Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Најава: Црвено-беле дочекују АБУ Баку у Челенџ купу

Звездине рукометашице ће предстојећег викенда оба пута угостити азербејџански Абу Баку у мечевима трећег кола Челенџ купа. Утакмице ће бити одигране у Спортском центру Вождовац на Бањици у суботу од 20 часова и 15 минута и у недељу од 18 часова и 15 минута.

Црвено-беле ће бар овог викенда скренути мисли са суморне сезоне у Супер лиги Србије и покушати да се усредсреде на ривала из Азербејџана. Биће то други излазак рукометашица Црвене звезде на евро сцену. Клуб је у сезони 2011/12 први пут учествовао у европским такмичењима. Тада је екипа Славенка Жерајића два пута поражена од Локомотиве из Загреба. У Београду су гошће славиле са 26:21, а у Загребу је било 24:22 за Локомотиву. Звезда је у београдском сусрету имала подршку навијача, па би било лепо када би се нешто слично и сада поновило, јер екипа оба меча игра на домаћем терену. У поменутом двомечу против Локомотиве Данијела Мистрић је постигла 15 голова, Маја Луковић 10, а Тамара Бокарић седам. Из тог састава у црвено-белом табору је остала само Снежана Лежаја, сада први голман екипе из Љутице Богдана. Екипа је услед лоше финансијске ситуације доживела велике промене пред ову сезону, што се одразило на резултате. Жерајићев тим је сада знатно подмлађен, а узданице садашњег састава су Војислава Ђорђевић, капитен Катарина Манчић, Тамара Никић, Снежана Лежаја, Јелена Ђорђевић, Николина Антонић, Сабина Карадиновић… Поред њих за такмичење у Челенџ купу лиценциране су Катарина Анђелковић, Владислава Ђокић, Маја Домби, Анђела Гуџић, Ивана Михајловић, Наташа Радуловић, Ивана Сикимић, Исидора Сујић и Дарјана Вуклиш.

100100 (1)wchallengeАБУ Баку је прихватио да се оба меча треће рунде Челенџ купа играју у Београду свестан свог квалитета знајући да Звезда ове сезоне бележи лоше резултате у националном шампионату. Азербејџански тим је знатно искуснији од Црвене звезде и по годинама рукометашица и по интернационалном искуству, јер овај клуб има континуитет наступа у европским куповима дужи од једне деценије. На списку лиценцираних играчица екипе из Бакуа за Челенџ куп налази се 19 имена: Марта Абасова, Гунел Алијева, Сабина Дегтјарева, Ирана Гасимова, Јана Горнак, Гана Јафарова, Ајнур Калмикова, Вафа Мамадова, Мадина Мусајева, Сакина Мусајева, Сабина Мустафајева, Сабина Нуријева, Оксана Орехова, Олга Погоњина, Хулија Поладова, Елнара Руденко, Улвија Шарифова, Сабина Смагина и Инара Јусибова. Занимљиво, али екипа београдског БМС Милениума успела је прошле сезоне да избаци АБУ Баку из Челенџ купа са две победе у осмини финала (33:29 и 29:26). У недељном мечу у Београду АБУ Баку ће се формално водити као домаћин, а утакмице ће судити двојац из Босне и Херцеговине, Александар Јовић и Недим Арнаутовић, док ће делегат бити Ања Фрешер из Словеније.

8

У сваком случају Црвена звезда нема шта да изгуби у овим дуелима. Екипа Славенка Жерајића треба да одигра храбро, максимално растерећено, пожртвовано у одбрани, а још ако и навијачи подрже клуб Азербејџанке могу да се нађу у великим и неочекиваним проблемима. Чак и ако гошће буду стекле осетнију предност, рукометашице црвено-белог тима треба да се максимално боре, јер ће њихови наступи и резултати ући у клупску историју, а ако нека Звездина играчица буде посебно голгетерски расположена може и да обори рекорд Данијеле Мистрић, која је са 15 погодака рекордер клуба по броју голова у Европи. То су свакако довољни мотиви да млади састав Звезде од првог минута свим снагама крене напред, па шта буде на крају овог европског двобоја.

 

                                  Црвена звезда (Србија) – АБУ Баку (Азербејџан)

                                                3. коло Челенџ купа 2014/15

                                                     СЦ Вождовац – Београд

                                         субота, 15. новембар 2014,  20:15 часова

                                        недеља, 16. новембар 2014,  18:15 часова

Повезане вести

Leave a Comment