Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Тешка и важна победа

Кошаркаши Црвене звезде су у Задру остварили битну победу за наставак првенства резултатом 79:63. После утакмице тренер Дејан Радоњић је имао разлога за задовољство, с обзиром на тешке услове којима су играчи били изложени у последњих пет дана.

„У нападу у почетку нисмо били довољно квалитетни. Као последица нервозе, имали смо грешке у нападу. Желели смо да одмах дођемо до предности. С друге стране, одбрана је била добра од почетка, а касније нам се отворио и шут, а као последица добре одбране стигли су и контранапади. Имали смо одличан постотак шута за три поена, тако да смо заслужено славили. Не сумњам да ће Задар бити све бољи како време буде одмицало, тако да сам задовољан освојеним бодовима овде“, рекао је Радоњић.

Радоњић је и после утакмице истакао да се његов тим сусрео са великим проблемима пред меч са Задром, посебно због напорног путовања.

„Није било једноставно припремити се за овај меч. Не због страха од пораза, већ због свега што смо прошли ових дана. Имали смо неугодан меч против Нептунаса, који смо изгубили, али смо на срећу успели да се регенеришемо пре дуела са Задром“, нагласио је Радоњић.

Капитен Звезде Лука Митровић истакао је да нико није очекивао да ће ’црвено-бели’ доћи до рутинске победе у Задру.

„После пораза у Литванији у последњој секунди и напорног пута, знали смо да нам неће бити лако против Задра, који у својој дворани традиционално игра врло добро. Млада су и талентована екипа, предвођена Флоренсом, којег смо у доброј мери успели да зауставимо. Играли смо добру, колективну одбрану и то је био кључ победе, јер смо тако успели да дођемо и до доста лаганих поена из контри. На крају, забележили смо можда и изненађујуће убедљиву победу с обзиром на стање у којем смо били“, рекао је Митровић.

Повезане вести

10 comments

Wild Wild окт 29, 2014 at 00:33

Neki ovde mešaju frogs & grandmothers, vidim. Kažu, ne valja nam Pešić, ne valja nam Vukoičić, pa sad ni Radonjić.
Kao prvo, Pešić nije izgubio titulu od Vlade Jovanovića jer nije bilo „magije“ nego zato što je imao makar tri put slabiji tim od grobara. Da li je to bilo tako prošle sezone kad smo se isto ovako šetali do prvog mesta u regularnom delu ABA lige?
Kao drugo, Vukoičića navijači nisu terali, nego je zna se ko i zna se zašto ugrabio da ga smeni nakon dva poraza, pa pokušao da nam zamaže oči nekom pričom o Vladinim zdravstvenim problemima, koja se pokazala kao neistinita.
Kao treće, Radonjić nema hrabrost da preuzme odgovornost u odlučujućim trenucima, i ko to još ne vidi, slep je kod očiju. Džaba mu sve drugo, kad će opet da se us.re u gaće u (polu)finalima, kao i do sada. On je kukavičje jaje podmetnuto da upropasti povratak Zvezde na košarkašku scenu.

Reply
pera окт 28, 2014 at 17:35

Ja sam za onu, da svako ima svoj stav ali nisam nikako da se Zvezdaši izmedju sebe prepiru. Sledi nam utakmica sa Valensijom i kakav je takav je al je naš tim i naš je trener pa hajde da ih podržimo da pobede ovu veoma bitnu utakmicu. Dakle momci ajmo svi uz klub kad mu trebamo. Posle ćemo da se ubedjujemo šta je bolje mada mislim iskreno da bolji sistem od onog koji trenutno klub ima nismo mogli da poželimo. Svima nama je u interesu da on bude još bolji. Pozdrav svima i bez tenzija.

Reply
miloš окт 27, 2014 at 14:12

Ako nii primtio do sada, mi imamo igrački najbolji tim na ovim prostorima i ti momci na suv kvalitet mogu 30 utakmica za redom da dobiju timove kao što je zadar. Za nešto višd potrebno je imati trenera koji će ih uigrati, pravilno usmeriti, koji zna da nacrta jedan, samo jedan napad za poslednjih godinu i po dana iz koga će pasti koš. Misliš da je radonjić napravio vilijamsa, pa je tako bobi postao bolji? Dženkins i blažić su bolji nego prošle godine, napredovali su? Koliko su jović i kalinić napredovali od sp? Koliko je dangubić iskazao svoj nevidjeni talenat? Ne znam k šta ti više nabrajam i ne mogu da skapiram da neko posle poslednjih godinu i po dana ne ne može sam da zaključi da radonjić ne zna, nije sposoban da od zvezde napravi ono što mi svi želimo.

Reply
miloš окт 27, 2014 at 11:20

Ekipa Zadra apsolutno nije nikavo merilo za šampionsku ekipu Crvene zvezde, tako da ovakve utakmice praktično niemu ne služe. Evidentno je bilo da i sa pola energine možemo da ih dobijemo. Naši rivali su valensija, kaha… U četvrtak ti Radonjiću polažeš poslednji test i u slučaju poraza osnovni je moral da se povučeš.

Reply
aca nis окт 27, 2014 at 13:19

Pa druze nece biti kad dobijemo da dobijemo uz zaslugu igraca a kad gubimo da gubimo zbog trenera. Ove sezone je novina da je Bobi, pa necu reci duplo bolji, ali mnogo bolji. To je i zbog asistencija Vilijamsa i dobio je tu preko potrebnu drskost i odlicno i sigurno skace i mnogo bolje razume igru sa plejevima. Jovic se jos nije uklopio, bice slican Nelsonu, samo na nizem nivou. Idealno bi bilo menjati Vilijamsa i Nelsona, ali tesko finansijski i zbog stranaca. Dzenkins se vraca u formu, Blazic to radi na silu, ali ima ogromnu zelju, veliku kao planina. Dangubic je suvo zlato, opet to kazem, ima sve elemente da bude vrh igrac, samo malo da udje u formu i popravi sut, ali bice i to, imamo zlatnog momka. Cirbes je jos u fazi adaptacije, bice i on na nivou od kog se ocekuje, borben je i jak. Mnogo je bitno da dobijemo valensiju, od ogromnog znacaja, prvo sto cemo ih ostaviti na 0-3, a drugo sto mi imamo tad ogromne sanse za top 16 jer idemo na 2-1 i to su odmah mnogo bolje sanse iako ima mnogo da se igra.

Reply
pera окт 27, 2014 at 15:44

Aco, što se tiče stanja ekipe slažem se sa tvojom analizom ali što se tiče karaktera i uticaja trenera na rezultate mislim da je Radonjić potrošio sve kredite porazom u Litvaniji. Niko od nas nije nenormalan da radi bilo šta protiv ekipe. Mislim da je svima kad ovako nešto komentarišemo cilj da možda doprinese boljitku tima za koji navijamo. Onih 25 sekundi ne mogu a i neću da oprostim Radonjiću. Na kraju krajeva zašto plaćamo pomoćne trenere pa i Ilića za koga iskreno mislim da je baksuz da ga ne upozore da mi treba da igramo zadnji napad na utakmici a ne oni. Čovek je tek na deset sekundi pre kraja ulapirao da mi moramo da pravimo faul. To se iskusnijem treneru sigurno ne bi dogodilo. i još nešto voleo bih da jednom vidim njegovu izjavu pre utakmice da mi idemo na pobedu bez onog ali koje je uobičajeno kod njega. Nama ne treba političar trener već onaj koji će da nabije adrenalin igračima da oni jednostavno nemaju dileme. Ovako ispada igrači igraju utakmicu da bi odradili posao za platu. Uprava se trudi iz petnih žila da nabavi sredstva za takmičenje a jedini koji se nerviraju su navijači njima znači rezultat tima a profesionalcima je svejedno jer im je to posao. E to ne sme biti tako ako su momci profesionalci a primaju pare za ono što pružaju na terenu i ako je trener profesionalac i ima ambiciju normalno je da svi oni ulože mnogo više u pobedu tima i nikada u ovoj napaćenoj Srbiji košarkaši nisu zazirali od nikakvog protivnika. Ma ovde se bre zna da imamo najtalentovanije momke i da sa pravim trenerom mogu da pobede svakog protivnika. Dakle od Radonjića sam očekivao mudrost i mu.a, ovo zadnje nikad nije imao zato i nema rezultate. Ne želim da opet sebi prebacujem na kraju sezone znali smo ovo ili ono. U pravu su ljudi koji tvrde da se Valensija mora dobiti ali to ekipi mora da objasni trener i da traži da se fokusira sto posto i da bude “ledja“ igračima što mislim da nije dosad bio. I još nešto da konačno sedne na klupu i prati i upravlja utakmicom a ne da šeta pored nje i da mu prolaze vozovi dok on ukapira šta je rešenje.

Reply
Gako окт 27, 2014 at 20:50

puno filozofiraš i ništa nisi rekao-kao po običaju, bolje bi bilo da malo ćutiš-stvarno si naporan i pojma nemaš…

Reply
aca nis окт 27, 2014 at 21:20

A ajde ti strucnjace mi kazi kako treba i ko da dodje? Ne valja Pesic, ne valja Radonjic, Vukoicic. Pa ko valja? Etore Mesina? Pa nece biti. Zvezda je mali kosarkaski klub i nista nije ozbiljno osvojio sto godina i da se osvaja odmah nece ni to, nego treba sistem da se uspostavi. Od Pesica smo presli na onog pomocnog trenera sto mu ni ime ne znam, pa na Vukoicica koji ima run & gun stil, pa Radonjic koji opet forsira odbranu, znaci nesto i tu nije kako treba, fali malo i vizije u sistemu koji i nije tako los. Da je Radonjic u nekom drugom klubu i da ima 5-0 skor i 1-1 u evroligi, zvao bi ga isto ovako preko tastature da dodje da vodi klub a tog naseg bi terao. Svi ste vi hronicni pesimisti, muka mi je od toga, pratili ste fudbal do skoro, pa ste poceli da se razumete u kosarku, a ne znate ni ko igra na kojoj poziciji. Ajde posto ja nista ne znam, ti mi kazi kako treba da se radi i ko da trenira, voleo bih da cujem i to. Iz aviona se vidi da nam je tim iz sezone u sezonu bolji, da napredujemo kao tim, a dobijacemo i gubicemo sigurno i nadalje.

Reply
Miloš окт 27, 2014 at 22:39

Previšd ljpaš i ne zaslužuješ odgovor. Za razliku od tebe ja sam na svakoj ZVezdinoj utakmici u hali, gledao sam je i kada smo se raspadali i bilo nas spo sto. Rekao am ti, da nešto znaš uvideo bi da radonjić NEMA POJMA, moja baba bi sa ovim timom imala skor u aba ligi koja je nikada slabija skor 5/0,a mi nikada bolju ekipu. Jednostavno, nemaš pojma i nemoj da pratiš košarku, već samo pročitaj da li smo pobedili i na taj način uživaj.

aca nis окт 28, 2014 at 01:33

Ma nema veze, necu prepirku, samo cu da ti kazem da kosarku pratim od sezone 92 i video sam mnogo stvari i gledao sve od kosarke i kad smo po gostovanjima isli sa 5 igraca, i malo bolju ekipu i druge neke lige i nba i partizana i evroligu i druge trenere i bolje od Radonjica i gore, doduse iz fotelje vecinom(po nicku vidis odakle sam), mada nije bitno toliko da li je uzivo. Radonjic nije idealan trener, ima gorih, ima boljih, ima jeftinijih, ima skupljih, ali jedno je istina-Zvezda je imala i bolje timove, a losije rezultate, bolje trenere a losije rezultate. Da i bilo ko drugi ima dva-tri poraza i njega bi terali, ma kako se zvao. Sad igramo evroligu, dobro guramo u aba, prosle sezone smo imali 3 pobede u evroligi, sad cemo vise. Pa taj Pesic je izgubio titulu od Vlade Jovanovica pa ne videsmo magiju doticnog, taj Maljkovic je vodio cedevitu pa ne videsmo magiju. Vidjao sam sve od Zvezde, ali bolje rezultate od ovog(sem zadnje titule), bolji sistem, stabilnost kluba nisam jos. A ti stavi babu na mesto trenera da vidimo sta bi ona uradila, ili dodji ti bolje. By the way, popravi gramatiku i opismeni se malo, tesko je za procitati sve ovo.

Leave a Comment