Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Ристић – Ми можемо још много напредовати

Први вечити дерби у сениорскомк фудбалу сан је сваког младог фудбалера који прође комплетну школу Црвене звезде. Михаило Ристић и Лука Јовић су остварење једног од својих снова доживели претходне суботе, иако је коначан резултат покварио утисак.

ristic_fk_2Михаило Ристић је, по мишљењу многих, одиграо добру утакмицу, и показао да се на њега у будућности може озбиљно рачунати. Ипак, Михаило је скромно прокоментарисао своју игру:

– Могло је и боље у неким сегментима – рекао је, а потом се надовезао:

– Очекивао сам много од свог првог дербија. Јако ме је занимала атмосфера на тој утакмици, желео сам да доживим како све то изгледа, и то је најлепша уитакмица у мојој досадашњој каријери. Надам се да ће бти још много таквих. Мало сам разочаран резултатом, мислим да нисмо заслужили да изгубимо, али шта је ту је. Идемо даље, сигуран сам да ће већ у следећој утакмици против њих бити супротан резултат – верује Ристић.

Иза себе има много дербија у млађим категоријама, и из већине њих је изашао као победник.

– Велика је разлика, иако и у млађим категоријама, кад играш дерби против Партизана, увек идеш на победу. Али, у сениорском такмичењу жеља је 10 пута већа, не умем да пронађем речи да опишем жељу да се победи та утакмица. Нажалост, некад се и изгори у жељи, понекад ствари не функционишу како треба па не дође до жељеног резултата, али опет мислим да нисмо заслужили пораз.

Звездино дете верује да овај тим Црвене звезде има добру перспективу.

– Екипа која је истрчала у суботу први пут игра заједно. Имамо доста младих играча, и пре свега Лука и ја који смо били најмлађи, желели смо да пружимо максимум у свом првом сениорском дербију. Покушали смо са оваквим тимом да им се супротставимо, и били смо равноправни током већег дела меча против екипе која, ето, има девет победа из девет утакмица, против екипе која игра Лигу Европе. Они су можда и близу свог максимума, док ми имамо још много простора за напредак, и ту видим нашу предност у блиској будућности – сматра Михаило Ристић.

И он, као и екипа, окрећу се наредним утакмицама у којима Црвена звезда жели победе.

– Спремни смо за Доњи Срем, време је да претходни дерби оставимо иза нас, поуке смо извукли, и сада гледамо само напред. Не желим да потценим никога, па ни екипу Доњег Срема, али мислим да на нашем стадиону питање победника не сме да се поставља, и даћемо све од себе да освојимо три бода – рекао је Ристић.

Повезане вести

Leave a Comment