Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Најава: Галатасарај – Црвена звезда Телеком

Почиње други круг прве фазе Евролиге, а Црвена звезда у добром расположењу путује у Истанбул на меч шестог кола Групе „Д“. Црвено-бели су и даље непоражени у АБА лиги, а пре тога су декласирали Лаборал Кућу у Виторији, и на тај направили значајан корак ка пласману међу шеснаест најбољих. Наравно, ништа још није решено, тек је прошао први круг, али игре нашег тима свакако охрабрују, па кошаркаши Звезде крећу у Турску са жељом да направе нови подвиг и још више се приближе Топ 16 фази.

У првој утакмици, У Београду, наш тим је победио са 76:68, иако је утисак да је резултат могао да буде и убедљивији. Тада су се посебно истакли Бобан Марјановић (22 поена) и Маркус Вилијамс са 15 поена. Турски тим свакако има јак ростер, а ове сезоне и даље нису поражени на свом паркету. Због повреда, дочекаће нас без Владимира Мицова и Мартинаса Поцијуса, а због финансијских проблема, неки страни медији спекулишу да је неизвестан наступ и Гонлума и Алдемира. Такође, бивши плејмејкер Цедевите, Нолан Смит је имао вербални сукоб са тренером Атаманом, и од тада није у тиму. Пред отпуштањем је и Грк Вујукас, за кога је тренер турског тима изјавио да је грешка што су га довели.

„Окрњени“ тим може бити мач са две оштрице, и тога је наш тим сигурно свестан. Екипу предводи Карлос Аројо, који до сада у Евролиги бележио просечно 12,6 поена уз шут за три поена од 37%. Ту су још и високи играчи: Ерцег, Џаваи и Алдемир, као и искусни бек Арслан. Зоран Ерцег је био најефикаснији у Београду, против нашег тима са 17 поена, а посебно је бриљирао у утакмици против Лаборал Куће када је постигао 24 поена. У Евролиги просечно бележи 14,2 поена уз шут за три поена од 46,4% и поново ће бити једна од главних опасности по наш кош. Поред Вујукаса, центарску линију предводи и Џаваи, који такође за сада не игра онако како се од њега очекује. У последњој утакмици пред меч са Звезду, Галатасарај је поражен од Фенербахчеа у градском дербију (85:74), а на полувремену је било чак +19 за тим у коме је бриљирао Немања Бјелица. Галатасарај је до краја успео да смањи предност противника највише захваљујући Ерцегу који је убацио 18 поена. Аројо је постигао 15 поена, Гонлум 14, а Мицов, који се управо на овом мечу повредио, 11. Гулер је додао 8. У прошлом колу Евролиге, Олимпијакос их је убедљиво поразио у Пиреју (93:66).

CrvenaZvezdaGalatasaraj-92

Што се тиче нашег тима, сви су спремни за меч, сем Стефана Јовића, који се повредио у утакмици против Лаборала, и одсуствоваће око месец дана. Црвена звезда је у серији победа у АБА лиги (8 узастопних), а добри наступи и у Евролиги пружају веру навијачима да Звезда може да направи нови „брејк“, и додатно се приближи наредној фази. Иако су домаћини видно ослабљени, то неће бити лако, али верујемо да наша екипа може поново да савлада турски тим. Директан пренос ове утакмице је на каналу „Спорт Клуб 1“.

Идемо до нове победе!

VI коло Евролиге:

Галатасарај – Црвена звезда Телеком,

Дворана: „Абди Икпечи“, Инстанбул, петак, 21. 11. 2014. године, 19h

Повезане вести

6 comments

nokia c5-03 нов 21, 2014 at 15:30

Veoma bitna utakmica za nas! ZVEZDA!!!

Reply
nokia c5-03 нов 21, 2014 at 15:26

Veoma utakmica za nas! ZVEZDA!!!

Reply
mariachi нов 21, 2014 at 00:07

Idemo Momci! Radonja care pokazi opet magiju! Srecno Cigani! AJDE IGRAJ I BORI SE…

Reply
pera нов 20, 2014 at 18:48

Ajmo momci, mada smo mnogo osloabljeni neigranjem Jovića ali to ne znači da nećemo odigrati kako treba i bez njega i dobiti ovu utakmicu.

Reply
Zvezdin sin нов 20, 2014 at 17:59

Zvezda stiže u Carigrad potpuno rasterećena i to će biti velika šansa, dok Galatasaraj ima itekako opterećenje i moranje… Dobiće ekipa koja bude bolje šutirala za 3, nadam se da će Dženkins proraditi u punom kapacitetu, da će Vilijams imati sjajno šutersko veče, uz standardno dobre ostale igrače… SREĆNO uz vas smo!

Reply
dejo нов 20, 2014 at 17:36

Mislim da Zvezda moze da pobedi u Istambulu! Samo napred! 😆

Reply

Leave a Comment