Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Убедљив пораз хокејаша против водећег Беостара

Хокејаши Црвене звезде нису успели да прекину серију пораза на старту нове сезоне. Црвено-бели су поражени на новобеоградском клизалишту “Пингвин“ од Беостара резултатом 3:12 (0:1, 3:3, 0:8) у петом колу шампионата Србије.

Ништа није наговештавало овако убедљив пораз Звезде после две трећине. Трофејни клуб је био потпуно равноправан ривал водећем тиму на табели, који је уочи последње деонице имао предност од 4:3. Међутим, тада су црвено-бели потпуно пали и дозволили противнику да постигне чак осам погодака. Нерешиве енигме за црвено-бели тим били су Беостарови странци Павел Кинкор и Дмитри Гнитко. Кинкор је постигао пет голова уз две асистенције, а украјински хокејаш, Гнитко, је поред три поготка имао и три успешна додавања. Никола Лазаревић је два пута погодио мрежу, а по једном је то пошло за руком Божидару Игњатовићу и Александру Коларићу, док је капитен Филип Петровић имао три асистенције. Кинкор је тренутно са 12 голова најбољи стрелац првенства, док је Гнитко са 21 поеном (девет голова и 12 асистенција) најбољи у категорији поентера.

По један гол за Звезду постигли су Јовица Рус, Ненад Милинковић и Љубомир Ђорђевић, а Рус је имао и две асистенције, па је са три поена био најбољи играч у редовима црвено-белих.

Ово је био већ трећи Звездин пораз у три меча, па је екипа тренутно на последњем, петом месту, без бодова, док је Беостар први са 11 бодова из четири сусрета.

Повезане вести

Leave a Comment