Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда некако прекинула серију неуспеха уз очајну игру, игра деце за наду

Црвена звезда – Доњи Срем 1:0

Стадион Црвене звезде

Гледалаца: 6 830

Судије: Ђокић, Курчубић, Димитријевић 

Стрелац: Печник из пенала у 35. минуту

САСТАВИ:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Печник, Павићевић, Лазић, С. Ђорђевић, Ристић, Босанчић (Аврамовски), Лазовић, Катаи (Јовић), Ракић, Деспотовић (Грујић).

ДОЊИ СРЕМ: Белић, Пуношевац, Лакић-Пешић, Прљевић, Лакићевић,Ожеговић, Букорац, Крунић, Станисављевић, Зец, Спалевић.

Након два меча без победе и приличног заостатка у односу на Партизан, Црвена звезда је излаз из кризе и победу тражила против Доњег Срема, који је прошле године однео бод са Маракане. Почетак меча је одложен, због квара на оближњој трафо-станици, али је он отклоњен, па је Звезда кренула са центра са 20-ак минута закашњења. Лалатовић је изненадио многе саставом тима, али и формацијом, али то није допринело бољој игри Звезде.

У црвено-белом дебитовао је леви бек Ђорђевић, а у нападу је наступио тандем Ракић-Деспотовић. На терену није било Ковачевића, Савићевића, Јовића, Мијаиловића… Капитен тима био је Дарко Лазовић. У наставку меча, шансу је добио Грујић, а након њега и Македонац Аврамовски.

Када је о игри реч, можемо је прокоментарисати као велико ништа! Гости су без икаквог респекта кренули на почетку меча ка голу Звезде, наш тим је играо потпуно безидејно, Босанчић није успевао да проигра саиграче, а по боковима нисмо видели ништа ни од бекова Печника и Ђорђевића, нити од крила Лазовића и Катаија. Деспотовић је био неприметан, па је замењен на полувремену, а његов колега из напада, Ракић, до гола Звезде такође није урадио ништа значајно.

Тада је, у 35. минуту, добио лопту са десне стране, доста оклевао, намештао се, али успео да упути ударац ка голу Белића, али га је изблокирао један дефанзивац домаћих, на недозвољен начин – руком, па је судија показао на белу тачку. Сигуран извођач најстрожије казне био је Нејц Печник и Звезда је повела.

И то је било СВЕ!

У другом полувремену видели смо и нове играче, али ништа ново на терену. Гости су имали једну полуприлику, када је сигуран био Рајковић, Звезда шансу Ракића из 82. минута, када је одбранио Белић, а између тога гледали смо незаинтересоване обе екипе, Ристића који се труди да на средини терена сам покушава да искреира нешто, али без помоћи саиграча и без много успеха.

Tек у финишу, Звездина деца – Ристић, Јовић и Грујић створили су неколико прилика, али наш тим није успео да дође до другог гола.

ТОК МЕЧА

На почетку меча, Звезда је много грешила, једини агилан играч био је Лазовић, који је покушао неколико пута по десној страни, док су гости на другој страни имали неколико напада, а након једног, Рајковић је морао да интервенише, после ударца са 10-ак метара.

У најслабијој партији Звезде, можда и у протеклих неколико месеци, не можемо издвојити апсолутно ништа! Први пут је покушао Ракић, који је након центаршута Ристића покушао главом, али безопасно по гол Белића. Десетак минута пре тога, Катаи је прошао по левој страни, али уместо Ракића покушао да проигра Деспотовића, па од свега није било ништа.

у 27. минуту, Босанчић је могао да проигра некога у срцу казненог простора, али је одлучио да падне и покуша да добије пенал, али ни од тога, наравно, није било ништа. Исти играч је у 30. минуту са ивице шеснаестерца волејом послао лопту на јужну трибину. Могао је да покуша да шутне или проигра Катаија.

35. минут: ГОООООООООЛ! Добио је Ракић лопту са десне стране, намештао се дуго, покушао да постигне гол, али је клизећим стартом само зауставио лопту руком. Судија је показао на белу тачку, дао жути картон дефанзивцу гостију, а стрелац је био Нејц Печник. Иако га је Белић прочитао, погодио је веома прецизно десни угао. Звезда је повела.

У 42. минуту, сјајно је шутирао Босанчић са целих 30 метара, али је Белић одбранио и избацио лопту у корнер. Одмах након тога, Ристић центрира, а Ракић поново шутира, али гости избацују лопту са гол-црте.

Звезда се ослободила након постигнутог поготка и кренула отреситије ка голу Срема.

У финишу првог дела, гости су опасно припретили, али је судија сматрао да је Спалевић у офсајду. Чини се да је арбитар погрешио.

Друго полувреме одиграће млади Грујић, који је заменио Деспотовића. Готово 15 минута није било узбуђења, до покушаја Ристића из даљине. Међутим, ни тада се није помучио голман гостију.

У 65. минуту припретили су гости након много времена, али је Рајковић интервенисао, након одличне контре Доњег Срема. Аврамовски је у тим тренуцима заменио Босанчића.

У 73. минуту покушао је Ристић након једне одбијене лопта, али је његов ударац са 20-ак метара завршио далеко изнад пречке гола Белића.

Ушао је и Лука Јовић у игру у финишу. Павићевић је у 87. минуту покушао главом, али без икакве опасности по гол гостију. Ристић, најбољи играч на терену покушао је у самом финишу са леве стране, али је голман гостију одбранио. Покушао је још један Звездин бисер, Грујић, али је шутирао поред гола.

У финишу, имали су гости шансе у два наврата, посебно у 93. минуту, када је Бељић очајно шутирао.

Повезане вести

16 comments

Goran окт 26, 2014 at 11:04

Ovo je strasno…nisam mislio da mozemo ovako lose da igramo, ali i za to ima resenja, katai, despotovic, mozda i lazovic na transfer listu, forsirati jedan tim (4-5-1) Rajkovic-Djordjevic, Pavicevic, Lazic, Mijailovic-Pecnik,Kovacevic,Avramovski, Bosancic,Ristic-Rakic (Jovic). Bosancic je sinoc bio los, ali je u derbiju pokazao da moze mnogo vise. Na kraju, smatram da je krajnje vreme da se oprostimo od Lalatovica, pokazao je da nije trener za Zvezdu, pogotovo ovim pljuvanjem igraca pred novinarima. Sta je on to sinoc video sto nije video ranije? Ako je sinoc tek shvatio da katai i despotovic nisu za Zvezdu onda je losiji nego sto sam mislio. Pod hitno Iliju Petkovica za trenera i da sa decurlijom izvlacimo sezonu.

Reply
Vopi окт 26, 2014 at 14:31

Nije Katai los igrac vec trener ne zna da izvuce iz njega maksimum. Upario ga sinoc po toj strani sa Djordjevicem koji blage veze nema niti zna niti moze napraviti prostora Kataiju. Sta je sa Anticem? Bas me zanima koga je zaduzio sinoc da prenese loptu do protivnicke polovine posto se niko iz veznog reda nije nudio da to radi vec je odbrana gadjala napad dugim loptama do iznemoglosti.

Reply
Milos окт 26, 2014 at 07:09

Koji Djordjevic,decko nije za Zvezdu ,sta je sa Anticem.

Reply
Senad окт 25, 2014 at 22:23

Čitam izjave,utiske,komentare… i ne bih ništa komentarisao,al jedna misao mi je prošla kroz glavu,i izazvala uzdah… sjetio sam se Milijaša,i svih onih ružnih komentara na njegov račun…

Reply
Звезда шампион! окт 25, 2014 at 21:54

Не може више овако.Ово је брукање имена и грба једног великана.Ови манекени не заслужују тај свети дрес који носе.Једино Ристић и Рајко нису били лоши,остало туга,јад,чемер…Што се тиче мање посећености,ово је превише за ову игру,јако ми је драго што нисам био.Ово ми се није гледало ни на телевизији,често сам пребацивао на Ел-класико да гледам мало фудбал.

Reply
Mani окт 25, 2014 at 21:05

Ristic se najbolje pokazao i treba da igra od starta. Umesto Bosancica koji je los i nespreman Savicevic ili Avramovski. Katai je smesan, realno nije ni za klupu. Grujic moze da bude dobra zamena za Kovacevica i da dobija sansu!! Isto tako i Vukasin Jovanovic kad treba da se odmori Pavicevic. Despotovic isto los kao i Bosancic. Rakic je ok iako mu treba dosta sansi, igra bori se, zna da zagradi i sacuva loptu i kad njemu treba podrska ili zamena u napadu tu Jovic mora imati prednost u odnosu na Despotovica. Sve u svemu jako losa igra i jedino sto valja su ovi klinci naravno i Rajkovic medju njima…

Reply
Djole/Jagodina окт 25, 2014 at 20:58

Auuu sad me Lale potpuno razocarao.Prvo po cemu Despotovic da igra pre Luke,pa Luka bar ulazi u sanse a do izmene ja nisam ni video Despotovica da je igrao,Rakic ocajan.Katai vise ne zasluzuje ni klupu a ne startnu.Lazovic je tako anemican da neznam kako stoji uopste jer ovo sto on igra je smejurija a jos nosi traku.Bosancic nema snage ni za 15 minuta a ni kvalitet mu nije bas jaca strana.Plasim se da Ristic koji je klasa za sve ne izgori u ovom timu pa da i njega izgubimo.Sve u svemu ovakav ocaj nisam video jos od murinja.Lalatovic se pogubio i nezna de bije a bice jos gore to je sigurno jer ovo mesanje karata je pogubno za svaku ekipu. 🙁

Reply
ACA окт 25, 2014 at 20:45

Veoma losa igra cele ekipe u vecem delu meca. Mucenje i sa manje kvalitetnim tmovima je postala nasa realnost, nazalost. Odbrana stabilna, ali vezni red je ocajan. Jedino Ristic igra, nek nastavi ovako, i bice veliki igrac, takodje mislim i za Grujica, uneo je energiju u igru. Bosancic i Katai sve gori, pogotovo Katai, strasno kako se decko ponasa na terenu. Velika sramota! Napadac koji reseta mreze u kontinuitetu nam fali, a mi to nemamo. Despotovic neprimetan, Rakicu treba mnogo sansi, a pred Jovicem je vreme. Sve u svemu, forsiranje nasih omladinaca je prava stvar, ne trebaju nam polovni igraci. Ajde igraj i bori se!

Reply
mare-zvezda окт 25, 2014 at 20:37

👿 E moja zvezdo na sta si spala da ti igraci poput Bosancica, Kataia, Gavrica, Despotovica vode igru. Ljudi moji nije ni cudo sto smo ovoliko losi, pa iz aviona se vidi da nasa deca igraju sa vise zelje i od srca sto nazalost ni ovoga puta nije dovoljno da bi bili starteri. Najvise ovoga puta zameram treneru jer ne mogu da verujem da on ili nece ili nesme da vidi da mu Katai i Bosancic nemaju snage ni za 15 min. al on ih drzi starterima. Sad se vidi iz aviona da se plasio poraza u derbiju pa je ubacio klince da igraju da bi imao alibi, pa sta bi od toga da ce Jovic igrati min. pola sata-nista uvede ga u 83-84 min. E moja Zvezdo na niske grane si pala da te vode neiskusni, da igraju nespremni i da ti u upravi sede lopovi. Tesko mi je mnogo kako izgledamo, ne gubim nadu mada je ona mnogo mala ali ja ne vidim svetlost u ovoj situaciji sa ovim igrackim kadrom i minusom u kasi. Pozdrav za sve iskrene Zvezdase i nadam se da ce doci dan kad vise necemo makar na mari strepeti od ne znam ni ja kakvih anonimusa kao danas.

Reply
neshha окт 25, 2014 at 19:19

Koje su prevare od igraca Bosancic i Katai,to je strasno.Najobicniji krsevi.Njih dvojica zajedno ne vrede ni priblizno kao Milijas,zato i jesmo ovako smesni.Ovaj decko Ristic je vec sad profesor fudbala za njih.Odmah iza pomenute dvojice dolazi Despotovic.Djordjevica ne bih osudjivao.On debituje i ocigledno igra pod jakom tremom.Ono sto me jako brine je ocigledan pad forme Pavicevica.

Reply
Nebojša окт 25, 2014 at 20:19

Apsolutno si u pravu…naša deca odlična, kiksevi su normalni, uvek ima treme, ali su ovo idealne utakmice da se mlađi igrači što bolje pokažu. Tragično je da mi ne možemo da odigramo ne utakmicu nego poluvreme sa dva špica. Ne piše nam se dobro, ali ostajemo uz klub.

Reply
Delija_101 окт 25, 2014 at 19:14 Reply
Nebojša окт 25, 2014 at 19:10

O tugo jesenja :facepalm:

Reply
nebo sever окт 25, 2014 at 19:04

Lalatovicu sram te bilo ,kako te nije sramota da opet ubacujes svog igaraca mislim na Djordjevica ,koji je pao sa marsa..dokle bre vise ovo mesetarenje sa klubom dokleee???

Reply
misko окт 25, 2014 at 18:18

link?

Reply
bbbbbbbbbb окт 25, 2014 at 18:22 Reply

Leave a Comment