Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Вујанић и Одри прва појачања у прелазном року

Прелазни рок у атлетици почиње 20. новембра, а већ сада је познато да ће Црвену звезду појачати два талентована атлетичара, Стефан Вујанић и Давид Одри.

Стефан Вујанић има 20 година, а почетком ове године је у трци на 100 метара истрчао лични рекорд од 10,89 секунди, након чега је имао повреду стопала која га је спречила да оствари још боље резултате. Пре две године је скакао у даљ 7,02 метара, па би могао да се поново опроба у овој дисциплини или у троскоку у зависности од процене Звездиног тренера Невена Ранића. Вујанић у Звезду долази из Атлетског клуба Нови Београд, а у наредном периоду ће покушати да обори лични рекорд и пласира се на Европско првенство за млађе сениоре у Талину средином наредне године. Норма за ово такмичење је 10,60 секунди.

Давид Одри у трофејни клуб стиже из БСК-а. Потиче из спортске породице, јер је и његов отац Атила трчао 400 метара, а мајка Вишња се такмичила на дужим деоницама. Давид, који ће и следеће године бити јуниор, је почетком сезоне имао резултат од 49,40 на 400 метара, али је и он због повреде стагнирао. Трчао је и 200 метара у дворани, а због изражене брзинске издржљивости би врло лако могао да се преоријентише на 800 метара.

Нема сумње да ће два значајна појачања бити од велике користи Црвеној звезди, која наставља да јача своје редове у покушају да после паузе од неколико година врати шампионску титулу у своје витрине и у конкуренцији атлетичара, јер њихове колегинице годинама освајају трофеје и доминирају домаћом сценом.

Повезане вести

Leave a Comment