Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лалатовић: Дерби је иза нас, сад играмо са Доњим Сремом

Црвена звезда у оквиру 10. кола Јелен Суперлиге дочекује екипу Доњег Срема. Тим поводом је одржана конференција за медије на Маракани где су се присутнима обратили тренер Ненад Лалатовић и првотимац Михаило Ристић.

Пред Ненадом Лалатовићем није био ни мало лак задатак да подигне екипу након вечитог дербија, али Звездин тренер је сигуран да ће фудбалери који сутра истрче на терен, пружити максимум.

– Нама је свака наредна утакмица најбитнија, а ова против Доњег Срема има посебну тежину јер нам долази након дербија у којем смо се, нажалост, оклизнули. Увек је најтеже одиграти утакмицу после и подићи екипу да буде на оном нивоу на којем је била. То је мој задатак, да их пред ову утакмицу максимално мотивишем, и учиним да забораве дерби колико год да је то могуће, јер нам у госте долази озбиљан противник. Доњи Срем је променио тренера, имају три четири јако добра играча, искусан тим. И прошле сезоне су нам на Маракани узели бодове, иако смо водили 2:0 и имали играча више. То само говори о њиховом квалитету. Али, ми смо Црвена звезда, и на нашем стадиону, против кога год да играмо, у каквој год да смо форми, идемо на победу – рекао је Лалатовић, и додао:

– У овом тренутку, осим Петковића, немамо повређених играча. Мијаиловић има четири жута картона па ће пропустити утакмицу, док су сви остали на располагању, и они који буду истрчали на терен, даће не 100, него 120% својих могућности.

Михаило Ристић је показао у неколико наврата да је спреман да испуни све задатке који се пред њега поставе. Иако јако млад, пун је самопоуздања и једва чека утакмицу против екипе из Пећинаца.

– Очекујем пре свега фер и коректну утакмицу, и леп амбијент. Овом приликом бих позвао навијаче да у што већем броју дођу да нас подрже, јер подршка нам је сада свакако најпотребнија. И, наравно, три бода неће изостати – рекао је Ристић.

Незаобилазна тема био је и вечити дерби, на који се још једном осврнуо Звездин тренер.

– Ми смо прво полувреме одиграли феноменално, поготово на средини терена где смо доминирали. Играчи су испунили све оно што смо се договорили, затворили смо их у средини, њихове бочне играче који праве вишак у средини, тај неки њихов шаблон. Нисмо из те добре игре постигли голове, а видели сте синоћ како је Бешикташ своје шансе искористио, и окренуо ток утакмице у своју корист. Ми то нисмо урадили, али ми смо млада екипа. Десет минута другог полувремена смо одиграли коректно, а онда Партизан почиње да прескаче средину терена. Невероватан податак, али њихови штопери су 13 или 14 дугих лопти послали ка нападачима. Променили су стил, ми смо се несхватљиво повукли, почели да губимо ваздушне дуеле, и они су ту преломили резултат. Мислим да би нерешен резултат био најреалнији, али сада не треба кукати. Ништа не замерам мојим младим играчима, они су будућност Црвене звезде и треба и даље да добијају шансу, и добијаће – јасан је Лалатовић, који се нада да је успео да „подигне“ екипу.

– Видећемо да ли сам успео, максимално сам се трудио. Првенство је дуго, има још много да се игра, а тежак распоред чека и нас и нашег ривала. Сада нам беже четири бода, уз утакмицу мање, али ми морамо и даље гледати само себе и наставити вредно да радимо – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

2 comments

Sladajac окт 25, 2014 at 12:00

Коментар: Ako ti je Bosancic i Gavric buducnost Zvezde onda si ti proslost samo to jos neznas!!!…

Reply
josif окт 25, 2014 at 10:55

Neces daleko stici forsiranjem igraca tipa Gavrica i Bosancica.Umesto da das sansu Risticu i Avramovskom od prvog minuta ti uporno forsiras polu igraca Bosancica a onog Gavrica koga si doveo sa sobo je smesno gledati a kamoli ga komentarisati.Mozda nisi trener i neki karakter ali kao velikog Zvezdasa sam te cenio,svojim postupcima si razocara ne samo mene vec puno iskreno zabrinutih Zvezdasa.PoZz.MKD

Reply

Leave a Comment