Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Дупли програм у „Шумицама“

Данас нас очекује дупли програм у „Шумицама“, одбојкаши Звезде од 17:30h дочекују Инђију, а након њихове утакмице (у 20h), на терен ће и одбојкашице Црвене звезде, које дочекују Крагуј.

У последњем мечу петог кола Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде играју са Инђијом. Наш тим је ушао у серију победа, и одлично је стартовао у Купу изазивача и Купу Србије остваривши максималне победе против својих ривала. Пре ове две утакмице савладана је Војводина у дербију кола (3:2), а између њих, у Кладову, пао је Ђердап (3:0). Серија би требало да се настави против новог суперлигаша – екипе Инђије.

Одбојкашки клуб Инђија је на крају прошле сезоне заузео друго место у Првој лиги Србије, и на тај начин обезбедио бараж меч за попуну Суперлиге Србије, против суботичког Спартака. Победили су их са 3:0 у победама, препустивши противнику само један сет у три меча, и остварили историјски успех. Добро су стартовали ове сезоне у суперлигашком каравану, остваривши три победе у четири кола, од тога две тесне у гостима (Нови Пазар и Раднички), док су на домаћем терену победили Рибницу (3:1), а пре тога су убедљиво поражени код куће од Спартака из Љига (0:3). Пред ово коло, заузимали су пету позицију са седам поена.

Црвено-бели су тренутно други на табели са 9 освојених бодова, а следеће среде играју реванш меч II кола Купа изазивача против Хапоел Мате-Ашера, па би победом против Инђије могли мирно да отпутују у Израел. Верујемо да ће остварити нову победу, па позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“ и помогну им у томе. После утакмице одбојкаша, останите и подржите и одбојкашице Црвене звезде које у оквиру петог кола Wiener Städtische Суперлиге дочекују Крагуј.

Познато је да црвено-беле мало слабије отварају сезону, али и да им форма расте како време одмиче. Млади тим Звезде је везао три узастопне победе. Прво је побеђен Спартак из Суботице у дербију кола, а затим је остварена и убедљива победа у Лајковцу против Железничара (3:0). Прошле среде, црвено-беле су одлично стартовале у Купу ЦЕВ, победивши словеначки Калцит у гостима максималним резултатом. Адела Хелић се опоравила од повреде, и била је најефикаснија у последњих неколико мечева, а и даље се чека наступ Николине Лукић. Што се тиче домаћег шампионата, одбојкашице Звезде се тренутно налазе на петој позицији са седам освојених бодова. Са друге стране, Крагујевчанке, које су од ове сезоне у друштву најбољих (такође су кроз бараж дошле до елите, избацивши Јединство из Ужица), тренутно се налазе на шестој позицији са бодом мање од наше екипе, а оствариле су по две победе и два пораза у прва четири кола. И то, код куће су оствариле две победе (Колубара – 3:0, Раднички (Бг) – 3:1), а у гостима су два пута поражене (НИС Спартак – 0:3 и Железничар – 1:3).

И одбојкаши и одбојкашице желе да наставе са победама, утакмице оба клуба су (благо речено) слабо посећене у Београду, а подршка њима много значи, и свакако је заслужују, па зато још једном позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“, и пруже подршку нашим тимовима. Одбојкаши имају мало незгодан термин, јер им се утакмица преклапа са опроштајем Дејана Станковића од Звездиног дреса, али, ко не буде ишао тамо, може да пружи подршку одбојкашима, а ко буде ишао на „Маракану“, може да продужи после до „Шумица“ и пружи подршку нашим одбојкашицама.

Идемо до нових победа!

V коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда Инђија,

СЦ „Шумице“, субота, 15. 11. 2014. године, 17:30h

Црвена звезда Крагуј,

СЦ „Шумице“, субота, 15. 11. 2014. године, 20h

Повезане вести

Leave a Comment