Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Баркос: У Звезди су ме саботирали, али нећу тужити клуб, размотрио бих понуду да се вратим!

Eрнан Баркос, данас трећи стрелац бразилске лиге, у дресу Гремија, а некада „Варкос“, човек кога су у Београду, према његовом сведочењу тукли и саботирали, те је постигао свега 3 гола у 21 утакмици и вратио се у Јужну Америку са епитетом највећег промашаја Звезде у скоријој историји, говорио је за „Вечерње Новости“ о боравку у Звезди.

„Зар ме се навијачи сећају? Невероватно, било је то пре много година, а ништа нисам показао. Дошао сам у Звезду са жељом да останем заувек. Нисам знао за надимак, али наравно да су ме звали тако. Сам себе бих назвао Варкос! Нигде нисам тако слабо играо као у Звезди. Највећи проблем ми је био језик.“

Искусни фудбалер и даље се сећа ружних успомена из Београда.

„Салас, Молина и ја нисмо дочекани на најбољи начин. Осећали смо се веома лоше, јер су нас поједини играчи саботирали. Не сви, неки једноставно нису знали како да причају са нама и устезали су се, али било је оних који нису хтели да нам додају лопту. Не сећам се више о којим играчима је реч“.

Сећа се Баркос и физичког обрачуна са Ненадом Јестровићем.

„Имао сам проблем са њим. Али, то је био јединствен случај. Нисам се тукао са осталима, али смо имали велике разлике у мишљењу. Све то је много утицало на игру. Ако ти неко не даје лопту, мање су шансе да ћеш дати гол. Не жалим због себе, снашао сам се ја после. Жао ми је што су појединци играли против клуба и дивних навијача“.

Он је задовољан, и поред свега, јер му је то било прво европско искуство и неће тужити клуб. Чак би размотрио повратак!

„Захвалан сам Звезди зато што ми је пружила прилику да се играм у Европи. Били су то дивни дани, навијачи су правили сјајну атмосферу на стадиону. Да нисам имао тај проблем у свлачионици, сигурно бих остао. Нећу тужити клуб, шта бих имао од тога? Ако би ме звали да се вратим размотрио бих понуду, зашто да не? Немам никаква лоша осећања према Звезди, чак ни према тим играчима са којима сам имао проблема. Ко зна зашто се тако понашају. Играо сам после са једним српским фудбалером, Марком Зорићем. Са њим сам имао одличан однос, тако да не стављам све Србе у исти кош“, закључио је Баркос.

Повезане вести

8 comments

dejo нов 18, 2014 at 23:34

Klosari su bojkotovali ovog cobekakoji se kasnije dokazao u drugim klubovima…uostalom…klosari su i upropastili Zvezdu!!! 👿

Reply
Luka нов 16, 2014 at 13:44

Sve je ovo verovatno istina, nema on nikakvog razloga da izmišlja sada kad je pokazao kakav je igrač i kad može da bira gde će. Svaki novi dan nam razotkriva po još jednu sramnu epizodu iz FK.

Reply
dejca нов 16, 2014 at 15:26

Pa sam priznaje da nikad slabije nije odigrao nego kod nas…

Reply
Vaske_tb нов 16, 2014 at 21:44

Naravno da priznaje kad je na 21-oj utakmici dao svega 3 gola. Ali i pored toga, delovalo je kao da je došao jako fizički nespreman, a da su ga pojedinci sabotirali, to je tačno. Ko god je dolazio na utakmice to je mogao lako da vidi. I ne samo njega, dosta stranaca iz tog perioda se slično provelo.

Reply
mmmm нов 18, 2014 at 22:14

Kako ne bi bio los kada su se tako ophodili prema njemu. Klasicne klosarcine, nema goreg mentaliteta nego kod naseg naroda.

Reply
Luka нов 17, 2014 at 00:45

Nije to sporno, igrao je katastrofalno. Važno je ovo drugo što je rekao o sabotiranju na terenu, koje smo već više puta gledali sa strancima, a prećutkivali ili odbijali da priznamo sebi da se to može desiti u našem timu.

Reply
Dejo нов 16, 2014 at 13:12

Hajde dovedi Barkosa u nasu Crvenu Zvezdu sad za zimski prelazni rok u nasoj Crvenoj Zvezdi i Terzicu reci Lalatovicu da upari ovaj tandem Barkos Jovic jer bi to mogao biti dobar tandem nase Crvene Zvezde ❗ 😀

Reply
dejca нов 16, 2014 at 10:59

Na kraj ispade covek, nema razloga da ne verujem u ovo sto je izjavio…

Reply

Leave a Comment