Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Ракочевић: Очекујем спектакл у четвртак, Звезда може са Валенсијом

„Екипа јако добро изгледа. Акценат у игри је стављен на мобилности и агресивности спољне линије, што ми се јако свиђа. Мислим да за сада играју јако добро и сматрам да Звезда ове сезоне има прилику да забележи лепе резултате и оствари своје зацртане циљеве. Из тог разлога им је неопходна велика подршка“ – почео је причу Ракочевић и потом додао:

„Посебно ми је драго да млади Лука Митровић игра јако добро. Показао је раскошан таленат и надам се да ће још боље партије пружати у наставку сезоне.“

Ракочевић је боје Валенсије бранио у сезони 2004/2005, када је био други стрелац шпанске лиге. У Валенсију је дошао после полусезоне коју је одиграо у Звездином дресу. За тим који је некад носио назив Памеса има само речи хвале, а посебно јер је на челу стручног штаба Велимир Перасовић:

„Он један од мојих омиљених тренера. Познат је по томе да даје велику подршку играчима за које се одлучи да буду носиоци игре и улива им невероватно самопуздање. Сећам се да сам, док ми је био тренер, код њега играо одлично. Јако га ценим, јер је веома поштен и добар човек. Препородио је Валенсију од момента када је преузео екипу. Освајали су трофеје, изборили учешће у Евролиги и зато мислим да је управо Перасовић највећи квалитет Валенсије. Валенсија у Шпанији подједнако важи за фудбалску и кошаркашу средину, и то прилично успешну. Истина, нису на нивоу Барселоне и Мадрида, али слободно могу да кажем да су одмах иза њих. Имају јако искусан тим, играју брзо и атрактивно и зато очекујем заиста узбудљиву утакмицу. Звезда ће имати врло тешког противника, али се надам да ће му се одупрети – кратко је застао Ракочевић и потом наставио:

„Очекујем још један прави, кошаркашки спектакл. Онакав, на какве нас је Звезда навикла када игра на евро-сцени. Надам се да ће Арена бити пуна и да ће публика још једном помоћи Звезди јер, понављам, Валенсија је јако добар тим и подршка навијача ће бити неопходна. У амбијенту какав праве Звездини навијачи, који је јединствен у Европи, је прелео играти и то би требало да буде додатни адут црвено-белих.“

Ракочевић је признао да ове сезоне још није био у прилици да уживо пратио мечеве црвено-белих, али да ће у наставку такмичења и он сигурно бодрити Звезду:

„То се подразумева, а користим ову прилику да поздравим Делије и све навијаче Црвене звезде. Поручујем им да у што већем броју долазе на утакмице и уживају у евролигашким мечевима, јер то је заиста привилегија. Надам се да ће и у четвртак против Валенсије доћи у што већем броју и пружити подршку. С обзиром да сам носио Звездин дрес, знам колико публика у оваквим мечевима може да те понесе и колико та подршка значи. Зато се надам да ће атмосфера бити на врхунском нивоу што би у значајној мери требало да помогне Звездиним првотимцима у овој утакмици која је јако важна“ – закључио је Ракочевић за званични сајт Црвене звезде.

Повезане вести

1 comment

pera окт 28, 2014 at 20:03

Bravo za kapitena uvek se javi kad je Zvezdi najpotrebnije. Ajmo da budemo 6 igrač protiv Valensije ovi momci to zaslužuju.

Reply

Leave a Comment