Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ракић: Жао ми је што нисмо ефикаснији

Пред меч 13. кола шампионата Србије у фудбалу, нападач Црвене звезде Ђорђе Ракић се изразио похвално о Крагујевцу као граду, уз жељу да Раднички изађе из резултатске кризе. Али, тек после утакмице са Црвеном звездом.

10385379_773666469360918_6199910733421894196_n– Раднички је клуб у којем сам поникао, а Крагујевац град који мени много значи у животу, и имам само лепе речи за њих. Тренер Радничког је сада Нешко Миловановић, који је, не само мојој, него и неким генерацијама пре моје, био у неку руку идол. Познајем га и приватно, знам какав је човек односно тренер. Имају доста нових играча, и младих такође, па су тренутно ту где јесу, али искрено верујем да ће у неком будућем периоду превазићи ту кризу, и да ће заузети неку нормалну позицију, коју тај клуб и тај град заслужују. Наравно, сву срећу им желим, али тек после наше утакмице. За нас је императив победа, и морамо да обрадујемо наше навијаче – рекао је Ракић, који је замољен да прокоментарише Звездину неефикасност у овој сезони.

-Никад не треба кривити неког другог, ја увек кажем да сам ја највише крив за лошу реализацију. Понекад, и фактор среће је пресудан, јер дешавало се да лопта излази са линије, погађа стативу, али то се дешава у фудбалу. Опет, мислим да сам позитивно реаговао на све критике које сам у последње време добијао. Научио сам тако. Можда бих у младости бурно реаговао, али сада то више није случај. Мени је значила нарочито критика тренера, која ме је натерала да се још више ангажујем на неким сегментима, посебно реализацији. Највећи притисак треба да трпим ја, моји саиграчи у нападу су млади, и они тек треба да направе неки резултат. Жао ми је што нисмо ефикаснији, али опет кажем, ја сам задовољан и када победимо 1:0 и узмемо три бода, јер то нам је најважније. Ми ћемо се трудити и радити на томе како бисмо на пролеће били ефикаснији.

Упитан да ли повреда има неке везе са реализацијом, односно да ли му одвлачи пажњу, Ракић је рекао:

– Повреда нема ништа са тим. У питању је концентрација, невезана за ту повреду. Кажем, то су неке ствари које се или исправе, или не исправе. Треба бити прави у овим тешким тренуцима, и баш после нерешеног резултата код куће показати праву страну карактера и бити прави у Крагујевцу, и помоћи екипи да освоји нова три бода.

Повезане вести

2 comments

ivkecDS нов 22, 2014 at 15:27

Ne znam sta da kazem ,ali utakmice prijateljske se zagovaraju sa jakim ekipama i vidis tacno gde si i ko si a ne sa nekim teletabisima

Reply
kuki нов 22, 2014 at 06:20

rakic mrdji ni pertle ne moze da veze

Reply

Leave a Comment