Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Хапоел Мате-Ашер Ако – Црвена звезда, реванш утакмица II кола Купа изазивача

Одбојкаши Црвене звезде су у серији одличних резултата, али немају времена за опуштање, јер их очекује реванш утакмица II кола Купа изазивача против екипе Хапоел Мате-Ашер Ако. У првој утакмици, у Београду, наш тим је био убедљив, и победио са 3:0, па је нашем тиму потребан још један бод да би прошли у следећу фазу такмичења. Да подсетимо, према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 или 3:1 се добијају три бода, док за тријумф од 3:2 у сетовима, победник добија два бода, поражени један, а даље пролази екипа која у два меча освоји више бодова. У случају да тимови буду изједначени, играће се „златни сет“, који ће одлучити ко пролази даље.

За црвено-беле су Израелци свакако били непознаница, али, након првог меча већ знају од којих играча им прети највећа опасност. Као што је напоменуто, та утакмица је завршена у три сета, али би требало имати у виду да су сва три сета су завршена тесно, а у трећем је противник водио са 19:13, али то није обесхрабрило одбојкаше Звезде, који су заиграли на свом нивоу, и преокренули резултат у своју корист. Нема сумње да је квалитет на страни Црвене звезде, али, наравно, потребо је то и показати на терену. Наравно, свесни су тога наши одбојкаши, као и тренер, Драган Кобиљски:

„Трудићемо се да што више утакмица одиграмо у Европи. У Израел одлазимо са максималним бројем бодова, пошто смо у Шумицама победили са 3:0. Знамо да тамо морамо да идемо на победу ако хоћемо да прођемо даље. Мислим да имамо квалитет и да смо психички спремни за једну тешку борбу. Надам се да ћемо се оданде вратити као победници.“

Слично размишља и Филип Стоиловић, најефикаснији играч Звезде ове сезоне, а преноси званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Потрудићемо се да победимо и у Израелу и са две победе прођемо у наредну рунду такмичења. На првом мечу у Шумицама смо упознали све њихове врлине и мане. Пробаћемо да искористимо све њихове грешке и да их зауставимо у нападу.“

Пред ову утакмицу, Хапоел је био убедљив у домаћем шампионату против Хапоела из Јерусалима (3:0), док је наш тим у Првенству Србије максималним резулатом победио Инђију. Нешто више о овом противнику сте имали прилику да прочитате на нашем сајту у оквиру најаве прве утакмице између ова два тима, па нам за крај остаје да пожелимо срећу нашем тиму, и да обезбеде пролаз у следећу фазу. Победник овог двомеча у следећој фази такмичења играће против поражене екипе из меча шеснаестине финала Купа ЦЕВ, у којој ће играти Лоима Раисио (Финска) и Асе Леник (Белгија). У првој утакмици, белгијска екипа је као гост била успешнија (3:1).

Идемо до нове победе!

II коло Купа изазивача:

Хапоел Мате-Ашер Ако Црвена звезда,

Дворана: „Ејн Сара“, Нахарија, среда, 19. 11. 2014. године, 18:45h

Повезане вести

Leave a Comment