Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Вилијамс: Захтевају се брзина и чврстина

Кошаркаши Црвене звезде у петак гостују против Галатасараја у Истанбулу. Звезда ће и у овом мечу бити ослабљена неиграњем Стефана Јовића, али ће изабраници тренера Дејана Радоњића покушати да направе још једно изненађење:

10580152_829929233734641_4893933333630287867_n– Дефитивно, биће то велика утакмица. Почињемо јако тешку недељу у којој после Галатасараја играмо и против Цедевите у АБА лиги, још једног евролигашког тима. Током последњих пар дана смо урадили одличан посао у припреми меча, стручни штаб је направио добар скаутинг и спремни смо за овако значајне мечеве и ментално и физички. Желимо да покажемо да можемо да се такмичимо, да играмо добру одбрану и да наставимо да радимо оно што смо радили до сада – рекао је Маркус Вилијамс и потом се осврнуо на први дуел против Галатасараја у Комбанк арени:

– И први наш меч је био јако важан. Почетак сезоне у Евролиги, желели смо да почнемо победом, да видимо какви смо. Сада имамо скор 3-2, ово је јако значајна утакмица и сви то знамо. Није одлучујући меч, али било би сјајно да остваримо победу и да онда то исто урадимо и против Цедевите у Загребу у понедељак – кратко је застао Вилијамс и потом додао:

– Ипак, фокус нам је само на мечу са Галатасарајем. Знамо да су ослабљени, да им недостају неки играчи, али то не може да утиче на начин на који ћемо да играмо. Морамо да будемо брзи и чврсти, наша одбрана мора да буде да нивоу. Не смемо да будемо фокусирани на то шта Галатасарај има или нема, већ да играмо нашу игри. То што су ослабљени може да им штети, али и да им помогне. Неки од играча који нису играли сигурно ће тражити прилику да се докажу. На оваквим, великим утакмица играчи праве име. Биће све добро ако будемо остварили оно што од нас тражи тренер – констатовао је Вилијамс.

На констатацију да се одлично снашао у Звезди и да је утисак да ужива на терену и ван њега, Вилијамс је одговорио:

– Можда ме млади саиграчи подмлађују, па као да и ја имам мање година. Имамо дефинитивно сјајну групу момака. Играмо добро, са пуно контранапада, уз сјајну одбрану, а успевамо и да се забављамо када смо на терену – закључио је Вилијамс.

Повезане вести

Leave a Comment