Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Звездине тинејџерке гостују у Крагујевцу

Кошаркашице Црвене звезде у суботу од 17 часова у крагујевачкој дворани “Гордана Богојевић“ играју меч петог кола Прве женске лиге Србије против екипе Шумадије. Хала у Крагујевцу носи име по некадашњој прослављеној кошаркашици Црвене звезде и наше репрезентације, рођеној крагујевчанки Гордани Богојевић, која нас је прерано напустила 2009. године.

Црвено-беле тренутно заузимају шесто место на табели са по две победе и два пораза, а очекује их и ново тешко гостовање против екипе која је до прошлог кола била без пораза у првенству. Звезда је пружила добру партију у поразу од Војводине. Неискуство и велики број изгубљених лопти коштали су екипу Драгана Вуковића тријумфа, али и поред тога црвено-беле су се храбро носиле са квалитетним и искуснијим противником и на крају су могле чак и да преокрену, али није било времена. Мина Ђорђевић и Невена Наумчев су пружиле добре партије. Наумчев је касније против Партизана у првом колу кадетске лиге нанизала индекс 45 у демолирању ривала са 60 поена разлике.

Пред врло талентованим играчицама Звезде је светла будућност, али оне ће морати да прођу дуг пут док овај тим не буде сазрео да врати титулу на Мали Калемегдан, јер екипу чине кошаркашице од 15 до 18 година, а просек екипе је тек нешто више од 16 година. Звезда у својој богатој историји није имала овако млад састав, а неке играчице имају озбиљне бројке ове сезоне, попут Александре Катанић, која је на четири меча бележила 15,3 поена, 8,3 асистенције, 7,8 скокова и четири украдене лопте по утакмици. Снежана Богићевић је бележила 14 поена и осам скокова, а импресивно делује и дабл-дабл просек Мине Ђорђевић од 11,5 поена и 10 скокова, док се све више намеће одлична Невена Наумчев, која је од доласка на два меча остварила просеке од 13 поена, четири асистенције и 2,5 украдене лопте. Оно што би црвено-беле морале да поправе је велики број изгубљених лопти којих је против Војводине било чак 32. С времена на време закаже и шут, али све су то слабости карактеристичне за екстремно младе тимове какав има Црвена звезда.

Екипа Шумадије је у претходном колу доживела први пораз и то убедљив у Вршцу резултатом 53:75. Тренутно су на трећем месту са скором 3-1. Прво име екипе из Крагујевца је Адријана Кнежевић, сјајна крилна кошаркашица, која је до сада бележила 25 поена и 11,3 скокова на четири меча. Ту је и одлични бек Александра Катић (14 поена, пет скокова, 3,5 украдених лопти), За асистенције је задужена Јелена Ћулафић (просек осам по утакмици), док Кристина Раковић има врло значајну улогу  под кошем са просеком од 11,8 поена и девет скокова.

Тим Шумадије је по годинама знатно искуснији од Звезде, али то на терену не мора ништа да значи ако београдска екипа уђе максимално мотивисано у овај сусрет и стави домаћи тим на муке. Црвено-беле могу потпуно растерећено да приступе мечу у Крагујевцу, а подршка Звездаша би добро дошла младим дамама Црвене звезде у покушају да стигну до успеха на неугодном гостовању.

                                                Шумадија (Крагујевац) – Црвена звезда

                                                    5. коло Прве женске лиге Србије

                                                          субота, 8. новембар 2014.

                                      Хала “Гордана Богојевић“ – Крагујевац, 17:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment