Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лалатовић и Планић: Наш циљ је јасан

Дан уочи дербија 12. кола Јелен Суперлиге у којем се састају Црвена звезда и Чукарички, одржана је конференција за медије поводом дуела ове две екипе.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, свестан је квалитета Звездиног наредног ривала.

– Очекује нас веома важна утакмица на нашем стадиону пред, ја се надам, много гледалаца. У госте нам долази екипа Чукаричког који има сјајан тим, и један је од најорганизованијих клубова у лиги. Не тако давно, играо сам са Пролетером утакмицу против Чукаричког, у којој су се они борили за опстанак у другој лиги. Сада, Чукарички спада у три-четири најјача клуба у земљи. Имају јако доброг тренера, и јако добар, уигран тим, који је већ две године на окупу, и који се само допуњује. Ту су бивши фудбалери Звезде, Срнић и Стојковић, имају Стојиљковића, Матића који је у овом тренутку у топ форми, Регана, ког сам желео да доведем у Црвену звезду, али нисмо успели. Чукарички јесте успео, и можда су у овом тренутку клуб који је највише новца уложио у прелазном року. То је лепа вест, и други клубови треба да улажу, и ја се надам да ће им се то једног дана, када буду продавали играче, и вратити – пун је речи хвале за Звездиног наредног противника Лалатовић, али је уједно и свестан Звездиних циљева, и начина како их испунити.

– Ми смо се добро спремали за ову утакмицу. Имали смо лепу недељу, међу нама влада добра атмосфера и играчи су орни. Повређених нема, изузимајући Петковића. Знамо шта нас чека и знамо шта нам је чинити. У обзир долази само победа – поновићу се по ко зна који пут, ми смо Црвена звезда и увек идемо на победу. Да бисмо је забележили, морамо бити много агресивни, и тим приступом ћемо против сваке екипе направити три или четири стопостотне шансе, и ако реализација буде добра, ако искористимо прве две шансе, верујем да победа неће изостати – сматра Лалатовић.

936088_776968809030684_795205092944549545_n

Фудбалер који је против Рада играо у тандему са Лазићем, Богдан Планић, такође веома поштује екипу Чукаричког.

– Очекује нас веома незгодна утакмица против исто тако незгодног противника. Играчи Чукаричког су две године на окупу, али нама се указала шанса да, ако победимо, у најмању руку преноћимо на првом месту. Надам се да ћемо искористити ту шансу. Чукарички свакако заслужује посебну пажњу и морамо бити обазриви, али ићи ћемо, као и увек, на победу – јасан је Планић, о коме се и тренер Лалатовић веома похвално изразио:

– Планић је сјајан играч, и када је дошао, био је такав сплет околности да није имао право да наступа. Шансу су добили Павићевић и Лазић, и ми дуго нисмо примили гол. Одбрану која тако добро функционише није било смисла мењати. Сада је добио прилику, искористио је, и о њему не треба трошити речи, то је сјајан играч који ће тек показати да је играч за Црвену звезду.

Лалатовић каже да још увек није одлучио ко ће заиграти у последњој линији.

– Ротирали смо позади, али данас ћу одлучити ко ће играти. Они имају доброг шпица и брзе бочне играче, феноменалну полуконтру и контру, ту су најјачи. Много боље играју на страни него код куће, а на нашем терену који је велики, имаће много простора да покушају да искористе ту дубину. На нама је да то неутралишемо позади, и одлучићу како ћемо се поставити.

Упитан да се осврне на досадашњи ток сезоне када је Црвена звезда у питању, Лалатовић је рекао:

– Једино што ме у овом тренутку боли је то испадање из Купа. Куп јесте битан, премда није најбитнији. Када се узме у обзир колико нам је првопласирани тим на табели бежао, тренутно јесам задовољан учинком. Свакако је могло боље, али када се подвуче црта након свега што се дешавало, тренутно сам задовољан. Ја се надам да ћемо до краја јесени успети да победимо све четири утакмице, и да ћемо се у најмању руку изједначити на табели са ривалом – закључио је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment