Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Млади Радник – Црвена звезда

Нема предаха за наше одбојкаше, након успешно преброђене прве препреке у Купу изазивача, црвено-бели путују у Пожаревац на мегдан Младом раднику у оквиру шестог кола Wiener Städtische Суперлиге Србије. Црвена звезда је поражена у Израелу па је на тај начин прекинута серија победа (рачунајући сва такмичења у којима учествује наша екипа), али је победа Хапоела у том мечу била Пирова, наш тим је освојио два сета, а тиме и бод, неопходан за пролаз у шеснаестину финала Купа изазивача. Лоше је стартовала наша екипа у том мечу, губила са 2:0 у сетовима, али су се онда тргли наши одбојкаши, заиграли онако као се од њих очекује и прошли даље, што је било и најважније. Све похвале нашим момцима, али, као што је већ напоменуто, неће бити времена за одмарање, црвено-бели се поново окрећу изазовима домаћег шампионата.

Одбојкашки клуб Млади Радник је основан након Другог светског рата, а 1963. се спојио са Железничаром, и заједно са још неколико спортова основано је „Друштво за физичку културу Пожаревац“. Једанаест година касније, клуб је вратио првобитно име. Клуб је од Друге српске лиге за четири сезоне дошао до Прве Б лиге старе Југославије, а све до почетка деведестих година XX века, клуб се одржавао у савезном рангу такмичења или би из њега испадао па се враћао после једне или две сезоне. У сезони 1993/94 су први пут постали чалнови најјачег ранга. Испали су наредне сезоне, али су се две године касније вратили у Прву А лигу. Годинама су већ у друштву најбољих, а два пута су стигли до финала Купа Србије (2007. и 2012.), а оба пута су поражени од Војводине у тим мечевима.

Млади радник је тренутно на петој позицији у Лиги, а освојио је 8 бодова из пет кола. Почели су сезону поразом од Партизана на свом терену (0:3), а затим су били бољи од Новог Пазара (3:1). У гостима су тесно поражени од Спартака из Љига и Рибнице, а између ове две утакмице су били убедљиви на свом терену против крагујевачког Радничког (3:0.) Са друге стране, Црвена звезда је тренутно на другој позицији, а у прошлом колу је била убедљива против Инђије на свом терену (3:0).

После исцрпљујућег меча у Европи, црвено-бели желе да наставе са добрим резултатима и против Младог радника упишу нова три бода. Надамо се да ће им навијачи помоћи у томе, па их позивамо да то и ураде, пре свега оне из Пожаревца и околине. Наш тим је сигурно фаворит у овом мечу, али се домаћини сигурно неће предавати и покушаће да искористе умор Звезде и направе изненађење. Биће тога свесни наши одбојкаши, и верујемо да ће доћи до новог тријумфа.

Идемо до нове победе!

VI коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Млади радник – Црвена звезда,

СЦ „Пожаревац“, субота, 22. 11. 2014. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment