Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Ђердап – Црвена звезда

Црвена звезда је успешно стратовала у Купу изазивача победивши израелски Хапоел Мате-Ашер са 3:0 на свом терену, а сада се наши одбојкаши поново окрећу домаћем шампионату. Следећи противник на путу ка одбрани титуле је Ђердап.

Одбојкашки клуб Ђердап је основан 1973. године, и углавном се такмичио у нижим ранговима такмичења, да би се у сезони 2011/12 пласирао у Прву лигу Србијe, где је као дебитант заузео друго место, и изборио плеј-оф за улазак у Суперлигу Србије. Победили су Клек, па су тако постали чланови елитног ранга српске одбојке, и, ево већ трећу сезону играју у истом. У дебитантској сезони су остварили велики успех, освојивши друго место у регуларном делу такмичења, иза Црвене звезде, чиме су обезбедили учешће у Купу ЦЕВ. И у овом такмичењу су се добро показали, стигавши до осмине финала, где су елиминисани од турске екипе Малије Мили Пијанго.

Након три одиграна кола, и серије тешких утакмица, наш тим је на четвртој позиција са шест освојених бодова. Ђерпап је тренутно на последњем месту, и циљ домаћина ће ове сезоне првенствено бити опстанак у Лиги. До сада смо се четири пута састали са њима у шампионатима Србије, и однели смо све четири победе (два пута по 3:0, и два пута по 3:1), а нема разлога да се серија не настави и данас. Ђердап је лоше стартовао ове сезоне, забележивши три максимална пораза (од Спартака, Радничког и Рибнице), па ће сигурно бити додатно мотивисани пред овај меч. Позивамо све навијаче, пре свега из Кладова и околине, да дођу у халу „Језеро“, и помогну Звезди да дође до нова три бода.

IV коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Ђердап – Црвена звезда,

СРЦ „Језеро“, субота, 08. 11. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment