Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Валенсија је ривал за респект

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након два кола у Евролиги имају половичан учинак. После сјајног отварања сезоне против Галатасараја у фантастичном амбијенту Комбанк арене, црвено-бели нису успели да преброде дуг пут па су у далекој Клаипеди поражени од Нептунаса.

Изабраници Дејана Радоњића враћају се на домаћи терен после два узастопна гостовања на Балтику и Јадранском мору. У четвртак од 19 часова ривал у Комбанк арени ће им бити Валенсија која је на почетку Евролиге уписала два пораза уз веома неповољан распоред јер су јој ривали били Олимпијакос и Галатасарај. Такав учинак Валенсије позива на опрез јер ће Шпанци сигурно бити силно мотивисани да се покажу у правом светлу:

– Чека нас тежак меч јер је Валенсија одличан тим. О њиховом квалитету најбоље говори то што су освојили прошле сезоне Еврокуп. Очекујемо њихову агресивну игру током свих 40 минута, а ми на то морамо да одговоримо нашом добром игром на обе стране терена. Мислим да смо се добро спремили за утакмицу и једва чекамо почетак – истакао је Блажич, а потом додао:

– Галатасарај је модел по којем треба да играмо. Ми смо желели и у Клаипеди да тријумфујемо, али су се можда од превелике жеље догодиле грешке које не смемо да поновимо. Тих грешака ће бити и у будућности, али морамо да их исконтролишемо и сведемо на најмањи могући број. Како сезона буде одмицала тај сегмент игре ће бити бољи – закључио је словначки репрезентативац.

10650056_822573244470240_6539317667240449761_n

Речи хвале о наредном ривалу имао је и стратег Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић:

– Валенсија је једна од најбољих шпанских екипа, раме уз раме Барселони и Реал Мадриду. Сачували су окосницу тима који је освојио Еврокуп прошле сезоне и направили одређене корекције. На место Лафајета је стигао Двајт Бајкс, Харангоди је дошао из Уникса на позицији четири и довели су искусног Лончара који је годинама показивао свој квалитет – причао је Радоњић, а затим истакао:

– Шпанска екипа је веома квалитетна и искусна на спољним позицијама. Реч је о композицији тима који је за апсолутни респект и то не само са наше стране него и од свих других тимова. Њих карактерише агресивна игра, а ми морамо на исти начин да одговоримо. Морамо да будемо током читавог меча концентрисани јер Валенсија је екипа која кажњава сваки пад концентрације и трачак непажње – изјавио је тренер црвено-белих.

10252099_822573501136881_1098464476397521102_n

За разлику од претходна два наступа Валенсије у Евролиги, Шпанци ће по свим изгледима бити комплетни у Београду. То је посебно апострофирао и Дејан Радоњић:

– Стартовали су поразима од Олимпијакоса и Галатасараја. Грци сигурно неће имати пуно пораза у овој групи, док је Галата изузетно јака екипа када игра на свом паркету. Ипак, оно што треба истаћи је да су оба меча играли без Дубљевића који је био њихов најбољи играч прошле сезоне. Он се опоравио, наступао је у шпанском првенству против Естудијантеса и биће потпуно спреман за меч са нама. Сато је у шпанској лиги чуван за утакмицу са нама и очекујемо да наш ривал буде комплетан. Они чекају у току меча моменте и падове ривала где праве серије које им доносе предност у мечу – говорио је о наредном ривалу Радоњић, а потом додао:

– Амбијент и бројност наших навијача је нешто што ће дати посебну енергију младости Црвене звезде. То нам је неопходно да бисмо се подигли изнад наших тренутних могућности и да покушамо да савладамо, понављам, изузетно јаку екипу Валенсије – рекао је стратег црвено-белих који је затим анализирао ситуацију у Звездиној групи:

– Карактеристика оваквог система такмичења и изједначене групе је да мора да се размишља од кола до кола. У групи има пуно екипа које истичу кандидатуру за висок пласман у Евролиги. У прва два кола је највише показао Олимпијакос и мислим да ће они бити ти који ће на крају такмичења у нашој групи имати највише победа. У оваквој групи лако може да се догоди да се у последњем колу одлучује у пласману. Како победа над Галатасарајем није гаранција да смо нешто већ урадили, тако није ни пораз од Нептунаса – рекао је Дејан Радоњић који је открио да ће сви играчи Црвене звезде Телеком бити спремни за наредни меч.

Радоњић је потом упитан да ли је у плану црвено-белих још неко појачање на позицији четири или пет:

– Мислим да то није проблем који треба да нас оптерећује. Показало се да у одређеним ситуацијама имамо предност и квалитет у односу на противнике на високим позицијама. Приликом формирања тима смо одлучили да Калинић буде коришћен и на позицији четворке тако да то није изнуђено, већ је испланирано решење. Време ће показати да ли ћемо имати неке промене у тиму, али мислим да се до сада показало да за тим нема потребе и да можемо да будемо више него задовољни – закључио је Радоњић.

Повезане вести

2 comments

Ja окт 30, 2014 at 11:18

Radonjicu sam si rekao kako Spanci igraju.Moras pravovremeno da trazis time-out kada imamo prazne minute,jel tu mozemo biti kaznjeni,a protiv iskusne ekipe ako dodjemo u situaciju da jurimo zaostatak male su nam sanse.Mislim da si solidan trener ali da lose vodis utakmice.Moras poceti da za vreme meca menjas taktiku ako ne prodje ono sto si pripremio pre utakmice.U vise navrata se videlo da kada se ne snadjemo na promenu odbrane ekipa ulazi u blokadu,to se redje desava nego sto je bio slucaj u prosloj sezoni ali je I dalje primetno,a tu je uloga strucnog staba da odreaguje na iznenadjenja koje pripreme protivnici.Puno srece veceras tebi I momcima.

Reply
igor окт 30, 2014 at 15:14

Ne može zona na trojkašku ekipu i to je to… Mi smo kao protiv Neptunasa igrali odbranu? Ljudi nas ubili trojkama. Znači svaka ekipa koja da više trojki pobeđuje nas..

Reply

Leave a Comment