Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Звезда дочекује лидера на табели

Рукометашице Црвене звезде у суботу од 19 часова и 30 минута у Спортском центру Вождовац на Бањици дочекују првопласирану екипу Радничког из Крагујевца у оквиру 6. кола Супер лиге Србије.

2Црвено-беле су у незавидној позицији после првих пет утакмица. Звезда је једини тим у лиги без бодова, а шансе за освајање бар једног бода против актуелног шампиона равне су сензацији каква није виђена у историји српског спорта.

Ипак, управо због такве ситуације Звездине играчице могу да буду потпуно растерећене на предстојећем мечу против Радничког уз наду да неће доживети најубедљивији пораз у сезони или неку сличну резултатску катаклизму каква није забележена у историји клуба. Убедљиво најбоља рукометашица екипе, коју са клупе предводи Славенко Жерајић, ове сезоне је Војислава Ђорђевић, која је уједно и најбољи стрелац тима са 31 голом у четири одиграна сусрета. Она је дебитовала за први тим у другом колу и од тада је на три меча била најефикаснија у екипи, али клуб још увек не зна за победу у шампионату. Њене саиграчице ће морати да одиграју одлично како би резултат био што повољнији, а највећу подршку би требало да има од капитена Катарине Манчић, Јелене Ђорђевић, Николине Антонић, Наташе Радуловић, Сабине Карадиновић, Тамаре Никић, голмана Снежане Лежаје и Дарјане Вуклиш. Домаћи састав овде не може да очекује бодове спаса, па ће покушати да се припреми за наредне изазове како би серија пораза коначно била прекинута.

Раднички после пет кола има максималан учинак од 10 бодова и незадрживо хита ка одбрани шампионске титуле. Имају за српске прилике сјајну екипу састављену од неколико садашњих и бивших репрезентативки. Голман Јована Рисовић је годинама међу најперспективнијим чуварима мреже на Старом континенту, а о искуству и квалитету једне Иване Милошевић, Јелене Нишавић и капитена Биљане Балаћ не треба трошити речи. Ипак, највећу снагу крагујевачког тима чине одлични стрелци Сања Радосављевић, Ивана Пријовић, Александра Станисављевић, Катарина Степановић и Анђела Јањушевић, која је најбољи стрелац екипе са 33 поготка. Само су у Јагодини славиле са минималних 22:21, а све остале мечеве су убедљиво решиле у своју корист.

Црвено-беле ће своју шансу тражити у мечевима после 6. кола, када се састају са екипама из доњег дела. Прво ће уследити гостовање против Радничког у Свилајнцу, који је претпоследњи на табели, затим Звезда дочекује београдски Јуниор, па гостује Железничару у Инђији. У овим утакмицама мора се сакупити велики број бодова, како би клуб имао чему да се нада на пролеће. Екипу очекује тежак пут до опстанка у лиги, али Црвена звезда се не отписује тако лако у било ком спорту.

                                            Црвена звезда – Раднички (Крагујевац)

                                                        6. коло Супер лиге Србије

                                                        субота, 1. новембар 2014.

                                                       СЦ Вождовац, 19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment