Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти против Југа, у Дубровнику

Ватерполисти Црвене звезде сутра од 18.15х гостују екипи Југа у Дубровнику, у 5.колу Триглав Регионалне лиге.

Црвено-бели су у среду поражени од Приморја 14:11 на Ташмајдану у првом мечу плеј-офа за Лигу Шампиона. Млади тим Дејана Савића је био конкурентан и достојан противник током целог меча, али је разлика у снази, класи и искуству била на страни тренутно најјачег клуба у региону и актуелног власника трипле круне. Меч против Југа биће још једно искушење за црвено-беле и прилика да одмере снагу са квалитетним противником. Било би незахвално рећи да је ово некаква реприза финала Лиге Шампиона 2013.године. Далеко од тога. Ово је нови меч.

О Југу не треба трошити речи. Један од најтрофејнијих ватерполо тимова изгубио је круну шампиона Хрватске прошле сезоне управо од Приморја. Изгубио је Југ од Приморја у протекле две сезоне много утакмица и трофеја, па је на тренеру Миху Бобићу да их врати у дубровачке витрине на Гружу. Уколико неко може да се супротстави Приморју то је Југ. Нови уговор са клубом је потписао Анто Бушље на 4 године, а после две године у Ријеци у Дубровник и Југ се вратио Пауло Обрадовић. Клуб су појачали и Канађанин Николас Константин-Бикари из Марсеља, који ће са Добудом чинити квалитетан центарски пар, као и Аустралијанац Арон Јангер. Југ је освојио премијерну Јадранску лигу 2009.године, а ове сезоне жели и премијерно издање квалитетнијег наследника, Регионалне лиге.

У прва четири меча Југ је забележио четири убедљиве победе и чврсто је на првом месту у групи. Редом су падали Морнар Сплит 16:8, Јадран 14:10, Медвешчак 15:3 и Војводина 15:3. Једини меч на свом базену су одиграли против Јадрана у 2.колу. Црвена звезда је забележила две победе на свом базену (Морнар 9:7, Медвешчак 12:5) и један пораз на гостовању у Херцег Новом (Јадран 11:7). У следећем колу, у недељу, Југ гостује у Котору, Приморцу, а Црвена звезда у Новом Саду, Војводини.

Црвено-бела експедиција је отпутовала за Дубровник јутрос у 8х. Утакмица на чувеном Гружу почиње у 18.15 сати, уз директан пренос на ТВ Аренаспорт1.

Повезане вести

Leave a Comment