Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокејаши се вратили на сцену поразом у дербију

Сениорски тим Црвене звезде у хокеју на леду одиграо је прву такмичарску утакмицу после више од једне године паузе. Црвено-бели се прошле сезоне нису такмичили, а ову сезону су почели поразом у вечитом дербију против Партизана резултатом 2:8 (1:3, 0:3, 1:2).

Голове 1297674367_jovica-rus-hk-crvena-zvezda-trenerза Звезду постигли су Љубомир Ђорђевић и искусни Јовица Рус (на слици), који је и асистирао свом саиграчу код првог гола којим су црвено-бели повели у шестом минуту са 1:0 у “пауер плеју“. Четири гола за црно-беле постигао је капитен Марко Миловановић, а по једном су се у стрелце уписали Марко Бркушанин, Павле Огризовић, Ђорђије Терзић и Ненад Раковић. Бркушанин, некадашњи хокејаш Звезде, забележио је три асистенције, а својевремено су чланови Црвене звезде од стрелаца из противничког табора на овом мечу били Терзић и Раковић.

Црвено-бели су имали тешког ривала на старту такмичења и то после дуге паузе, а овај меч је још раније био одложен. У другој утакмици на старту такмичења Беостар је савладао мађарску Тису Волан резултатом 10:4, док је слободна била екипа Витеза. То су пет клубова који ове сезоне учествују у шампионату Србије. У сваком случају добро је да је Звезда поново оформила сениорски састав у хокеју, јер клуб има дугу и трофејну традицију у овом спорту.

Повезане вести

Leave a Comment