Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Звезда дочекује Колубару

Рукометаше Црвене звезде већ у петак очекује нови меч у Супер лиги Србије. Црвено-бели дочекују последњепласирану Колубару, која је без бодова у досадашњих седам кола. Утакмица у београдској дворани Шумице почиње у 18 часова и 30 минута.

10679700_824352990958932_5169402088508429559_oЕкипа Ненада Перуничића је успешно пребродила тешко гостовање у Нишу тријумфом против Железничара и сада улази у серију лакших дуела. Први такав меч је против екипе из Лазаревца у којем је Црвена звезда апсолутни фаворит. Војислав Брајовић се вратио у екипу и са пет погодака против Железничара наговестио да ће, како сезона буде одмицала, бити све бољи. Стефан Радоничић је пружио најбољу партију од доласка постигавши седам голова, а на висини задатка је био и Виктор Матичић, који је такође одиграо свој најефикаснији сусрет у сезони са шест постигнутих погодака. Ипак, млади Дејан Бабић је у финишу био стрелац пресудних голова, био је прави меч-винер и утакмица у Нишу ће знатно допринети његовом све већем самопоуздању у наставку шампионата. Екипа из Љутице Богдана је тренутно трећа са девет освојених бодова, а испред су Југовић са 10 и Металопластика са 12 бодова.

Звезда је у последњих осам сезона од 16 првенствених сусрета против Колубаре добила осам, три пута је било нерешено, а пет утакмица је екипа из Лазаревца решила у своју корист. Од осам мечева у Београду, црвено-бели су тријумфовали у чак седам, а једна утакмица је завршена ремијем.

Ова два клуба су претходних година били у врху српског рукомета, чак су се директно борили и за титулу. Звезда је у сезони 2007/08 до трофеја стигла са седам бодова испред Колубаре, а ривал се реванширао у сезони 2009/10, када је освојио једину титулу првака у клупској историји са четири бода предности у односу на црвено-беле.

Међутим, ситуација се недавно променила, па је Колубара због финансијских проблема остала без најбољих играча. Прво име екипе је повратник у табор зелено-црних, Милан Вучићевић, а добре партије пружају Илија Радојичић и Милош Тривић. Ипак, екипа је закуцана за дно табеле без бодова, а на гостовању против Звезде тешко да могу да учине нешто озбиљније осим што часнијег пораза.

Црвено-бели су велики фаворити на предстојећем мечу. Очекује се убедљива победа домаћег састава, нова два бода и наставак трке за висок пласман.

                                                    Црвена звезда – Колубара

                                                    8. коло Супер лиге Србије

                                                     петак, 14. новембар 2014.

                                            СРЦ Шумице – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment