Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Пораз ватерполиста у првом мечу плеј-офа за ЛШ

Ватерполисти Црвене звезде поражени су на Ташмајдану од Приморја 11:14 (2:2, 2:3, 5:4, 2:5) у првом мечу плеј-офа за Лигу Шампиона. Најефикаснији је био Димитрије Обрадовић са 4 гола.

Пресудило је велико искуство гостију, које је надмашило велику борбу Савићевих изабраника. Прва четвртина је протекла у одбранама Шефика и Вићана и по два гола на обе стране. Сукно је отворио меч, Бијелић и Његован погодили за црвено-беле. У другој четвртини своју серију започео је центар Приморја, Румун Раду, али су Страхиња Рашовић и Радомир Драшовић стизали предност Ријечана. На полувремену, 4:5.

Минус један из другог дела игре брзо је постао минус 3. А онда следе феноменални голови Страхиње и Виктора Рашовића, Ранђеловића и Димитрија Обрадовића. Звезда стиже до 9:9, а деловало је да је Приморје у паду. Ипак, код резултата 9:10 за Приморје створила се гужва у току напада Црвене звезде, након које су искључени Шетка и Томашевић, а искуство гостију пресудило. Обрадовић је наставио серију четвртим везаним голом, а затим зарадио и треће искључењена 1.30 до краја меча. Петар Муслим постиже два гола, затим Раду поставља коначних 11:14. Велика борба младог тима Црвене звезде је прописно намучила великог фаворита из Ријеке. Управо за то непроцењиво искуство у оваквим мечевима су били бољи.

Најефикаснији на мечу био је Козмин Раду из Приморја са 5 голова. Стрелци за Црвену звезду су били Димитрије Обрадовић 4, Страхиња Рашовић 2, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић, Ђорђе Бијелић и Александар Његован по 1 гол.

Реванш је у Ријеци за две недеље, 12. новембра.

Повезане вести

Leave a Comment