Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Недодирљива у Арени, Звезда се сјајном партијом вратила у игру и закуцала Валенсију за дно!

Сјајно вече у Арени, пред 15 820 навијача, и победа Звезде над шпанском Валенсијом – 76:63, у трећем колу Евролиге!

Звезда је добила три од четири четвртине на овој утакмици, у свакој деоници имала по неког играча који је правио разлику, а у исто време и Маркуса Вилијамса, који је био фантастичан, током читавог меча разигравао саиграче, погађао, хватао лопте под оба коша… Можда то статистика у потпуности не показује, али ова његова партија вероватно је једна од најбољих коју је неки играч пружио на утакмицама Црвене звезде у Арени. Или је бар највише одушевљавала навијаче током читавог меча. Што се тиче игре, Звезди је све полазило за руком. Поменути Вилијамс је погађао и асистирао по потреби, Боби био сјајан у скоку, Лука Митровић имао своје минуте, а Калинић погодио веома битне тројке. Јака Блажич „повукао“ је екипу са осам везаних поена у првој четвртини, а потом и у последњем периоду… Једина „опасност“ у једном тренутку био је Дубљевић, али се касније и он утопио у сивило читавог тима. Почела је Звезда лоше са линије пенала, али је то дошло на своје током утакмице, тако да смо гледали бриљантну партију Звезде ове вечери.

У последњој четвртини, емотивно и физички истрошени, наши момци су мало пали, спустили гас и дозволили Шпанцима да смање велики заостатак.

На крају. у 3. колу групе Д Евролиге:

Црвена звезда Телеком – Валенсија 76:63 (21:16, 18:10, 26:16, 11:21).

Дворана: Комбанк Арена

Гледалаца: 15 820

Судије: Ламоника, Шулга, Занчук

Црвена звезда: Вилијамс 14 (8 ас, 4 ск, 4 ил, двојке 2-4, тројке 2-6, слободна бацања 5-4, индекс 17), Ребић (није улазио у игру), Дангубић 5 (2 ск, 3 ил, тројке 1-1), Митровић 10 (4 ск, 3 ас, 2 ул, 2 ил двојке 3-7, слободна бацања 4-6), Лазић 2 (2 ск, 2 ул, 2 ил), Блажич 13 (двојке 4-5, слободна бацања 5-5), Калинић 12 (4 ск, двојке 3-6, тројке 2-3), Марјановић 16 (9 ск, 3 ас, двојке 6-8, слободна бацања 4-4, индекс 27), Тејић, Џенкинс 2 (двојке 1-5, тројке 0-1), Јовић (2 ас), Цирбес 2 (2 ск, 3 ил, двојке 1-1) Тренер: Радоњић

Валенсија: Рибас 13 (2 ск, 2 ас), Ван Росом 12 (3 ск, 3 ул, 2 ил), Сато 5 (7 ск 2 ул, 2 ил), Лишчук 5 (3 ск, 2 ил), Лучић 1 (2 ск, 2 ил), Дубљевић 10 (2 ск, 2 ул, 2 ил), Вивес (3 ас, 2 ил), Мартинез, Бајкс 14 (2 ас, 3 ил, двојке 6-6), Лончар, Агилар 3 (2 ск), Харангоди (2 ск). Тренер: Перасовић

ТОК МЕЧА:

1/4 (21:16)

Звезда је добро ушла у меч и у два наврата имала четири поена предности, али је исто тако за нешто више од два минута направила четири фаул, од чега два Бранко Лазић, па су гости први пут изједначили са линије пенала погоцима Лишчука (6:6, 3. минут), а затим и повели у контри, након грешке Дангубића. Меч је сјајно почео Вилијамс, који је забележио 5 поена и асистенцију, за вођство 13:8. Митровић је убацио шест поена до тог тренутка, па је Перасовић тражио минут одмора.

 Могао је наш тим и до +7, али је Митровић направио кораке, а Дубљевић смањио поенима из рекета, у два наврата. Разиграо се тада Јака Блажич, који му је узвратио са шест везаних поена, за максималних +7 (19:12). Калинић је потом промашио два бацања, а Звездино четврто (уз два Митровићева нешто раније), па је наш тим пропустио шансу да се одлепи. Потом је на линију пенала отишао сјајни Блажич, који је постигао и осми узастопни поен и одвео наш тим на +9 (21:12), на уласку у последњи минут.

Ипак, серија грешака наших играча, уз серију гостију у последњем минуту, донело је коначних 21:16 након 10 минута, уз осам Јакиних поена, шест Лукиних, пет Маркусових. Боби има 4 скока, а Лука три. Проблем представља Дубљевић, како у рекету тако и ван њега.

2/4 (18:10)

У другој четвртини видели смо чврст почетак, са мало поена, али и нови потенцијални проблем Звезде, поред Дубљевића и слабог процента са линије пенала. То је био скок у нападу Шпанаца, који су ухватили много лопти под кошем Звезде за кратко време. На срећу, није Валенсија материјализовала овај пропуст у игри црвено-белих, али остаје жал, јер је наш тим могао доћи до веће предности.

Други пут до максималних +9 наш тим је стигао другом асистенцијом Вилијамса за Бобија, а исти тандем натерао је Перасовића да затражи тајм-аут на +11 (29:18). Вилијамс је потом и сам погодио „кратку“ тројку, за +13, а Лишчук некако прекинуо велику серију Звезде. Након напада за +15 и промашаја Митровића, узвратили су гости и дошли до остам поена заостатка, мини-серијом 5:0 (31:23, 18. минут). Ипак, и Звезда је узвратила, Вилијамс је са два погођена пенала, од могућа три вратио +12, а недуго затим је још два пута био прецизан и Звезда је у последњи минут ушла са предношћу 37:25, а након поена Калинића и добре последње одбране, било је 39:26.

Индивидуално, 11 поена и 3ас за Вилијамса, Јака 8 поена, Боби 8, уз 6 скокова, а Лука 7 поена и три скока, уз 2 украдене лопте.

3/4 (26:16)

Звезда је трећу четвртину отворила сјајно, серијом 10:2, за свега два минута, уз тројке Дангубића и Вилијамса и дошла до +19 (49:30)! Дубљевић је покушао да смањи тројком, али је промашио, а у наредном нападу Лука Митровић је са линије за слободна бацања погодио два пута донео нашем тиму великих 51:30! Имао је наш тим шансу да повећа предност, али нису искоришћена два напада, па су гости коначно погодили. Међутим, одмах потом, Калинић је погодио уз фаул и донео још једном +21 црвено-белима. Боби је погоцима са пенала донео нову максималну предност Звезди, 55:32, у 25. минуту. Имао је наш тим још два напада да можда и реши меч, али нису били прецизни наши момци, а Рибас је поентирао уз фаул Лазића и смањио на 20 поена заостатка за своју екипу. Међутим, Вилијамс је са нове две асистенције подигао Арену на ноге, а Звезда је отишла на +25!

Американац је добио овације при изласку из игре, а наш тим до звука сирене на крају трећег периода имао +25, али Ван Росом смањио на 67:42.

4/4 (11:21)

У последњој четвртини, видели смо емотивно и физички испражњену Звезду, па је Валенсија успела да смањи велики заостатак. Калинић и Џенкинс су погађали у тренуцима када су гости претили, па победа није била угрожена, али су Шпанци дошли до колико-толико пристојног пораза, с обзиром да је наш тим водио и са 25 поена предности. Навијачи су славили готово читавих 10 минута, песма је носила тим, који је на крају славио против великог ривала у борби за пролазак даље.

Повезане вести

12 comments

Djole-Jagodina окт 31, 2014 at 09:24

Ja najvise kritikujem Radonjica ali evo da napisem i ja nesto da ne bude da volim da Zvezda izgubi kao sto neko napisa.Sjajno nema sta ali se nadam da Zvezdin najbolji trener ne bude puna Arena i adrenalin jer nece uvek biti tako.Ovo je DRIM TIM vec sam rekao ali se kao i svi plasim padova i tad nema ko da podigne ekipu.Sve u svemu bilo je uzivanje gledati sinoc pravu evropsku ekipu u fantasticnoj atmosferi!!!!

Reply
aca nis окт 31, 2014 at 02:29

E moji Zvezdasi. Samo par komentara kad pobedimo a koliko vas je kad izgubimo. Da pomisli covek da vise volite kad gubimo. Gde ste da cestitate Radonjicu i ekipi? Kad naredni put izgubimo ste tu da pljujete Radonjica. Lepo nema sta. Odlicna igra, odlicna borba, odlican kolektiv. Zvezda ce jos bolje da igra posle uklapanja dodatnog Dangubica, Cirbesa i Jovica, a ulaskom u formu Dzenkinsa i imacemo jos par opcija u napadu. Odlicna ekipa, samo napred, kao i uvek puna podrska od mene treneru i ekipi. Ja bolju Zvezdu u kosarci nisam gledao, prosle sezone sam uzivao, ove jos vise. Svaka cast, zelim sto vise pobeda i radosti.

Reply
Estrella Roja окт 31, 2014 at 00:46

Čestitke našim košarkašima na predivnoj večeri.Tek sad stigoh da pogledam snimak,malo je reći da sam oduševljen našom pobedom u pozitivnoj atmosferi Arene.Nije utisak pokvarila ni poslednja četvrtina gde smo imali momente možda i očekivanog pada,ipak je sve to zanemarljivo kada se ostvari pobeda u Evroligi,takmičenju u kome smo ušli na mala vrata al’ bi mogli da izađemo u minimum top 16 😉 .
Vilijams,Bobi,Jaka i polako i Mitrović postaju glavna osovina našeg tima,naravno tu su i ostali koji daju svoj doprinos u kolektivnoj igri.Bilo bi dobro da Cirbes i Dženkins uskoro izađu iz ove crne serije,očekujem to od obojice.Idealno bi bilo da pokušamo da dovedemo pojačanje u reketu jer se sad određuju ambicije za nastavak sezone.Prevagu su donele asistencije Vilijamsa,ukupno smo imali devet više od Valensije,a s druge strane,mada se čini nemogućim zbog Bobijeve dominacije,samo smo tri skoka prednosti ostvarili nad protivnikom.Opet statistika ne pokazuje precizno dominaciju tima koja se ogleda prevashodno u dobroj odbrani,postoje velike rezerve u napadu od mnogih igrača,nadam se bar da je tako.

Reply
aca nis окт 30, 2014 at 23:42

Pa dobro bre Radonjicu, kako ovoliko malo da pobedimo? Gde su 222 poena Marjanovica? Vilijams kod tebe nazaduje, igra 0. Ti si za sve kriv i hocemo ledja da ti vidimo odmah. Ako sledecu ne pobedis sa 50 poena razlike spakuj se.

Reply
gugo окт 31, 2014 at 00:42

ne filozofiraj, kad pojma nemaš…

Reply
Nina Nis окт 31, 2014 at 07:37

Ja ne verujem da te ozbiljno shvataju…. :facepalm:

Reply
Villa окт 30, 2014 at 23:25

Kao sto sam rekao nakon poraza od Neptunasa, puna podrska svima u klubu i nakon pobede i nakon poraza. Jos jedno vece zbog kog je privilegija biti zvezdas.

Reply
FIlip окт 30, 2014 at 22:33

Dajte Oly da se igramoo, igramooo, igramooooo 😀 😀 😀

Reply
Wild Wild окт 30, 2014 at 22:22

Je li moguće da ovako jadno navijamo…

Reply
Nebojša окт 30, 2014 at 23:50

nikada nismo ni imali neko navijanje na košarci, i dalje se bojkotuje ABA liga koja donosi Evroligu, glupostima nikad kraja

Reply
Lazaris окт 30, 2014 at 19:54

Šta je sa navijanjem?nikad smorenija atmosfera nije bila…

Reply
ds окт 30, 2014 at 19:52

Dobro za sada,ni oni ne blistaju imamo i mi gresaka ali ne moze biti sve ni idealno.Ali opste poznato zbog predhodne sezone,losi budemo u drugom poluvremenu,stignu nas u 3/4 i onda nezivjesnost u poslednjoj gdje smo u vise slucajeva kada je bitno bilo,izgubili.Samo smireno do kraja,a navijanje je ocaj.Mnogo to bolje u Pioniru zvuci i veci je pritisak,ovde ako nisi na donjem prestenu ne valja,uspavali su se.

Reply

Leave a Comment