зестафони целу утакмицу, а његов тим је успео да извуче реми на тешком гостовању у 91. минуту.

Азербејџан

Премијер лига

Сумкајит – Нефчи 0:1

Саша Стаменковић је бранио целу утакмицу за тим из Бакуа и остао несавладан на гостовању, а његов тим је освајањем целог плена стигао на два бода од водећег Интера из Бакуа.

Интер Баку – Симурк 0:0

Марко Станојевић је играо за Симурк до 79. минута и са својим саиграчима освојио бод у Бакуу против лидера на табели.

Кина

Лиаонинг – Чангчун 3:1

Александар Јевтић није био у протоколу за наступ у саставу Лиаонинга.

Јапан

Џеј лига

Омија – Токио 1:0

Драган Мрђа је играо за Омију до 80. минута. Није успео да се упише у стрелце, али је његов тим славио победу. Мрђа и поред тога има одличан учинак од седам голова на 12 утакмица од доласка у редове екипе Омије.

Јокохама – Шимицу 1:0

Победу Јокохаме на свом стадиону није успео да спречи дефанзивац Шимицуа Дејан Јаковић, који је одиграо целу утакмицу.

Џеј 2 лига

Гифу – Мито Холихок 0:2

Такајуки Сузуки није улазио у игру за Мито Холихок. Преседео је на клупи и гледао тријумф свог клуба.

Кјото – Мицумото Јамага 0:0

Милош Бајалица је добро обавио свој део после у одбрани, па је мрежа домаће екипе остала нетакнута. Бивши дефанзивац Црвене звезде је одиграо свих 90 минута.

Јужна Кореја

К Лига Класик

Џеонам Драгонс – Сеул 1:2

Маурисио Молина, колумбијски интернационалац и бивши фудбалер црвено-белих, донео је победу Сеулу на гостовању поготком у 65. минуту из једанаестерца, а из игре је изашао у надокнади изгубљеног времена. После овог тријумфа Сеул је пети на табели са 49 освојених бодова.

Улсан – Сангђу Сангму 2:1

Филип Касалица је пропустио победу свог тима на домаћем терену. Није био у комбинацији за овај меч.

Индија

Супер лига

Гоа – Ченај 1:2

Почела је и помпезно најављивана индијска Супер лига у којој сваки тим има по неколико некадашњих звезда светског фудбала, међу којима су неки у позним фудбалским годинама. За Ченај игра некадашњи фудбалер Манчестер Јунајтеда и Црвене звезде, Бојан Ђорђић, који је на терену био до 75. минута и допринео тријумфу на гостовању на стадиону Џавахарлал Нехру. Ђорђићеви саиграчи су Французи Бернар Менди и Микаел Силвестре, а други гол је постигао бразилски ас Елано, некада фудбалер Манчестер ситија. За Гоу игра некадашња узданица Арсенала Робер Пирес.

Аустралија

А – Лига

Сиднеј – Вестерн Сиднеј Вондерерс 3:2

Кренуло је и такмичење у аустралијској елитној лиги, а у другом колу је Сиднеј остварио тријумф на свом терену, коме су допринели Никола Петковић и Милош Димитријевић одигравши цео меч.

УАЕ

Ал Наср – Ал Фуџаирах 5:1

Иван Тричковски је био у победничком саставу до 35. минута, а његов нови клуб је славио убедљив тријумф. Тренутно су други на табели после шестог кола са 11 освојених бодова.

Бразил

Серија А

Гојас – Гремио 0:0

Ернан Баркос није био у саставу Гремија на гостовању, па његов клуб није успео да затресе мрежу. Гремио је после 29. кола шести на табели, а Баркос је трећи стрелац лиге са 12 погодака.

Мексико

Лига МX

Морелија – Веракруз 0:0

Кристијан Борха је ушао у игру са клупе за Веракруз тек у 88. минуту, па није ни могао да уради нешто значајно на терену. Његов тим је тренутно 14. на табели.

САД

МЛС лига

Хјустон – Њу Ингланд 1:2

Други везани пораз Хјустона у коме је репрезентативац Хондураса Луис Гаридо играо до 77. минута, а зарадио је и жути картон у 52. минуту.

Преглед завршавамо шампионатима у окружењу и такмичењима на српским теренима.

Словенија

1. СНЛ

Крка – Домжале 0:1

Немања Максимовић је играо за Домжале свих 90 минута, а његов тим се после новог тријумфа учврстио на првом месту на табели са 32 освојена бода.

Копер – Заврч 2:1

Ненад Срећковић је одиграо цео сусрет за Копер који је у серији од три меча без пораза.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен Копривница – Хајдук Сплит 0:1

Сплићани су однели цео плен из Копривнице, а Марко Мирић је за Славен одиграо целу утакмицу.

Ријека – Истра 3:1

Марко Вешовић је на позајмици у Ријеци, али није играо у овом колу за учесника групне фазе Лиге Европе. Победу Ријеке посматрао је са клупе.

Босна и Херцеговина

Премијер лига

Олимпик Сарајево – Дрина Зворник 5:2

Јадранко Богичевић је био стартер у тиму Олимпика, који је убедљивом победом избио на друго место табеле са три бода мање од водећег Широког Бријега.

Зрињски – Сарајево 1:1

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево у освајању бода против Зрињског на гостовању, а његов саиграч Милош Стојчев је такође почео меч у стартној постави, али је касније замењен.

Република Српска

Прва лига

Леотар – Рудар Приједор 0:1

Ненад “Пурке“ Стојановић одиграо је свих 90 минута за Леотар у изненађујућем поразу на домаћем терену у Требињу, али је његов тим и поред тога задржао прво место на табели после 10. кола са 20 освојених бодова.

Србија

Супер лига

Чукарички – Раднички Крагујевац 4:1

Чукарички је забележио убедљиву победу на Бановом брду, а у стрелце се још једном уписао Славољуб Срнић у 81. минуту, а након тога и изашао са терена. Цео меч за домаћу екипу одиграо је Филип Стојковић, док је Драгољуб Срнић ушао у игру од 74. минута. Милош Весић је бранио за Раднички цео меч, док је Јован Крнета из игре изашао у 73. минуту, а Марко Перовић је у поразу Крагујевчана провео у игри свих 90 минута.

Доњи Срем – Младост Лучани 1:2

Дарко Спалевић је погодио мрежу екипе из Лучана у 17. минуту из пенала. Одиграо је целу утакмицу, али његов гол није био довољан за освајање бодова екипе из Пећинаца.

Нови Пазар – Спартак 1:0

Бојан Ђорђевић је одиграо цео меч за Нови Пазар, а екипа Мише Косановића је забележила тријумф на свом стадиону. Андреј Мркела је био у тиму Суботичана до 83. минута.

Вождовац – Јагодина 1:0

Немања Златковић је одиграо цео меч за Вождовац у тријумфу против Јагодине, за коју је свих 90 минута забележио дефанзивац Данијел Михајловић.

Рад – ОФК Београд 1:1

Славко Перовић пружа добре партије у дресу екипе са Бањице. Одиграо је цео сусрет против “Романтичара“ са Карабурме.

Борац Чачак – Војводина 1:1

Војводина није успела да настави победнички низ у Чачку, а дефанзивац новосадског тима, Нино Пекарић, поново је провео свих 90 минута на терену.

Напредак – Раднички Ниш 3:1

Стеван Луковић је одиграо свих 90 минута за Крушевљане, док су за госте из Ниша наступили Владимир Ђорђевић (цео меч) и Петар Ђуричковић, који је замењен у 71. минуту.

Прва лига

Бежанија – Слога Краљево 1:0

Милан Зорица је био у победничком саставу до 81. минута, док је за госте из Краљева на полувремену у игру ушао Мисдонгард Бетолингар.

Јавор – Бачка 1:1

Искусни Весељко Тривуновић пружа одличне партије у дресу Бачке ове сезоне. У освајању бода у Ивањици био је међу најбољим играчима на терену. Водио је игру и делио лопте саиграчима.

Пролетер Нови Сад – Слобода Ужице 1:0

Слободи лоше иде ове сезоне после испадања из Супер лиге, а Милан Јеремић “Џери“ је за Ужичане играо до 76. минута.

Синђелић – Металац 1:1

Стефан Чикић је одиграо само прво полувреме за Синђелић, који је освојио бод против тима из Горњег Милановца.

Српска лига – Београд

Земун – ИМТ 2:0

Голгетер Душан Ђокић је наставио да тресе мреже у трећем рангу такмичења. Овога пута је погодио за вођство Земуна у 11. минуту, а на терену је био до 73. минута. Миланко Рашковић је замењен у 67. минуту, док је Александар Кировски још једном сачувао своју мрежу.

Српска лига – Војводина

Раднички Сомбор – Раднички Нова Пазова 1:1

Искусни Горан Бошковић је ушао у игру за гостујући састав са клупе у освајању бода у Сомбору.

Зона Дрина

Рађевац – Златибор 0:1

Владимир Мудринић је играо за Златибор и учествовао у акцији код победоносног гола, а касније је уступио своје место млађем саиграчу.

Повезане вести

1 comment

Nebojsa окт 21, 2014 at 14:42

Svaka čast na objavi, na neke sam igrače čak i ja zaboravio a toliko su nam značili!
Volio bih neke ponovo vidjeti u našem dresu, neću spominjati nedostižne Vidića, Bastu, Jankovića ili Đorđevića, ali Stamenković, Vuković, Ćosić, Milanović, Vilotić (zašto da ne), Luković vidim bi mogao već ovih dana potpisati, Čaušić, Mijailović, Trajković, Nikolić, Srnić, Mrkela, Oumaru, Milunović, Kaluđerović ili Mudrinski bi svakako dobro došli!

Reply

Leave a Comment