Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најбољи старт Звезде у регионалној лиги

Кошаркаши Црвене звезде на старту сезоне пружају веома добре партије. У прилог тме сведочи податак да су црвено-бели у досадашњих девет утакмица у АБА и Евролиги уписали чак осам победа, а тројица првотимаца црвено-белих до сада су понели епитет МВП-ија кола (Маркус Вилијамс, Лука Митровић, Бобан Марјановић). Не само да је Звезда ефикасна, већ игра и лепо за око, а доказ томе је да се потези црвено-белих кошаркаша често налазе на листи најбољих у пегледеима АБА и Евролиге.

Ипак, један податак се свакако издваја и завређује пажњу. Наиме, Црвена звезда јепобедом против Будућности (83:69) уписала шести узастопни тријумф у АБА лиги. Звезда је тако остала једина непоражена екипа на Јадрану ове сезоне. Занимљиво је да је ово најбољих старт црвено-белих од почетка учешћа у регионалном такмичењу, односно од 2002. године. Подсећамо, изабраници тренера Дејана Радоњића у досадашњем делу регионалног такмичења осим Будућности савладали су Левски, Цибону, Олимпију, Мега Визуру и Задар.

Претходни најбољи резултат на старту АБА лиге остварен је у сезони 2008/2009 када је Звезда уписала пет узастопних победа.

Повезане вести

Leave a Comment