Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Звезда коначно добија бацалиште

Након дугог низа година у којима су атлетичари клуба морали да се довијају на различите начине како би се бавили дисциплинама бацања, АК Црвена звезда коначно добија терен на коме ће моћи да се одвијају тренинзи бацача кугле, кладива, диска и копља.

Председник клуба Срђан Рашковић, на састанку са управом Фудбалског клуба Црвена звезда склопио је договор по коме ће будуће бацалиште бити направљено иза помоћних фудбалских терена са јужне стране стадиона. Овај инфраструктурни пројекат коначно ће омогућити да наши бацачи имају где да тренирају.

– До сада су бацачи, нарочито кладива и диска морали да се довијају на разне начине користећи као бацалишта разне паркове, што није било безбедно с обзиром да је увек могло да дође до повреда и инцидената са пролазницима. Сада ће моћи слободно да бацају без последица по своју и безбедност пролазника. Многа такмичења смо до сада губили само зато што нисмо имали више учесника у бацачким дисциплинама, изградња бацалишта ће омогућити омасовљавање ових дисциплина и проналажење нових талената. Почетак радова заказан је за децембар месец, у складу са временским условима, а до марта је планирано да се заврши прва фаза радова како би такмичари могли да почну на време припреме за наредну сезону – изјавио је председник клуба Срђан Рашковић.

Повезане вести

Leave a Comment