Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Перо Антић: Вечерас победник није важан јер све остаје у породици

Један човек не може да прежали што је хиљадама километара удаљен од Европе и Београда и што неће присуствовати првом званичном међусобном дуелу тимова које просто обожава. Чак ни толика раздаљина за њега не би представљала проблем да га професионалне обавезе (читај НБА лига) додатно не спутавају.

Перо Антић имао је срећу да у богатој каријери игра за клубове које искрено воли – Црвену звезду и Олимпијакос. Вероватно је из тог разлога изградио посебан однос са навијачима два клуба, који га због толике привржености црвено-белим бојама подједнако славе на Северу и у Пиреју.

– Само да сам негде у Европи и да могу да спојим два дана слободно, упалио бих авион и дошао. Ништа ме не би спречило да будем на том мечу. И сада сам размишљао да ли је могуће нешто извести, али нажалост није реално – почиње причу Перо Антић у интервјуу Спортском журналу и додаје:

– То што ће се дешавати на паркету Арене човек мора да доживи, нема речи које могу да опишу тај осећај. Биће то први, од два спектакла ове сезоне. Други је заказан у Атини. Они који знају о чему причам, само треба да уђу у дворану, да седну, певају и уживају. Гледао сам меч против Валенсије. Тај амбијент, та подршка… Страшно! Да се човек најежи.

Антић је потом премотао филм и присетио се година проведених у Звезди и Олимпијакосу.

– Биле су то предивне године у којима сам стекао пријатеље за цео живот. То је непроцењиво. Са оба тима је било успона и падова, беспарица и свега. Али, када играш за тако велике клубове са невероватним навијачима, све остало је мање битно. Сви желе свој новац, то је природно. Ипак, да би био потпуно срећан, некада мораш да слушаш срце. Тако сам увек размишљао, па и када сам коначно пресекао да се окушам у НБА. Имао сам дупло боље понуде у Европи, али када је трећи пут стигла понуда, нисам се двоумио – констатовао је Антић, а онда су уследила два „тешка“ питања.

Прво: за кога ћете навијати?

– Кошарка ме уопште не занима. Навијаћу за најлепши навијачки спектакл који ће Европа доживети. Само ћу да гледам у трибине и да уживам у сваком моменту. Кретање резултата ме уопште не занима. Нећу се нервирати, галамити и ломити ствари, као обично. То ће бити меч у коме за мене неће бити победника, нити пораженог. Све остаје у породици.

И друго: који навијачи праве бољу атмосферу?

– Нажалост још увек нисам осетио какав је амбијент у Арени. Али, то је мање битно. Обе навијачке групе су фанатичне и воле клуб више од себе. Нема шанси да их делим и издвајам. Волим их подједнако. Не можеш да делиш љубав према браћи – истакао је Перо Антић.

Снажни крилни центар пун је речи хвале за млади тим Црвене звезде:

– Екипа ми изгледа као она из моје прве сезоне у Црвеној звезди. Види се да момци уживају на паркету, да се забављају, имају сјајног тренера. То је по организацији сада један од најбољих тимова у Европи. Свака част Небојши Човићу. Играчи се међусобно бодре, читам интервјуе и видим да константно хвале један другог. Тако и треба. Играти у Црвеној звезди, живети у Београду, човек не може више да пожели. Колико год си нервозан и шта год да ти није по вољи, када изађеш на терен и чујеш песму навијача, једноставно полудиш и све остало је небитно – закључио је Антић.

Повезане вести

2 comments

Mississauga нов 7, 2014 at 03:55

PERO,BAJKO,ANDRIJA,NINE,…

Reply
josif нов 6, 2014 at 12:42

Neka ipak pobedi Zvezda pa neka se i drugi clan porodice raduje pobedi.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment