Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Стрељаштво: Медаље за Зорану и Јасну на Салона купу

На 12. Салона купу у Солину, узданице Стрељачког клуба Црвена звезда и репрезентације Србије, Јасна Шекарић и Зорана Аруновић, стигле су до нових одличја у такмичењу ваздушним пишољем. Зорана је освојила сребрну, а Јасна бронзану медаљу.

Зорана Аруновић се налазила у вођству после 14. серије, али је имала нешто слабије резултате у последњих шест дијабола, па је искусна Рената Тобаи Сике из Мађарске избила на прво место и освојила злато резултатом 198,6, док је тик иза ње била Зорана са 198,1 кругова. Јасна Шекарић је резултатом од 175,4 кругова стигла до бронзе.

Зорана Аруновић ће поново бити међу главним кандидатима за спортисткињу године Црвене звезде. Она је већ четири године у низу добијала ово признање, а када се у марту на јубиларни 70. рођендан спортског друштва поново буде бирала најбоља, Зорана ће највећу конкуренцију имати у Татјани Јелачи, која је на Европском првенству у атлетици ове године освојила сребрну медаљу у бацању копља. Иначе, обе спортисткиње су са Звездом освајале шампионске титуле у атлетици и стрељаштву ове године. Рекордер са 11 признања за најбољу спортисткињу СД Црвена звезда је легенда српског спорта, Јасна Шекарић, која је у Солину освојила још једну медаљу, а раније је проглашена и за најбољу спортисткињу Црвене звезде у 20. веку, као и за најбољег стрелца минулог столећа у избору Међународне спортске стрељачке федерације.

Повезане вести

Leave a Comment