Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле храбро јуришају на непоражену Војводину

Кошаркашице Црвене звезде покушаће да вежу другу победу у Првој женској лиги Србије. У Београд стиже Војводина, која до сада има максималан учинак, а црвено-беле ће покушати да им покваре добру серију и на тај начин се умешају у борбу за сам врх. Меч се игра у суботу од 18 часова и 30 минута у дворани Баскет сити.

Пред изузетно младим саставом Црвене звезде је највећи изазов у досадашњем току шампионата. Меч против Војводине показаће колико тренутно београдска екипа може да пружи против једног од најјачих клубова у лиги. Црвено-беле су на домаћем терену спремне да сруше и ривала таквог квалитета, какве су без сумње гошће из Новог Сада, и то великом енергијом, полетом и екстремном младошћу, коју у толикој мери нема ниједан тим у првенству. То ће у будућности представљати велики плус за црвено-беле. Док младе кошаркашице других клубова играју у лигама млађих категорија против својих вршњакиња, Звездине играчице се такмиче против најбољих које играју у Србији ове сезоне.

Александра Катанић је после одличне партије у прошлом колу и победе над Србобраном изабрана у идеалну петорку 3. кола. Она је тренутно водеће име клуба, први стрелац, асистент и крадљивац лопти у екипи. Бележила је у три меча 16,3 поена (седма у лиги), 8,3 асистенције (друга у првенству) и 4,7 украдених лопти (друга у шампионату). Плеј београдског тима има и сјајних 7,7 скокова по утакмици. Одмах иза ње је Снежана Богићевић са просеком од 15 поена по утакмици, по чему је осми стрелац шампионата, уз седам ухваћених лопти, док је крилни центар Мина Ђорђевић са просеком скокова 9,3 тренутно шеста на листи лигашког дела српског шампионата и седми блокер лиге са једном рампом у просеку. Изузетно значајне улоге имају Јована Вучетић и Милица Бојовић, а намеће се и талентована Невена Наумчев, која је дебитовала на претходној утакмици, када је добру партију пружила и Ђурђина Ђокић. Звезда је тренутно пета на табели са скором 2-1. Победе су забележене против Спартака (89:40) и Србобрана (73:58) уз пораз у Вршцу (56:78), а евентуални успех против Војводине донео би екипи скок у врх табеле, где су тренутно са максималним учинком четири клуба: Радивој Кораћ, Шумадија из Крагујевца, Војводина и Врбас.

Убедљиво прва имена екипе Војводине су Јована Пашић и Јелена Вучетић. Обе су претходне сезоне наступале за Партизан, а сада су у самом врху листе стрелаца са изузетним просецима. Јована је други стрелац лиге са 25 поена по мечу, док је Јелена трећа са просеком од 21,7 поена и шест асистенција, по чему је четврта у шампионату. Центар Вида Емеше је шести скакач лиге (просек 9,3). Јована Пашић има и нестварно добар просек у украденим лоптама од 7,7 по мечу, по чему је убедљиво прва у лиги, а прати је Јелена Вучетић са 4,7. Наравно ове бројке ће опадати, како првенство буде одмицало, али за сада то делује импресивно. Звезди не прети опасност само од ове две сјајне играчице са црногорским држављанством, ту је и Јелена Првуловић, која је у прошлом колу против Вршца нанизала 15 поена, шест украдених лопти и четири скока, а треба обратити пажњу и на Милену Лаковић (просек 13,3 поена) и Марију Вујадиновић (12 поена по мечу ове сезоне), које такође имају двоцифрене просеке. Црвено-беле из Новог Сада су у првом колу славиле тесну победу против крагујевачког Радничког (70:67), а затим су биле убедљиве против Спартака (110:64) и Вршца (106:87).

Звезду чека озбиљан противник и деликатан задатак да заустави или смањи учинак две водеће играчице новосадске екипе. Ако то пође за руком домаћем тиму победа ће бити на дохват руке, мада се мора истаћи да је Војводина знатно искуснији тим од Звезде, али домаћи терен, подршка са трибина и велика жеља младог састава Звезде могу бити пресудни фактори у походу ка трећем тријумфу у сезони.

                                                      Црвена звезда – Војводина

                                                 4. коло Прве женске лиге Србије

                                                        субота, 1. новембар 2014.

                                                Дворана Баскет сити, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment