Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Џенкинс сломио Солнок у трећој четвртини, наставља се серија победа

Црвена звезда је остала једини непоражен тим у АБА лиги и након седам одиграних кола. Вечерас је у Солноку истоимени тим савладан убедљиво 89:65. Оно што је највише обрадовало све навијаче јесте сјајна партија Чарлса Џенкинса, након јако лошег старта сезоне.

Од самог почетка је Звезда водила и ту предност постепено увећавала. Пад концентрације се десио крајем прве четвртине где је противник серијом 7:0 анулирао високу предност. У другој четвртини се углавном играло поен за поен, али је Звезда до краја тог дела задржала предност од 7 поена, највише захваљујући тројкама Вилијамса.

У другом полувремену се разгоропадио Џенкинс. Погађао је све, из свих позиција, а одличан је био и у одбрани. Тај део је наш тим добио 28:5, а одличну подршку је имао и у Дангубићу.До краја утакмице су играли момци са мањом минутажом, али се то није значајније одразило на предност Црвене звезде. Сви играчи су успели да се упишу у листу стрелаца.

Најефикаснији у нашем тиму су били Џенкинс са 17 поена, Дангубић са 14 и Вилијамс са 12. Митровић и Блажич су додали по 8, уз чак 6 асистенција капитена, Калинић и Јовић по 7, Марјановић 6, Цирбес 4, Лазић 3, а Ребић и Тејић по 2.

Директан пренос сте могли да пратите и на нашем сајту:

Прва четвртина:

Звезда стартује у петорци Вилијамс, Џенкинс, Дангубић, Митровић, Марјановић. Први напад је за Звезду и Џенкинс одмах креће ка кошу и добија два слободна бацања која погађа за почетну предност. Дангубић из чисте ситуације погађа тројку и Звезда води 5:0 након првог минута игре. Џенкинс наставља сјајним продорима да мучи противничку одбрану, поентира уз фаул и погађа већ своје треће слободно бацање. Након два минута Џонс постиже прве поене за Солнок. Након три минута игре поенима Дангубића и Џенкинса Звезда води 10:2. Након њих се и Марјановић уписао у листу стрелаца, а противник стао у зону, али је на пола прве четвртине пробија Митровић. Вилијамс се уписује у стрелце са слободних бацања и Звезда и даље држи максималних +8, 16:8. Сада се игра знанто убрзала и лакше се поентира на обе стране, а Вилијамс погађа другу тројку за Звезду за +9 на три минута до краја. Митровић поентира уз фаул, прилика да Звезда поново постигне три поена у нападу коју наш капитен не користи. Војвода наставља далекометну паљбу Солнока, али Митровић одржава предност. Серијом 7:0 у последњем минуту домаћи потпуно анулирају предност Звезде. Прва четвртина се завршава резултатом 27:26 за Звезду.

Друга четвртина:

Звезда се одбранила у првом нападу, а Блажич поентирао уз фаул из контре. Наши играчи су у првом минуту направили три личне грешке, а од чега две Лазић који је због симулирања добио и техничку. Јовић погађа нову тројку за 33:27. Лазић са карактеристичне позиције из ћошка даје нову тројку за Звезду. Звездина агресивна одбрана ствара проблеме противничким играчима, али је проблем што је Звезда након два минута већ изашла из бонуса тако да са пенала домаћи одржавају заостатак ма -5 након три минута игре. У петом минуту Звезда води 41:34. Вилијамс у овим тренуцима решета кош противника далекометном паљбом, па двоцифрен заостатак тера тренера Алексића на први тајм-аут. 44:34, уз три тројке Вилијамса. На три минута пре краја Дангубић сјајним закуцавањем прекида мини серију домаћих и Звезда и даље има пристојну предност. На другој страни, Војвода прво шутем, затим и продорима мучи Звездину одбрану и смањује на -6 на два минута пре краја полувремена. Какво закуцавање Стефана Јовића из контре и за разлику од првог дела, прекида нову серију Солнока у последњем минуту. Крај полувремена, 49:42 води Црвена звезда. Вилијамс је дао 12 поена, Митровић 8, Дангубић 7.

Трећа четвртина:

За разлику од Солнока, Звезда користи први напад и то преко Џенкинса. Нови поени Џенкинса за +11, поново добро отвара четвртину Звездин бек. Марјановић наставља серију и након само минут и по Алексић тражи тајм-аут. Дангубић наставља серију тројки, погађа одмах после њега и Џенкинс, Звездини играчи сипају са свих страна. Милошевић постиже прве поене за свој тим након три и по минута и прекида Звездину серију 11:0. Али само на кратко, Џенкинс погађа и за три поена! Звезда након четири минута игре води 63:44. Иде Џенкинс, то се чекало од почетка сезоне! Дангубић закуцава и он иде на двоцифрен број поена, а Звезда на +23 након пет минута игре. Радоњић шаље на клупу иницијаторе ове сјајне серије и темпо опада, али Звезда и даље игра јако добру одбрану и држи предност, 70:47 на два минута до краја. Ребић добија прилику у последњем минуту овог дела. Блажич погађа слободна бацања за нову максималну предност, +27. Калинић за +30. Том предношћу се иде на паузу, Звезда води 77:47, а резултат у овој четвртини је био 28:5.

Четврта четвртина:

Звезда ову деоницу почиње у петорци Ребић, Лазић, Блажич, Тејић и Цирбес. Немац губи лопту у првом нападу, очигледно је у јако лошој форми овог месеца. Након тога прави и личну грешку. Поново Звезда брзо и без потребе излази из бонуса на истеку другог минута четвртине, али Солнок и даље не успева да пронађе пут до коша. И коначно први кош за Црвену звезду, Цирбес је погодио након два и по минута. Ова петорка Звезде се уклопила у сивило домаћег тима, доста се шутира и промашује на обе стране, по један кош смо видели за четири минута игре. Сјајна рампа Цирбеса над Лорантом, дефинитивно нешто најзанимљивије што смо видели у овој четвртини, након сјајног темпа у трећој деоници. Џонс постиже прве поене након дуже времена тачно на половини четвртине. Погађа Марко Тејић за Звезду. 81:56 на четири минута до краја. Много греше наши играчи у овим тренуцима, видљива је неуиграност ове петорке где због фаулова Цирбес Тејић игра центра, а Калинић крилног центра. Блажич погађа тројку након два промашаја. 86:58 води Звезда пред последња два минута. Калинић враћа предност на 30 поена, добра игра под кошем Звездиног универзалца. Након тога исти играч губи лопту, али се делимично искупио још једном одличном рампом. На крају наш тим добија овај меч убедљиво 89:65.

Повезане вести

8 comments

MILAN KG нов 9, 2014 at 22:06

bravi samo napred ja fudbal ne gledam dok je trener Lalatovic,dok su tu Katai,Rakic,Bosancic… samo kosarka bravo ljudi samo tako nastavite podrska Radonjicu GAZI ZVEZDO!!!!!!!

Reply
Delija mp нов 10, 2014 at 02:33

Nemoj da lupas,u fudbalu su dovedeni samo koji su bili slobodni,otislo nam je pola tima i svi su rekli da se ova sezona zrtvuje zbog stabilizacije kluba.Polovinu tima cine igraci ispod 21 god.
Dok u kosarci je dovedeno najbolje iz zemlje plus Vilijams koji je odlican igrac,takodje mlad tima.
Kao drugo kosarka i fudbal ne mogu da nam se porede,u kosarci smo vicesampioni sveta,a u fudbalu ne mozemo da se kvalifikujemo na bilo koje veliko takmicenje.Klubska kosarka nam je na vrhunskom,dok fudbal na ocajnom(tvrdnja da nismo 7-8 godina igrali bilo koje evro takmicenje,dok smo u kosarci igarali evro ligu i bili polufinalisti evro kupa,sto je u fudbalu domen naucne fantastike)

Reply
pera нов 9, 2014 at 21:53

Dobro odigrana utakmica, konačno šansa za sve igrače. Mora da se da šansa mladima a biće i utakmica gde mogu da odigraju i Kaplanović i Čvorović.Trener treba da se seti da odmori povremeno neke igrače, pogotovo u ABA na domaćem parketu. Bitno je da je Djenka kao najbolji šuter tima počeo da pogadja to je znak da u Španiju idemo spremni i da treba da damo sve da dobijemo meč sezone po meni.

Reply
Villa нов 9, 2014 at 19:47

Nisam ni sumnjao. Bravo Zvezdo, bravo Djenka. Prosle godine Makabi nas jedva dobija, ove godine Olimpijakos. Znaci sampioni Evrope se provlace u Beogradu, ja sam zadovoljan, samo tako nastavite.

Reply
Marko нов 9, 2014 at 19:35

Ovako treba da se igra i u El,opusteno u napadu a ne komplikovano i da svaka lopta ide Bobiju i ostatak ne daje svoj doprinos.Od Cirbesa ocekujem da se u EL ukljuci u Aba ligi i moze proci sa ovakvom igrom i Dangubic moze i mora mnogo bolje kao u Megi.Trener treba vise da ga koristi,da se i njemu neke lopte daju,oslobodi se i ide ide na prodor kao sto je to ranije fantasticno radio.Mislim da nam treba jedna dobra cetvorka,ili da Radonjic poradi na Tejicu vidi se da Mitrovic ne moze sam pogotovo u Evroligi.

Reply
zoran нов 9, 2014 at 15:56

ima neko link

Reply

Leave a Comment