Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Учинак Звездиних евролигашких ривала: Порази Валенсије и Галате, остали славили

Црвена звезда савладала је Крку у 8. колу АБА лиге и на тај начин задржала максималан учинак у регионалном такмичењу. С друге стране, њени ривали из групе Д Евролиге имали су променљив учинак протеклог викенда.

У АЦБ лиги, одакле Звезди стижу два ривала, против којих је наш тим славио у првом кругу такмичења, Валенсија је убедљиво поражена, док је Кућа Лаборал лако славила.

Барселона – Валенсија 76:57

Барселона је савладала Валенсију веома лако, зауставила је на 57 поена, а гости су се држали у игри само у првој четвртини, која је завршена резултатом 19:17. Након тога, домаћи су убедљиво водили током читавог меча, и са више од двадесет поена предности, да би Валенсија последњи трзај направила добивши трећи период, резултатом 15:13. Ипак +14 Барселона није испустила у последњој четвртини, већ је додала гас и предност додатно увећала, па је на семафору након 40 минута стајало 76:57.

Рибас је убацио 14 поена (2/2 за три, 3/5 за два), уз 5 асистенција, 2 скока и 2 украдене лопте, Лишчук је додао 12 (5/6 за два), уз 3 скока, а Лончар и Ван Росом по 10, уз пет скокова овог другог. Изненађујуће лоше одиграли су Лучић, који за 20 поена није убацио поене, исто као Харангоди, док су Дубљевић са само 2 и чак 4 изгубљене лопте и искусни Сато са 3 такође подбацили, па гости нису могли да прођу боље.

Поред тога, Ван Росом је доживео повреду леђа, због које ће одсуствовати до краја године.

 

Лаборал Кућа – Лагун Аро 79:62

Након дебакла на свом терену, против нашег клуба, Кућа је успела да се врати у живот и савлада фењераша, лако и убедљиво. Гости су добили прву четвртину 22:17, али је то било све што су урадили у овој утакмици. Кућа је решила преостале три деонице у своју корист и славила убедљиву победу, тек трећу у седам утакмица у овој сезони.

Сјајан је био Ертел са 15 поена, 8 асистенција и 3 скока, док су га одлично пратили Бертанс са 13 (4/7 за три), Козер са 12 и Шенгелиа са 11 поена. Ајверсон је имао по 9 поена и скокова. Хамилтон је убацио 8, а Сан Еметерио 7.

IMG_2301

У литванској лиги, Нептунас је наставио са добрим играма на свом терену и савладао Лиеткабелис.

Нептунас – Лиеткабелис 98:86

Домаћи су били убедљиви и ефикасни, решивши меч у трећој четвртини, који су добили резултатом 28:19, док су прва и четврта завршене нерешеним резултатом, а још једном се посебно истакао Гајлијус, који је убацио чак 26 поена(3/4 за два, 4/7 за три, 8/11 слободна бацања), уз 4 скока и по 3 асистенције и украдене лопте, за индекс 34. Мажеика је убацио 20 поена, Василијус 14, уз 5 скокова, а Димша 8, док је Галдикас ухватио 6 лопти.

Нептунас је тренутно на деоби другог места, са скором 10:2, иза Жалгириса, који има један пораз.

У Турској је одигран вечити дерби.

Фенербахче – Галатасарај 85:74

Фенер је уз сјајну партију Немање Бјелице и 18 поена, лако савладао Галатасарај, који је везао два пораза у два битна меча. Поред тога, Владимир Мицов је доживео повреду, па неће моћи да наступи против нашег клуба у петак. Домаћи тим имао је чак +19 на полувремену и постигао је 50 поена, па су гости до краја утакмице успели само да смање заостатак и доживе колико-толико пристојан пораз, али и продубе кризу у којој се налазе. Поред повреде Мицова, постојала је могућност да због финансијских проблема дерби не играју Гонлум и Алдемир, док се помиње и могућност да се на то одлуче Арадори, Вујукас и Џаваи, што би уз повреду Мицова представљало нерешив проблем за Турке.

IMG_8477-281

Галата је имао свега четири расположена играча, па је Ерцег убацио 18 поена, Аројо 15, Гонлум 14, а Мицов 11. Гулер је додао 8.

У Грчкој, Oлимпијакос је теже него што се очекивало дошао до победе.

Аго – Олимпијакос 54:64

Грци су забележили четврту везану, а укупно пету победу у шестом колу грчог првенства. У утакмици са малим бројем поена, против екипе која је изненађујуће у горњем делу табеле на старту шампионата, Олимпијакос је до победе дошао у последњој четвртини, у коју су ушли са свега пола коша предности. Ипак, у последњих 10 минута дозволили су противнику својом карактеристичном одбраном да постигну свега 5 поена, па су решили утакмицу резултатом 64:54.

Данстон је забележио 11 поена, уз 4 скока и 3 блокаде, Лафајет је убацио исто толико, уз 3 скока, а Манцарис је био сјајан са 9 поена, 7 скокова и 6 асистенција. Спанулис је додао 8, уз 3 асистенције, а Слукас 5, уз 4 успешна додавања. Петвеј је постигао 4 поена, уз 7 скокова и 4 блокаде.

29

Занимљиво, Олимпијакос је наступио у овом мечу са 9 играча, и даље без Принтезиса и Лојеског.

Повезане вести

Leave a Comment