Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Рукометаши гостују у Суботици

Рукометаши Црвене звезде покушаће да наставе успешну серију на гостовању против Спартака у Суботици у оквиру 9. кола Супер лиге Србије. Меч се игра у суботу у Спортском центру Дудова шума са почетком у 19 часова.

Екипа Ненада Перуничића је у серији од две победе и тренутно заузима трећу позицију на табели са 11 освојених бодова. Међутим, бројне повреде су у врло кратком року десетковале црвено-бели тим, па ће тако Стефан Радоничић због повреде леђа пропустити све мечеве до краја јесење полусезоне, док у предстојећем сусрету у саставу неће бити ни голман Стеван Симић, који је на претходној утакмици против Колубаре повредио колено у судару са Илијом Радојичићем. Када се томе дода да Срђан Милутиновић није играо у прошлом мечу због повреде, а Стефан Алчаковић због вируса, да се на поменутом мечу повредио и Милош Протић, а Воја Брајовић после бројних малера још није у правој форми, онда је јасно да ће освајање три бода у суботу у Суботици за београдски тим бити права премија. Ипак, није све тако црно. Виктор Матичић и Дарко Тодоровић пружају врло добре партије, млади голман Марко Антељ је одлично бранио у претходном сусрету, а истиче се и Марко Поповић.

Претходне сезоне црвено-бели и Спартак су у Суботици поделили бодове (24:24), док је у другом делу сезоне београдски састав убедљиво славио на домаћем терену резултатом 30:21.

Спартак Војпут је тренутно шести на табели са девет освојених бодова, а о њиховој снази довољно говори тријумф против првопласиране Металопластике у Шапцу у прошлом колу резултатом 25:19. Узданице Суботичана су тренутно четврти стрелац лиге Бојан Жупањац, затим Милош Лојаничић, Милош Вуковић, Ђорђе Ђекић и Слободан Чупић.

Звезду очекује незгодан ривал у Суботици, а мотив више за првотимце трофејног клуба могао би да буде и кикс Металопластике у првом сусрету 9. кола против Пожаревца (24:24), па би црвено-бели, у случају тријумфа, стигли Шапчане на табели, а могли би чак и да се врате на прво место ако Југовић не буде славио на гостовању против Планинке у Куршумлији.

                                                   Спартак Војпут – Црвена звезда

                                                       9. коло Супер лиге Србије

                                                       субота, 22. новембар 2014.

                                         СЦ Дудова шума – Суботица, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment