Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле путују у Врбас

Серија тешких противника за кошаркашице Црвене звезде наставља се гостовањем екипи Врбаса у седмом колу Прве женске лиге Србије. Меч се игра у петак од 19 часова у дворани “Драго Јововић“ у Врбасу.

Звезда је у серији од три пораза против јаких екипа и тренутно заузима седмо место на табели са скором 2-4, али без обзира на снагу наредног ривала, млада екипа ће дати све од себе да направи брејк на тешком гостовању. Тим Драгана Вуковића ове сезоне није славио на гостујућим паркетима, али игра коју су црвено-беле пружиле против актуелног шампиона Радивоја Кораћа у прошлом колу даје наду да би Александра Катанић и друштво могле до изненађења у Врбасу. Проблеми у Звездиној игри су првенствено у великом броју изгубљених лопти. У досадашњих шест кола екипа је имала укупно 132 изгубљене лопте, а више лопти је у шампионату губио само Србобран (140). Млади тим најтрофејнијег српског клуба не прави толико фаулова као велика већина осталих клубова, јер је до сада направљено 107 личних грешака, а мање фаулова је имала само екипа Бора (101). У шуту из игре Звезда је тренутно седма у лиги са 39,9 одсто и ту постоји велики простор за напредак. Са друге стране, црвено-беле су одлична скакачка екипа, јер тренутно са 239 ухваћених лопти заузимају високо друго место, одмах иза екипе Кораћа (252). Екипа је друга у лиги и по броју украдених лопти (72), а трећа по броју асистенција (108). Када се томе дода да Звезда има убедљиво најмлађи састав у лиги са просеком од око 16 година, онда се не може ни очекивати да тако млад тим побеђује најјаче ривале који имају знатно искусније екипе.

Александра Катанић и даље има сјајне бројке у овој сезони. Бележила је 16,8 поена, 8,3 скокова (феноменалан учинак за једног плеја), седам асистенција, 2,8 украдених лопти и индекс од 22,7. У свим наведеним статистичким категоријама је лидер клуба. Снежана Богићевић је бележила 12,3 поена и 6,8 скокова, Невена Наумчев 11,3 поена, 4,8 скокова, 3,5 асистенција и 2,3 украдене лопте, а Мина Ђорђевић 10,7 поена, 7,7 скокова и две украдене лопте по утакмици.

Врбас је тренутно трећи у шампионату са скором 5-1. Имају други проценат шута за два поена у лиги од 50,6 одсто, али су по прецизности у шуту за три поена тек 11. у првенству са 22,4 одсто. По броју скокова су четврти тим лиге, а једини пораз доживеле су од крагујевачког Радничког, који има исти скор као и Звезда у досадашњих шест кола. Најбољи стрелац екипе је Латинка Душанић са 16,8 поена уз 6,2 скока и две украдене лопте. Центар Тамара Рајић је први скакач лиге са 12 ухваћених лопти по мечу уз 12,8 поена и 2,2 украдене лопте. Наташа Бучевац је бележила 14,4 поена, 7,2 скока и три украдене лопте, док је Миљана Џомбета у шест мечева имала учинак од 10,8 поена и 3,3 асистенције. Не треба заборавити ни Тијану Цукић, која је са 3,7 асистенција најбоља у екипи, а има и збирно најбоље проценте шута од свих саиграчица.

Пред Звездом је још један тежак задатак, али не и недостижан. Ако је Раднички могао да савлада екипу Врбаса зашто не би и београдске црвено-беле, али мора се напоменути и да Врбас ове сезоне није поражен на свом терену.

                                                 Врбас Медела – Црвена звезда

                                                7. коло Прве женске лиге Србије

                                                       петак, 21. новембар 2014.

                                       ХалаДраго Јововић – Врбас, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment