Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Лука Митровић МВП четвртог кола АБА лиге

Крилни центар и капитен Црвене звезде, Лука Митровић је сјајном партијом против Мега Визуре стигао до признања за најбољег играча четвртог кола регионалног такмичења.

Црвено-бели су забележили четврти тријумф у АБА лиги и од почетка држе прво место, а Митровић је пружио најбољу партију у Звездином дресу. Нанизао је 27 поена уз седам скокова, по две асистенције и украдене лопте, а посебно је био импресиван у шуту: 5-5 за три, 6-5 за два поена и 2-2 са линије слободних бацања. Сакупио је 34 индексна поена, три више од клупског друга Бобана Марјановића, који је био други најкориснији играч у четвртом колу.

Ово је већ треће признање за најкориснијег играча које је припало кошаркашима Црвене звезде од почетка сезоне. Маркус Вилијамс је био најбољи у другом колу АБА лиге. У убедљивој победи против Цибоне у Загребу забележио је индекс 29, док је у првом колу Евролиге за МВП-а проглашен Бобан Марјановић, који је у победи против Галатасараја у београдској Арени забележио 30 индексних поена.

Лука Митровић је још прошле сезоне на неколико утакмица показао да сазрева као играч, затим је после добијања капитенске траке у припремним мечевима пред старт сезоне био међу најбољима у тиму, а на почетку ове сезоне показује да ће бити велика узданица екипе са Малог Калемегдана у походу ка трофејима и европским успесима.

Повезане вести

Leave a Comment