Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Навијач Звезде убијен у Истанбулу!

Трагична вест је стигла из Истанбула, где је пред дуел домаћег Галатасараја и Црвене звезде живот изгубио навијач црвено-белих. Несрећни младић је у тучи домаћих и гостујућих навијача задобио убоде ножем, након којих је подлегао повредама.

У највећи град Турске је допутовало око 400 присталица нашег клуба, али због очајне организације није им био дозвољен улазак у халу, што је довело до великих нереда испред улаза, као и сукоба навијача.

Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је да је младић убијен убодима ножем у сукобима који су избили испред саме хале „Абди Ипекчи“ у Истанбулу.

„Ово је један гест непријатељства, да у време када се Србији забада нож са свих страна, у Турској буде забијен нож у срце навијача из Србије. Догађај је трагичан, потресен сам“, рекао је Марковић.

Он је рекао да је конзулат Србије био у контакту са турском полицијом и да је упозоравао да је утакмица високог ризика у питању, али да њихови апели нису прихваћени.

„Организација је била на најмањем нивоу. Ми смо два дана упозоравали да је то сусрет високог ризика и да може доћи до овакве ситуације… Ми сада радимо на томе да сви навијачи безбедно напусте територију Турске у најкраћем року“, рекао је Марковић.

Убијени навијач је добио тешке убодне ране и одмах је превезен у болницу.

„Желим да нагласим да су се турски лекари борили као лавови за његов живот. Реанимација је трајала пет сати, али је на крају због обилног крварења преминуо“, рекао је Марковић.

Док се у „Абди Ипекчију“ играо меч Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде, навијачи црвено-белих нападнути су од стране турских хулигана.

Група од око 400 навијача Звезде није успела да уђе у халу и бодри свој клуб, па је испред хале дошло до инцидената. Навијачи Галатасараја су групу гађали каменицама и бакљама, а дошло је и до физичких сукоба.

Полиција је брзо интервенисала, користила је и сузавац, а према писањима турског Хуријета, српски навијачи су напуштајући простор око хале демолирали неколико возила и излога.

 

Повезане вести

4 comments

milos нов 22, 2014 at 13:35

sta smo mi bogu zgresili sve na nas ide pa to je jos dete ja dase pitam ni fk ni kosarkaski klub galatasaraj zabraniti ulazak u srbiju i jos nesto namerno pisem mala slova sram vas bilo ercegu i micovu vi ste srbi kao da ste rekli makar da vam je zao ni vi niste dobro dosli u srbiju sramota radujte se tamo sa turcima ti ercegu tebe je gospodin Covic napravio sram te bilo

Reply
Kastro нов 22, 2014 at 12:01

Ono sto nikako ne ide u glavu je da turci uvek prave nerede, na svakom svom mecu kako kosarkaskom tako i fudbalskom, a retko budu kaznjeni. To govori koliko smo svi jednaki, jer nasi cim zapale baklju odmah pretnje, igra bez navijaca… Sto se ove nesrece tice da su turci, to jest njihova policija i vlada bili malo azurniji do ovoga gotovo sigurno ne bi doslo, jer vidi se po pojedinim snimcima kako su gotovo nezainteresovani sto ova turska g…a bacaju baklje na grupu nasih navijaca

Reply
josif нов 22, 2014 at 09:34

J—m li im majku da im j—m,samo se ovde trazi dlaka u jajetu,samo ovde treba da sve bude besprekorno da bi mogli da ucestvujemo u takmicenja a onda odes tamo negde u Tursku,u Grcku u Nemacku pa te ubiju.Kako sam gnevan,neznam sta da kazem,pocivaj u miru brate.Pozz.MKD

Reply
Miki нов 21, 2014 at 23:29

Ocajna organizacija meca, jako lose vece i rezultatski ali prvenstveno zbog ovog momka. Pocivaj u miru brate nas, svi ljudi u crveno belom ce sutra na utakmici ostaviti dusu na tribini kao i ti nocas u Istanbulu za Zvezdu!

Reply

Leave a Comment