Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Човић: Напредујемо у сваком погледу

Пред кошаркашима Црвене звезде Телеком је утакмица трећег кола Евролиге и повратак у Комбанк арену. Црвено-бели не крију да је играње у највећој дворани на Балкану пред фантастичним Звездиним навијачима увек огромна мотивација, а нема сумње да другачије неће бити ни у четвртак од 19 часова када у Комбанк арену стиже Валенсија.

По речима председника КК Црвена звезда Небојше Човића, до среде ујутру продато је око 10.500 карата за меч између шпанског и српског представника у Евролиги. Улазница још има у продаји и то по цени од 600, 800, 1.200, односно 5.000 динара, колико износи место у скајбоксу Комбанк арене, и 10.000 динара колико је потребно издвојити за почасна места тик уз терен. У циљу што боље организације и избегавања било каквих гужви капије дворане ће бити отворене већ од 16.30 часова. Такође, задржавање на пролазима између сектора на нивоу 200 неће бити дозвољени и то ће регулисати редарска служба уз помоћ полиције.

528251_517153895012178_1827964192_nКао и на мечу са Галатасарајем на нивоу 200 Комбанк арене биће постављени „FAN STORE“ штанд где ће сви навијачи бити у прилици да купе аутентичне артикле свог омиљеног клуба.

КК Црвена звезда још једном апелује на навијаче да навијају фер и спортски, без употребе било каквих пиротехничких средстава, ласера и убацивања било каквих предмета у терен. Такође, из седишта Евролиге је стигао допис да ће у случају било каквих увредљивих скандирања на верској или расној основи Звезда бити кажњена. С тога, позивамо све навијаче да навијају фер јер ће једино тако њихова невероватна енергија бити права подршка изабраницима тренера Радоњића.

Поводом наредне утакмице црвено-белих јавности се обратио и први човек КК Црвена звезда Небојша Човић:

– Нама је јако важна свака утакмица како у АБА, тако и у Евролиги. Зато нам је неопходна максимална подршка наших навијача. Ми смо до среде ујутру, рачунајући и сезонске карте, продали за сада 10.500 улазница и у складу са капацитетом имамо на располагању још шест до седам хиљада карата. Звезда ове сезоне има један од најмлађих, уједно и један од најперспективнијих, а сигурно најјефтинији тим у Евролиги. Ипак, то не мења наше амбиције које морају да буду реалне – рекао је Човић, а потом додао:

– Моја молба и апел навијачима је да дођу у што већем броју и дају максималну подршку играчима Црвене звезде, а да при том њихово навијање буде у оквирима фер и спортског понашања. Евролига подиже норме и захтеве везане за потпуну регуларност утакмица. Уз праву подршку верујем да ће ова екипа урадити све што је неопходно да остваримо жељени резултат – истакао је први човек клуба са Малог Калемегдана и затим рекао:

– Улазимо у серију тешких утакмица на домаћем терену. После Валенсије играмо против Будућности у Београду, а затим нам стиже и Олимпијакос. Ипак, идемо корак по корак. Чека нас снажан противник који је јако озбиљан и организован тим, који је предвођен изузетним тренером Перасовићем. Није мој посао да анализирам ривала, то треба да ради стручни штаб и он то ради на најбољи могући начин. Звезда из месеца у месец, из године у годину расте уз све проблеме које имамо – изјавио је Небојша Човић који потом причао о концепту Црвене звезде:

– Прикључивање Каплановића и Чворовића првом тиму јасно показују нашу намеру да у будућности из нашег погона убацујемо играче у сениорски састав. Тај концепт смо осмислили у договору са тренером и потпуно смо уверени да је то прави потез. Такође, имамо пуно поверење у тренера. У последње време пратим мало коментаре и рећи ћу јавно – Звезда не може да мења тренера. Зашто? Па неће – рекао је Човић, а затим додао:

– Такође, питање је да ли Звезда може да се рачуна као фаворит у било ком евролигашком мечу. Знам да смо сви ми тренери на трибинама. Отприлике знам одакле иду ти немири, али не мислим да се бавим тим стварима – истакао је председник КК Црвена звезда.

Небојша Човић је транспарентно изнео податке о финансијама клуба:

– Цео систем Црвене звезде, са целокупним погоном који подразумева сениорски, млади, јуниорски, кадетски, пионирски тим и школу кошарке има буџет од 3.6 милиона евра за ову сезону. Мислим да је то за услове у којим радимо и живимо сасвим у реду, али оно што нас мучи је заоставштина и дуг који су многи заборавили, а који нам долази на наплату из УППР-а, а он износи око два милиона евра. Ми смо ушли у трећу годину Унапред припремљеног плана реорганизације и мислим да ћемо то како треба да доведемо до краја – истакао је Човић, а затим рекао:

– Управа неће оптерећивати екипу. Од њих се очекује борба до последње капи зноја, максималан труд, максимална концентрација и потпуно разумевање и поштовање онога што носи грб Црвене звезде. Понављам, са те стране имају потпуно одрешене руке од стране управе, а они знају шта треба да ураде да би направили важан корак како за Црвену звезду, тако и за своје индивидуалне каријере – рекао је Човић који је после упитан о тачном броју продатих сезонских карата:

– Продато је око 2.300 сезонских улазница што је добар искорак у односу на прошлу сезону када је тај број износио око 1.400. Видите, напредујемо сваке године у сваком погледу – закључио је председник КК Црвена звезда Небојша Човић.

Повезане вести

2 comments

Luka окт 30, 2014 at 17:02

„Zvezda ne može da menja trenera.“
„Zašto ne može?“
„Pa neće.“
Koliko samo inata i sujete izbija iz ovih reči…
Šteta, jer Zvezda je zaista na pravom putu, i promena trenera (kao sasvim normalna i redovna stvar koja se dešava i mnogo jačim klubovima u mnogo nezgodnijim trenucima) bi nam sasvim sigurno koristila. Radonjić je dobio i više nego dovoljno prilika koje nije iskoristio. Ogroman je rizik dati mu još jednu i opet prokockati ulogu favorita ABA lige, jer ostali timovi neće doveka čekati da je mi osvojimo. Neće Partizan, Cibona, Olimpija i Cedevita više ući u sezonu ovako slabi, bar ne svi u istoj sezoni…

Reply
josif окт 30, 2014 at 09:49

Mogu da pricaju o Covicu sta hoce!Dali on ima mutnih radni u politici je njegova stvar,ima nadleznih koji ce to proveriti i netreba da sportsku javnost to zanima.Sto se tice kosarkaskog kluba hvalamu sto je preuzeo klub,stabilizovao ga na svakom polju i time omogucio da gledamo Zvezdu u Evroligu.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment