Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Спанулис МВП октобра, Звездини играчи у врху

Да је Црвена звезда одлично почела сезону у Евролиги, осим тренутног скора 2-1 говоре и индивидуални учинци њених појединаца.

Бобан Марјановић се налази на другом месту по просечној вредности индекса оствареној у месецу за нама са индексом 21,1 и налази се корак иза српског репрезентативца, Ненада Крстића. Маркус Вилијамс је на четвртом месту са индексом 20, 7, међутим због чињенице да нико од њих нема максималан учинак у овом месецу, за најкориснијег играча је проглашен Василис Спанулис, мотор екипе Олимпијакоса која у петак долази на ноге нашој Звезди. Спанулис је уједно и најбољи стрелац у досадашњем делу сезоне са 21,3 поена по мечу и једини је играч који има просек поена изнад 20.

Треба истаћи да Вилијамс по броју асистенција дели четврто место са Димитрисом Дијамантидисом са по 7 у просеку, а одмах иза њих је и наш Милош Теодосић.

По броју скокова имамо двојицу играча у ТОП10. Очекивано је ту Бобан Марјановић, али он дели 8. позицију управо са капитеном Луком Митровићем са по 7,33 скокова у просеку.

Јака Блажич се истакао у слободним бацањима, с обзиром да је до сада свих 13 погодио. Исти играч је у свим мечевима до сада у Евролиги имао двоцифрен број поена, као и у последња два меча прошле сезоне.

Друга страна медаље су изгубљене лопте. Звезда их има највише, чак 16 по мечу и то је нешто на чему треба радити у будуће.

Свака част момци, само наставите, а највећи тест вас чека у петак!

Повезане вести

Leave a Comment