Moja Crvena Zvezda
Најновије

Учинак Звездаша у 6. колу Евролиге

И након овог кола Евролиге, урадићемо преглед учинка некадашњих играча и тренера Црвене звезде у најелитнијем такмичењу.

Црвена звезда је несрећно поражена у Истанбулу, а резултат је остао у сенци убиства навијача, који је убијен ножем. Меч је обележио Маркус Вилијамс, који је ушао у историју Евролиге.

Група А

Уникс – Анадолу Ефес 67:64

Турци су изгубили у Русији, иако су имали предност током утакмице, а један од најистакнутијих играча у гостујућем тиму био је Милко Бјелица. Црногорски играч и некадашњи кошаркаш Звезде постигао је 8 поена (2/3 за три, 1/4 за два), уз 5 скокова и по 3 изгубљене лопте и претрпљена фаула, за нешто више од 20 минута на терену. Имао је индекс 8, мање само од Дарија Шарића (14) и Џенинга (9).

Група Б

У групи Б гледали смо још једну доминацију ЦСКА, умало подвиг Лиможа и нови пораз Цедевите.

ЦСКА – Алба 95:66

ЦСКА је још једном демострирао класу и декласирао Албу, коју предводи Саша Обрадовић. Руси су од самог почетка водили, на полувремену имали +24, а до краја сачували предност, иако није наступио Милош Теодосић. Руси сада имају шест (убедљивих) победа, у шест утакмица, а гости скор 2-4, па их чека велика борба за наредну фазу такмичења.

sale obradovic

У групи Ц, Бајерн је забележио још један пораз.

Бајерн – Барселона 77:99

 

Немци су поражени и пети пут ове сезоне, а није им помогао ни Бо Мекејлеб, као најновије појачање. У тиму Светислава Пешића, Владимир Штимац је био најбољи, уз Нихада Ђедовића. Српски центар забележио је 8 поена (3/5 за два, 2/3 са пенала), уз 7 скокова и 3 претрпљена фаула, за индекс 14, за нешто више од 12 минута на терену. Преостала два српска играча, Васа Мицић и Душко Савановић забележили су 8, односно 9 поена.

Армани – Фенербахче 74:80

Фенербахче се вратио у живот победама у гостима против Бајерна и Арманија и најавио да ће бити један од фаворита за висок пласман у Евролиги. У гостујућем тиму, Немања Бјелица поново је био сјајан. Овог пута забележио је 11 поена (3/4 за два, 5/6 са линије пенала, 0/2 за три), уз 8 скокова, 2 асистенције и по 1 украдену лопту, блокаду и асистенцију. Претрпео је 4 фаула, за индекс 21, а на терену је провео 31 минут, два мање од Богдана Богдановића, а један више од Гаудлока.

И у трећем мечу ове групе наступио је некадашњи кошаркаш Звезде.

Туров – Панатинаикос 69:79

У домаћој екипи, бољи него у претходном колу, био је Урош Николић. Овог пута од тренера Миодрага Рајковића, који је пре 13 година био помоћни тренер нашег клуба, добио је нешто више од 12 минута на терену, а за то време постигао је 6 поена (2/3 за два, 2/4 слободна бацања), уз 5 скокова, 1 асистенцију, те 3 начињена и 2 претрпљена фаула, за индекс 6. У гостујућој екипи поменућемо учинак Владимира Јанковића, сина легенде Звезде, Бобана Јанковића. Он је за нешто мање од 22 минута на терену убацио 6 поена (4/4 пенали, 0/3 за три, 1/3 за два), уз 7 скокова, 1 асистенцију и 2 изгубљене лопте. Направио је 2, а претрпео 5 фаулова, за индекс 9.

nikolic

У Звездиној, групи Д, Нептунас је наставио да побеђује на свом терену, а Валенсија је умало направила изненађење и победила у Пиреју. Ипак, на крају је било:

Олимпијакос – Валенсија 77:76

Грци су славили, у утакмици пуној преокрета, у којој је и гостујући тим могао да однесе бодове својој кући. За Шпанце је дебитовао Немања Недовић, који је имао два атрактивна закуцавања, а у финишу је могао бити јунак. Он је промашио шут за два, да би гости дошли до нове прилике. Немања је преузео одговорност, шутнуо за три и погодио, али се сирена огласила пре његовог шута, па је остало пола коша предности за домаће.

На крају, некадашњи бек Звезде забележио је 6 поена (3/7 за два, 0/2 за три), уз 2 скока, 4 асистенције и по 3 изгубљене и украдене лопте. Направио је 3, а претрпео 2 фаула, за индекс 4, за нешто више од 24 минута на паркету.

nedovic

Повезане вести

Leave a Comment