Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Преко Приморја до Лиге Шампиона! Сви на Таш, среда 19 часова!

Ватерполисти Црвене звезде сутра од 19 часова на Ташмајдану дочекују ријечко Приморје у првом мечу плеј-офа за Лигу Шампиона.

Промена система Лиге Шампиона челних људи ЛЕН-а, можемо рећи тотално бесмислена и бескорисна, довела је до тога да су саме квалификације небројено много пута занимљивије, да великани ватерпола не играју групну фазу Лиге Шампиона јер морају једни преко других до исте, а да и пре самог почетка већ знамо домаћина фамозног Ф6 и учеснике који не би смели да буду ту где јесу. Која је поента самог такмичења, тог клуба домаћина Ф6, осталих учесника да играју када се већ зна да домаћин био први или последњи има сигурно место?! Ватерполо срља ка понору, а то нас доводи до тога да је интересовање слабије него за утакмице трећег ранга српског фудбала.

Ако све ово „гурнемо под тепих“, у Београду, главном граду Републике Србије, на Ташмајдану, које је ултимативно место, марка и енциклопедија ватерпола и његове историје, поприште епских момената за спас овог спорта, игра се још један меч са ознаком „epic“. Прошле године су шампион Европе са најбољим ватерполистима света и онима који овај спорт чине занимљивим и вредним и један од највећих и најтрофејнијих клубова у историји ватерпола одиграли незаборавну утакмицу за улазак у Лигу Шампиона, али и трагедију ватерпола. Сада на Ташмајдан стиже „усвојени брат“ великана Про Река, ријечко Приморје, актуелни власник трипле круне.

ВК Приморје је последњих година на велика врата ушло у ватерполо. Основани су као ХШК Викторија 1908.године у Ријеци и као такви су најстарији пливачки клуб у Хрватској. 1948.године мењају име у Приморје. Када је италијански бизнисмен Габриеле Волпи, власник славног Про Река, почео да улаже у клуб, Приморје је озбиљно угрозило и дубровачки Југ и загребачку Младост. Последње две, три године су узели примат у хрватском и регионалном ватерполу, али се нису састајали са Црвеном звездом у пуној снази. У прошлој сезони су освојили триплу круну (шампион Хрватске, куп Хрватске, Регионална лига), фалила је европска круна за тоталну доминацију ватерполо света, али су застали у полуфиналу.

Прошле сезоне су освојили хрватски шампионат први пут у историји, и додали титулу трофејима Купа Хрватске (1996, 2012/13, 2013/14) и Регионалне лиге (2012/13, 2013/14). Шампиони Југославије су били 1938, а Куп Југославије су освојили 1979. После најуспешније сезоне и године у историји клуба Ријеку су напустили Данијел и Денеш Варга (Солнок), Пауло Обрадовић који се после две године вратио у Југ и Јеловина (ПОШК). Приморје су појачали репрезентативац и изданак клуба Дамир Бурић, који се вратио после две године у Крагујевцу, Дејан Лазовић (Будва) и Марко Елез. Окосницу тима чине Сандро Сукно, Петар Муслим и голман Вићан, не треба заборавити ни Црногорца Антониа Петровића, Пероша, Шпанца Гарсију и одличног Румуна Радуа. У Приморју је каријеру започео велики Влада Вујасиновић пре доласка у Црвену звезду.

У Приморју су изјавили да у Београд долазе по миран резултат пред реванш у Ријеци. Дужно поштовање и свака част према фантастичној прошлој сезони, али иако Црвена звезда није она иста од пре две године, на клупи је исти Див, Дејан Савић. Ови млади момци још нису показали све, али овакве утакмице игра срце. Ако нам је неко показао да будни сањамо и да нада заиста последња умире, то су наши ватерполисти, а њихово срце је велико. Приморје има Бурића, Сукна и Муслима, Звезда има Страхињу и Виктора Рашовића и Саву Ранђеловића.

Приморје је апсолутни фаворит у овом дуелу, а на нама је да испунимо Ташмајдан још једном, пошаљемо слику да за ватерполо има наде и боримо се заједно. Тражимо пут.

Карте су у продаји од данас по цени од 200 динара. Сутра на благајни Ташмајдана биће у продаји од 15 часова до почетка меча. Реванш је за две недеље у Ријеци.

Плеј-оф квалификација за Лигу Шампиона

29.октобар, Ташмајдан

Црвена звезда – Приморје

Повезане вести

2 comments

homer окт 29, 2014 at 06:54

мислите 19ч …. 😉 видимо се на Ташу….

Reply
nm окт 28, 2014 at 23:02

Bravo Borise, odlicna najava

Reply

Leave a Comment