Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Победа Звезде у дербију кола

У сенци евролигашког окршаја између Црвене звезде и Валенсије и велике победе наших кошаркаша, одбојкаши Црвене звезде су у дербију трећег кола Wiener Städtische Суперлиге Србије дочекали екипу Војводине, и након велике борбе победили са 3:2 (24:26, 30:28, 25:18, 25:27, 15:12).

Ништа мање нисмо ни очекивали од утакмице ова два ривала, која су последњих неколико година често одлучивала и о титули шампиона Србије. Наш тим је имао шансу да и раније заврши меч, и освоји сва три бода, међутим, Војводина је ипак успела да обезбеди тај брејк, али ништа више од тога – маратон је припао Звезди.

Црвена звезда је сваки сет боље отварала, али се Новосађани нису предавали ни у једном, па су први сет добили на разлику, а  у другом сету, наш тим је водио и са 15:10, али се и овај сет играо на разлику, а Војводина је имала три шансе да и овај део меча заврши у своју корист. Ипак, нису се дали наши одбојкаши, и успели су да изједначе резулат у сетовима.

Трећи сет је наш тим релативно лако решио у своју корист, пре свега одличном игром у завршници и серијом од 8:3. Четврти сет је поново био врло неизвестан, а наш тим је имао четири меч лопте, али је ипак Војводина била мирнија у завршници, и пре свега добрим блоком, донела ново изједначење у сетовима.

И пети сет је боље отворио наш тим, Војводина је изједначила резултат на 10:10, али Црвена звезда није дозволила противнику ништа више од тога. Овај сет је добијен резултатом 15:12, а самим тим и меч.

Најефикаснији у победничком тиму био је Филип Столиловић са 23 поена, пратили су га Александар Гмитровић са 21, и Александар Околић са 18 поена. Код гостију, истакао се Дражен Лубурић са 24 поена, док је Катић постигао 21. У наставку можете погледати комплетну статистику са ове утакмице преузету са званичног сајта Wiener Städtische лиге Србије:

Црвена звезда – Војводина НСС 3:2 (24:26, 30:28, 25:18, 25:27, 15:12)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 350. Судије: И. Миљковић (Београд) и А. Поповић (Сремски Карловци). Трајање меча: 134 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 18, Стоиловић 23, Гмитровић 21, Копривица 11, Милутиновић 12, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Мартиновић 1, Благојевић 2. Нису играли: Стефановић, Нејић, Брковић. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НСС: Ч. Станковић 3, Петровић 10, Катић 21, Петковић 3, Лубурић 24, М. Станковић 16, Пековић (либеро), Симић 9, Јовановић, Милутинов 1. Нису играли: Коларић, Мехић. Тренер: Страхиња Козић.

 Добра увертира пред европска искушења која очекују наше одбојкаше. Већ следеће недеље, тачније у уторак, Црвена звезда дочекује израелски Хапоел у оквиру II кола Купа изазивача.

Повезане вести

Leave a Comment