Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

ФК Црвена звезда: Кога то штити Драган Ђурић?

ФК Црвена звезда обратио се јавности саопштењем поводом последњих изјава Драган Ђурића.

Сматрали смо да је неопходно да два велика клуба као што су Црвена звезда и Партизан имају добре и коректне односе у интересу фудбала, али то је изгледа немогуће. Непријатно смо изненађени изјавом Драгана Ђурића који се обрушио на државу и државне органе поводом организације меча Србија – Албанија. Њему као човеку који води један велики спортски клуб као што је Партизан, не приличи да даје изјаве које излазе из спортских оквира.

Коју је поруку желео да пошаље Драган Ђурић изјавом да су државни органи криви за нереде на утакмици и да је неко намерно хтео да изазове крвопролиће? На кога је мислио Драган Ђурић? Ово је озбиљна и непромишљена изјава која излази из оквира којим треба да се бави председник једног фудбалског клуба осим ако није имао за циљ да фокус дешавања пребаци на терен политике.

Кога је хтео да заштити изјавом да је ФСС урадио све сто је било у његовој моћи? Томислава Караџића? Заборавља ли Драган Ђурић да је ФСС као организатор скупа дужан да обезбеди све услове за несметано одигравање утакмице и да то траже УЕФА и ФИФА управо од националног савеза, а не од државних органа. Да ли је Драган Ђурић икада на било којој европској утакмици видео наоружану полицију унутар терена или су само присутни редари ангажовани од стране домаћина. Заборавља ли Драган Ђурић да су децембра 2007. године генерални секретар, директор стадиона и комесар за безбедност ФК Црвена звезда хапшени и процесуирани због нереда на трибинама. Хапшени су као одговорна лица организатора скупа. Тада се Драган Ђурић није оглашавао да их заштити? Драган Ђурић отворено каже да му је жао челника Савеза који добро раде свој посао и на крајње бруталан начин напада државне органе. Сада кад не презају ни од напада на државне органе, коначно је јасна интересна спрега Драгана Ђурића и његових сарадника са руководством Савеза.

На кога је мислио Драган Ђурић када је питао МУП зашто заташкава истрагу о Ђенови? Да ли је то наставак приче коју су годинама уназад у јавност пласирали челници ФСС блиски Драгану Ђурићу да је Ђенова организована од стране тадашњих челника Црвене звезде и неких политичара који су сада на власти? Симптоматично је да се поклопе и слаба организација утакмице, и упад хулигана пред камере и изјаве Драгана Ђурића.

Зашто сте сада љути на УЕФА када сте годинама уназад обмањивали спортску јавност у Србији да сте лични пријатељи са челницима из Ниона? Шта се сада десило са вашим пријатељима, које помињете кад год вам затребају у вашим ситним дневним потребама? Иако је албанска страна својом болесном жељом да пропагира једну фашистичку идеју изазвала инцидент и тако на најгрубљи могући начин прекршила основно начело УЕФА и ФИФА да стадиони не могу бити полигони за изражавање било каквих политичких ставова, ипак смо ми кажњени одузимањем бодова, играњем без публике у наредним мечевима и на тај начин се удаљили од пласмана на ЕП. Где су вам сада пријатељи у УЕФА?

Зато смо господине Ђурићу дубоко разочарани вашом изјавом и поручујемо вам да се држите спортских тема јер спортским функционерима једино то и припада.

Председник Скупштине
ФК Црвена звезда,

Светозар Мијаиловић

Повезане вести

6 comments

Dejo нов 5, 2014 at 13:48

Terzicu produzi ugovor na zimsku pauzu sa Savom Pavicevicem na jos tri sezone jer je potreban on odbarni nase Crvene Zvezde iako je Lukovic doveden znaci prodajte Mijailovica i tu oslobodite mjesto za Lukovica Terzicu ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Dejo окт 29, 2014 at 17:34

Hocemo PRIVATIZACIJU NASE CRVENE ZVEZDE i to HITNU ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 👿 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Japaja окт 27, 2014 at 00:29

Ne znam koga štiti Đurić, ali je sada više nego jasno koga mi štitimo. Sramno.

Reply
Luka окт 25, 2014 at 23:30

Samo se pitam je li ovo saopštenje fudbalskog kluba Crvena Zvezda ili političke partije (da ne kažem koje)? Da nema ovog nesrećnog potpisa, stvarno ne bih znao koje je od to dvoje… Ovo je nešto najniže i najsramotnije što sam od svoje Zvezde doživeo – da brani političare od teksta u kome ona nije pomenuta. Žalosno je reći, ali Đura Frizura, milionski prevarant i taksista na čelu večitog rivala, je za ove naše iz UO gospodin i intelektualac. Svetozare Mijailoviću, jednom ćete se valjda stideti od svega što su vam Terzić, Kokeza i Tončev poturili na potpis.

Reply
milos окт 26, 2014 at 10:17

Potpuno si u pravu, ovo je sramota nad sramotama. U cije ime se oni javljaju, ma ko im je na kraju dao ovlascenja za tako nesto, da li je Upravni odbor odobrio, odnosno sastavio ovako nesto. Ne, nego Kokeza kao istaknuti clan SNS-a i DB-a koristi Crvenu zvezdu za politicke igre. Sto je najcrnje, Djuric je potpuno u pravu, jer naravno da je DB sve znao sta ce se dogoditi, jer je u lozio sedeo Nikolic, usotalom to je i Vucic sam rekao.

Reply
Hez окт 26, 2014 at 14:21

Neverovatno, na šta smo spali, da nam jedan Đurić drži lekcije (i baš kako si rekao, najgore je što je on u pravu), a da naši poltroni iz uprave nemuštim saopštenjima brane državne organe. Ponoviću samo tvoja pitanja:
– U ČIJE IME?
– KO IM JE DAO OVLAŠĆENJE ZA OVO?
– DA LI JE OVO SAOPŠTENJE ODOBRENO NA UO?

Reply

Leave a Comment