Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокејаши поражени у вечитом дербију

Хокејаши Црвене звезде изгубили су меч шестог кола Првенства Србије против Партизана у леденој дворани Пионир резултатом 2:7 (1:1, 0:3, 1:3).

Црвено-бели су рано повели са 1:0 и одржавали предност, али су до краја прве деонице играчи вечитог ривала успели да изједначе на 1:1. До половине утакмице Звезда је била равноправан ривал браниоцу титуле, али су након тога посустали и примили већи број голова. Хокејаши Црвене звезде су на крају смањили на 2:7 и тако затворили меч поготком.

Голове за црвено-беле постигли су Алекса Јовановић и Стефан Гачић, док су на другој страни по два поготка постигли Марко Бркушанин и Алекса Луковић, а по један Драган Комазец, Марко Миловановић и Миодраг Павловић. Комазец је имао и три асистенције, а Миловановић две.

Иначе, договором ових клубова вечити дерби који је игран на старту ове сезоне (завршен резултатом 8:2 за Партизан) неће се рачунати као такмичарски, већ пријатељски сусрет, а меч првог кола између Звезде и Партизана ће бити накнадно одигран. То је још једна у низу чудних одлука у српском хокеју, јер је првобитно овај сусрет рачунат као првенствени, тако да сада Звезда у три одигране утакмице има скор од три пораза (Тиса Волан 1:6, Беостар 3:12 и Партизан 2:7) и налази се на последњем петом месту на табели.

Повезане вести

Leave a Comment